Beneficiile pe care le are rețeta de hrean, lămâie și miere sunt nemăsurate. Unii recunosc faptul că este cea mai sănătoasă cură. Cine a slăbit cu rețeta de hrean, lamâie și miere stie că este excelentă pentru a avea o talie de invidiat.
Rădăcina de hrean este cel mai frecvent folosită la gătit. Frunzele tinere ale plantei sunt extrem de gustoase și ușor picante. Datorită compoziției sale (vitamina C, potasiu, vitamina B1, vitamina B6, fier, calciu, vitamina B2, magneziu, fosfor etc), hreanul acționează ca un agent de vindecare.
Este un plus indispensabil pentru o varietate de feluri de mâncare, în special cu alimente grase deoarece ajută la o digestie mai ușoară. Hreanul purifică organismul, accelerează metabolismul, reduce oboseala și este cel mai recomandat pentru diabetici. De asemenea, este benefic pentru sănătatea intestinelor.
Rădăcina proaspătă de hrean poate fi folosită pe tot parcursul anului, în cazul în care este îngropată în nisip umed sau păstrată la loc rece. Dacă ai o rădăcină mai mare, poți rade atât cât ai nevoie iar restul să pui în friger, înfășurată într-o folie de aluminiu.
Dacă dorești ca hreanul ras la rămână în stare proaspătă chiar și după trei săptămâni, amestecă-l cu o linguriță de zahar și patru linguri de suc de lămâie sau oțet. Se pune în borcane închise ermetic și se dau la frigider. Poate ține timp de până la trei săptămâni.
Ingrediente:
125 g de hrean
3 lămâi netratate
3 linguri de miere
Mod de preparare:
Se pun 125 de grame de hrean într-un blender. Ia trei lămâi, curate-le de coajă, scoate-le sâmburii, taie-le în felii și punele peste hrean, alături de 3 linguri de miere.
Păstrează această pastă de hrean cu lamaie și miere într-un borcan sigilat în frigider. Ia o linguriță de două ori pe zi în timpul meselor, timp de trei săptămâni pentru a vedea rezultatele.
Mai multe pe ilady.ro