Reţetă de pască. Anul acesta, îţi propunem să încerci o reţetă de pască ceva mai specială, cu rom, cocos şi fructe de pădure. Iată reţeta de pască cu compoziţie inedită, conform site-ului restaurantedelux.ro
Pentru aluat:
125 g unt
1 ou
3 linguri zahăr
1 plic praf de copt
250 g făină
coaja rasă de la 1 lămâie
1/2 fiolă esenţă de rom
1 praf de sare
Pentru umplutură:
4 ouă
750 g brânză dulce
200 g smântână
4 plicuri zahăr vanilinat
100 g nucă de cocos
4 linguri praf pentru budincă de vanilie
100 g zahăr
250 g fructe de pădure congelate
Pentru prepararea aluatului, cerne făina şi praful de copt. Apoi, mixează oul cu zahărul, până se dizolvă cristalele. Amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, oul, zahărul şi aromele.
Citeste si Reţetă cozonac de Paşte 2021. Reţetă de cozonac pufos de la Chef Scărlătescu
Frământă repede aluatul şi ambalează-l în folie de plastic. Bagă-l la frigider pentru 30 de minute.
Pentru prepararea umpluturii, mixează într-un bol gălbenuşurile cu brânza, smântâna, praful pentru budincă, zahărul şi zahărul vanilinat.
Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le în crema de brânză amestecând uşor, de jos în sus. La final, adaugă şi nuca de cocos şi fructele congelate.
Întinde aluatul în foaie subţire pe blatul de lucru tapetat cu făină. Toarnă aluatul într-o formă pentru tort tapetată cu hârtie de copt. Toarnă, apoi, umplutura şi introdu tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Pasca se coace timp de 1 oră, până când umplutura se rumeneşte frumos şi se încheagă. După ce se răceşte puţin, pudreaz-o cu zahăr.
Cu certitudine, tuturor ne place s-o mâncăm, dar puţini sunt aceia care ăi cunosc adevărata semnificaţie. În istorie, pasca era un tip de pâine, mâncată de evrei în timpul sărbătorilor pascale, și se numea „mața”, potrivit kfetele.ro
Pasca, era la început o pâine nedospită, realizată din făină obținută din cinci cereale, cunoscută drept „pâinea săracilor”. Cu timpul, acest preparat a devenit nelipsit pe masa de Paști, compoziţia lui fiind îmbunătăţită cu diverse arome. Simbolul cel mai des realizat pentru decorarea păștii a rămas crucea, amintind de momentul tragic al răstignirii Mântuitorului.
Pasca este unul dintre simbolurile sacrificiului lui Iisus, care s-a jertfit pentru iertarea păcatelor noastre. Forma sa rotundă amintește de scutecele pruncului Iisus.