Rețetă de pufuleți. Pentru că sunt pe placul tuturor, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă simplă de pufuleți de casă. Se fac foarte ușor și sunt delicioși. Cu siguranță cei mici vor fi încântați de gustul lor.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente: două căni de mălai grișat, ½ cana de ulei de floarea soarelui, o cană de apă minerală, două linguri de sare, făină.
Mod de preparare
În primul rând, amestecăm mălaiul, uleiul, apa minerală și sarea cu ajutorul unui mixer, până când se obține o compoziție omogenă, ce seamănă cu o cremă pufoasă de culoare gălbuie. Tapetăm tava cu făină și modelăm compoziția sub forma clasică de pufuleți sau bile, în funcție de cum preferă fiecare.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatură de 150 de grade, potrivit gustos.ro.
Pufuleții sunt compuși în general din mălai, apă, sare și ulei, deseori ulei de palmier, considerat nesănătos pentru organism din cauza grăsimilor saturate. Un raport al Asociației pentru Protecția Consumatorului a arătat că acești pufuleți conțin adesea aditivi alimentari care pot fi problematici. Printre acești aditivi se numără monoglutamatul de sodiu și alți potențiatori de gust (inozinat disodic, guanilat disodic), arome artificiale de pizza, bacon, paprica, sau fum, precum şi coloranți și conservanți precum curcumina și anato, ce pot cauza reacții adverse la consumatorii sensibili.
Pe de altă parte, nutriţionistul Cristi Cristea consideră că deşi ingredientele de pe etichetă nu dau de gândit, alimentul nu are valori nutriţionale.
”Uite o veste bună despre pufuleţi! Nu conţin gluten, ei conţin mălai, apă, uleiuri, sare. Totuşi, sunt multe persoane care se simt balonate după ce consuma pufuleţi. Dacă ne gândim la ce nutrienţi aduc aceştia, clar pufuleţii nu sunt sănătoşi. Când e vorba de consum în acest caz vorbim despre moderaţie. Îi poţi mânca din când în când, eu aplic regula 80% alimente sănătoase, 20% alimente mai puţin sănătoase”, a explicat Cristi Cristea pe Instagram.