În cele ce urmează, îţi propunem o reţetă de şorici moale, preparat care trebuie servit ca aperitiv.
Pentru prepararea lui ai nevoie doar de şorici, 2 linguri de sare, 1 litru de apă şi 5 căţei de usturoi zdrobiţi. Din sare, apă şi usturoiul zdrobit se prepară o saramură în care se introduce şoriciul tăiat fâşii. Şoriciul se ţine în saramură, în borcane, timp de 4-5 zile.
Citeste si Caltaboşi după reţeta lui Mircea Dinescu. Ingredientul secret le dă o savoare deosebită
După scurgerea celor 4-5 zile, poate fi servit ca aperitiv. Şoriciul astfel preparat este moale şi capătă o aromă excepţională.
În pofida numărului mare de calorii, şoriciul de porc are o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Condiţia este să fie consumat cu moderaţie.
Conţinutul ridicat de proteine şi grăsimi fac din delicioasul şorici o gustare perfectă, deoarece ţine de foame şi oferă energie. Şoriciul de porc conţine grăsimi nesaturate, în special acid oleic, benefic pentru sănătatea inimii, potrivit csid
De asemenea, datorită cantităţii reduse de carbohidraţi, care nu influenţează în mod negativ nivelul zahărului din sânge, şoriciul de porc poate fi consumat şi de diabetici.
De asemenea, acest aliment este foarte bogat în colagen, proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi favorizează sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.
Sodiul conţinut de acest produs reglează absorbţia glucozei, îmbunătăţeşte funcţia cerebrală, previne retenţia de apă din organism.
Consumul de şorici este interzis persoanelor hipertensive sau măcar redus drastic.
De asemenea, medicii le recomandă celor care se confruntă cu probleme ale aparatului digestiv să evite consumul acestui aliment.
”Şoriciul este foarte greu digerabil pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului, ale pancreasului, afectiuni biliare”, medicul nutriţionist spune Oana Cătănoiu.
Citeste si Reţetă lebăr de casă. Secretul lui Mircea Dinescu pentru un preparat de excepţie VIDEO