Reţeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Nu stii ce desert sa mai prepari vineri si doresti o prajitura de post? Chef Florin Dumitrescu are cateva preparate dulci de post, care cu siguranta te vor incanta si iti vor face cu ochiul. Sunt delicioase, iar una dintre cele mai cautate este prajitura de post cu malai. Este usor de preparat si foarte accesibila.
Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu, un preparat poate neobișnuit pentru unii, va deveni, cu siguranță, preferata întregii familii. Mai mult, este o variantă perfectă pentru zilele de post, când tentațiile sunt mari, iar alternativele puține. Paradoxal, deși nu conține ouă și nici unt, este absolut delicioasă și nici nu conține prea multe calorii.
Reţeta de clătite pufoase a lui Chef Florin Dumitrescu pe care le mănâncă şi Cătălin Scărlătescu
De ce ai nevoie pentru prepararea prajiturii de post cu malai:
100 de grame de malai, 200 de grame de faina, zahar pudra, 150 de grame. La aceste ingrediente se mai adauga praf de copt, un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu, lapte de migdale, cam 300 de mililitri o portocala si coaja acesteia.
Pentru insiropare vei mai avea nevoie de sirop de zahar, suc de portocale si patru lingurite de zahar pudra.
Cum se prepara prajitura de post cu malai
Cerne malaiul, zaharul pudra si faina cu o sita. Pune-le apoi intr-un vas si amesteca-le cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si adaugati laptele de migdale. In acelasi vas bateti bine compozitia, la care adaugati treptat si cojile de la portocala curatata.
Intr-o tava, tapetata cu foaie de copt, puneti compozitia pe care tocmai ati facut-o si bagati-o a cuptor. Va trebui sa stea la o temperatura de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute. Cat timp aveti prajitura de post cu malai la cuptor aveti timp sa pregatiti si siropul de zahar, cu inredintele deja mentionate mai devreme.
Dupa ce trec cele 30 de minute de coacere, scoateti prajitura de post cu malai din cuptor si turnati siropul peste ea, dar nu inainte de a o lasa sa se raceasca. Decorati prajitura cu cateva felii de portocale.
Cum să faci salată de boeuf. Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu
Bonus, Prajitura copilariei! Cum prepara Chef Florin Dumitrescu prajitura Alba ca Zapada
Alba ca Zapada este prajitura nelipsita de pe masa romanilor. Este prajitura care ne aminteste de copilarie si pe care dorim sa o consumam an de an in aceasta perioada.
Daca rei sa prepari si tu prajitura Alba ca Zapada, dar nu ai o retata, Chef Florin Dumitrescu a oferit secretul pentru cea mai buna prajitura
Cum prepara Chef Florin Dumitrescu prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente
De ce ingrediente sunt nevoie pentru a prepara prajitura Alba ca Zapada? In primul rand, cantitatea oferita variaza in functie de dorintele bucatarului de acasa.
Iata ingredientele necesare pentru a prepara Alba ca Zapada pentru toata familia:
– 10 linguri lapte caldut
– 10 linguri zahar pudra
– 10 linguri de ulei
– 1 lingurita amoniac stins in otet
– 2 oua de calitate superioara
– un praf de sare
– faina speciala pentru prajituri
Pentru crema, gospodinele vor avea nevoie de un ingredient special dezvaluit de catre Chef Florin Dumitrescu:
– 1 litru lapte rece
– 8 linguri de faina cernuta
-6 linguri de zahar cernut sau pudra
– zeama si coaja de la o lamaie, de preferat, sa fie coapta
– o esenta de vanilie sau rom
– 200 g unt
Mod de preparare
„Spre bucuria pasionatilor de bucatarie, modul de preparare al prajiturii Alba ca Zapada nu este dificil deloc. In primul rand, pentru aluat, vom dizolva zaharul in lapte, iar apoi vom adauga ouale pe care le-am tinut macar 5 minute la temperatura camerei.
Mai apoi, vom adauga sarea, uleiul si amoniacul si amestecam. Se pune faina si se framanta incat sa avem un aluat potrivit de tare, incat sa putem intinde 3-4 foi. Foile se vor coace pe dosul tavii, dar presarate cu faina.
Pentru crema, reteta simpla devine si mai usoara pentru bucatarasi. Vom amesteca 10 linguri de lapte rece si vom adauga zaharul. Apoi, vom pune la fiert restul de lapte impreuna cu coaja de lamaie. Inainte ca laptele sa dea in fiert, vom adauga toata compozitia de lapte rece cu faina si cu sare si vom amesteca incontinuu pana va incepe sa fiarba. Nu-ti face griji, nu dureaza mult.
Abia acum vom lasa compozitia sa fiarba pana compozitia cremei de prajitura se dezlipeste usor de vas. Acum ca compozitia se dezlipeste de vas, o lasam la racit, dar o sa mai amestecam din cand in cand. Cu compozitia rece, vom putea acum sa punem untul la temperatura camerei, putin cate putin, amestecand energic.
Acum, vom pune si zeama de lamaie si esenta preferata, noi am ales esenta de vanilie, ca sa ne reamintim de prajitura bunicii.”, spune chef Florin Dumitrescu.