Rețetă delicioasă de chec cu nucă de cocos. Preparatul se gătește ușor și e un desert perfect pentru Postul Crăciunului!

O alternativă sănătoasă și perfectă pentru perioada de post este rețeta de chec cu nucă de cocos. Pentru acest desert nu ai nevoie nici de lapte, nici de ouă, nici de unt.
Alina Costache
02 dec. 2021, 14:23
Rețetă delicioasă de chec cu nucă de cocos. Preparatul se gătește ușor și e un desert perfect pentru Postul Crăciunului!

Rețetă delicioasă de chec cu nucă de cocos. Mai mult decât atât, chiar dacă nu există ouă, lapte și untu, tot vă veți putea bucura de un chec pufos și aromat, numai bun de preparat când vreți să mâncați ceva dulce. Pentru această rețetă, trebuie să folosiți gem sau dulceață pentru a da un plus de savoare.

Rețetă delicioasă de chec cu nucă de cocos. Preparatul se gătește ușor și e un desert perfect pentru Postul Crăciunului!

Ingrediente: o cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, o cană de apă, două căni de făină, o lingură de zahăr vanilat, un pliculeț de praf de copt, două linguri de cacao neagră, două linguri de dulceață de zmeură ( sau orice preferați ) și trei linguri de nucă de cocos.

Pentru început, puneți într-un castron apa, uleiul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și făina. Amestecați bine, până când obțineți o compoziție omogenă. Trebuie să arate ca o smântână mai groasă. Puteți folosi și apă minerală sau lapte de migdale, ovăz, soia sau cocos. Puteți înlocui uleiul de floarea soarelui cu ulei de cocos, dacă vă place.

Apoi, împărțiți compoziția în două. În una dintre ele puneți cacao și dulceață de zmeură și omogenizați. În cealaltă parte rămasă, adăugați nuca de cocos. În loc de cacao, puteți folosi și pudră de roșcove. Este extrem de gustoasă și nutritivă.

Citește și: Video epocal! Traian Băsescu te învață sa bei whisky după „rețeta” lui ca să nu te îmbeţi! Patru cuburi în pahar şi băutura doar cât să plutească! Asta e diferenţa dintre unul care ştie să bea şi unul care bea ca prostul!”
 

Într-o tavă de chec, tapotată cu hârtie de copt sau cu ulei și făină, puneți cele două compoziții, alternându-le.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute. Când suprafața checului este fermă și apar crăpături, checul este gata. Pentru a fi siguri, folosiți proba cu scobitoarea.

Lăsați tava la răcit și porționați după bunul plac.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă sarmale de post cu ciuperci. Cea mai bună variantă în Postul Crăciunului, care te face să uiți de opțiunea cu carne! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!