Rețetă de pârjoale moldovenești. Dacă vrei să te bucuri de un gust mult mai intes decât în mod obișnuit, trebuie să încerci un truc folosit de gospodinele din Moldova! După ce se pregătește compoziția pârjoalelor, totul trebuie amestecat vreme de 5 minute, cu o lingură de lemn!
După aceea, este important să lăsăm compoziția să se „odihnească” vreme de 10 – 15 minute, iar la final, nu doar că textura va fi mult mai plăcută, dar gustul lor va fi mai intens decât până acum.
Citește și:
Mod de preparare
Carnea se pune într-un bol, alături de orice condimente, dar obligatoriu puțină sare și piper, iar după ce pâinea este înmuiată în puțină apă, o vom adăuga și pe ea alături de carne. Cartoful și ceapa trebuie date pe răzătoare și introduse în carne, iar totul se amestecă bine.
De asemeenea, putem adăuga și alte condimente, cum ar fi cimbrul. Iar dacă ne place gustul de usturoi, dar nu suntem fani ai texturii acestuia, putem pune praf de usturoi, în loc de cățeii obișnuiți. Pentru un gust mai picant, putem adăuga și puțină boia, după gust.
Citește și: Cum să scapi rapid de răceală. Trucurile care te vor face bine instant
Un bucătar a dezvăluit că este esențial ca legumele să fie într-o stare perfectă, tari, proaspete și fără urme de lovire. De asemenea, dimensiunea contează, să nu fie prea mari, ci de dimensiuni mari sau medii. Procesul de pregătire este și el important, legumele se spală cu apă rece, de mai multe ori, pentru a scăpa de orice urmă de murdărie.
„Fiecare legumă se spală bine cu apă rece, de mai multe ori dacă este nevoie, pentru a ne asigura că eliminăm orice urmă de murdărie. De asemenea, acolo unde este cazul, dacă vorbim de morcovi, țelină sau de usturoi, legumele trebuie curățate de coajă”, a spus Kovacs Attila Gellert, bucătar din Brașov. (Citește AICI mai multe detalii)