Rețetă de piftie de porc. Preparatul tradițional este iubit de români și nu lipsește niciodată de pe mesele acestora. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este secretul pentru ca piftia să iasă limpede.
„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu, pentru divahair.ro.
Citește și: Piftie de curcan, rețetă rapidă. Secretul unui preparat delicios şi dietetic
Ingrediente
Citește și: Plăcinte cu gem la tigaie. Rețeta de post care va fi pe placul întregii familii
Mod de preparare
Picioarele și capul de porc se pârlesc și se rad bine cu lama cuțitului pentru a fi curățate, se spală și se pun la fiert împreună cu restul cărnii. După ce carnea este fiartă, se adaugă legumele curățate și spălate și se potrivește cu sare și piper.
Se lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de pe oase. Se scoate într-o cratiță și se curăță de oase, apoi se taie în bucăți potrivite, iar apoi se pune în castroane sau în vasele în care vreți să faceți piftia.
Se pisează usturoiul și se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea și legumele.
Supa srecurată se toarnă peste carne și vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede.