Așa cum fac multe dintre gospodine, Anca Țurcașiu a început să-și pregătească proviziile pentru iarnă. Pentru a asigura că de pe masa sa în sezonul rece nu vor lipsi murăturile, artista a pregătit cea mai rapidă rețetă de murături, concentrându-se pe gogonele.
Citește și: Cea mai bună rețetă de gogonele ca la bunica. Secretul pe care doar o gospodină adevărată îl știe
Fiind activă pe social-media, Anca Țurcașiu a împărtășit cu urmăritorii săi o rețetă rapidă pentru murături, care poate fi pregătită în doar 5 minute. Artista a ales să pună la saramură gogonele, pentru a le conserva, deoarece sunt preferatele ei, dar și pentru că procesul este simplu și rapid.
Rețeta de gogonele a Ancăi Țurcașiu
Ingredientele pentru gogonele murate în saramură:
Mod de preparare
Într-o cratiță se pun la fiert 1 litru de apă cu 20g de sare grunjoasă. Se lasă la fiert timp de 5 minute. În paralel, se spală foarte bine gogonelele, se aranjează în borcane, se adaugă restul ingredientelor, iar la final se toarnă apa (nu trebuie să fie fierbinte) în așa fel încât să acopere tot conținutul.
„Dacă este toamnă facem provizii. Ce facem noi aici? Punem gogonele, pentru că ele sunt preferatele mele, le ador. Frunză de țelină, cimbru, mărar, usturoi, umplem borcanul. Cel mai simplu de pe pământ este să pui gogonele. Am umplut borcanul și am pus 20 de grame de sare la un litru de apă, pentru a face saramura pe care o pun în borcan. Asta este tot, am muncit 5 minute și voi avea un borcan plin de gogonele”, a completat artista.
Cea mai bună dietă cu gogonele
Dieta cu murături este o variantă dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Atenţie însă, murăturile trebuie să fie în saramură şi nu în oţet! Cele din urmă conţin foarte mutle calorii şi pot face rău la stomac când sunt consumate în cantităţi mari.
Mic Dejun: 2 oua fierte si salata de muraturi
Gustare: o portie de salata de muraturi.
Pranz: 300 de grame de piept de pui la gratar si salata de muraruri
Gustare: o portie de salata de muraturi
Cină: Peste afumat si o portie de salata de muraturi
Gustare: cu doua ore inainte se culcare, jumatate de portie de salata de muraturi.
Murăturile nu sunt doar răsfăţ pentru papilele gustative. Ele au nenumărate beneficii pentru sănătate, pe care mulţi dintre noi le ignoră.
Sunt bogate în antioxidanți. Aceştia lupta împotriva radicalilor liberi, substanțe chimice care distrug celulele și declanșează boli precum cancerul ori bolile de inima.
Ajută procesul de digestie graţie bacteriilor probiotice. Sunt bogate în vitaminele C, A, K și în minerale precum fier, calciu și potasiu.
Acestea întăresc sistemul imunitar, previn anemia, fortifică oasele și îmbunătăţesc vederea. Protejează ficatul. Murăturile au și o funcție hepatoprotectoare, scăzând toxicitatea de la nivelul ficatului.
Previn îmbătrânirea prematură. Datorită rolului lor de detoxifiere, murăturile previn îmbătrânirea pielii și întârzie apariția ridurilor.
Citește și: Secretul celor mai gustoase gogonele în saramură. Reţeta secretă a bunicii