Rețetă delicioasă de prăjitură Albă ca Zăpada. Cum poți face rapid acest preparat, de Ziua Națională a României!

E o adevărată tradiție ca gospodinele să pregătească prăjitura Alba ca Zăpada de sărbători. Acest preparat ne aduce aminte de copilărie și este extrem de gustoasă.
Alina Costache
01 dec. 2021, 11:59
Rețetă delicioasă de prăjitură Albă ca Zăpada. Cum poți face rapid acest preparat, de Ziua Națională a României!

Rețetă delicioasă de prăjitură Albă ca Zăpada. Se prepară extrem de ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente și desertul poate fi servit chiar pe 1 Decembrie.

Rețetă delicioasă de prăjitură Albă ca Zăpada. Cum poți face rapid acest preparat, de Ziua Națională a României!

Ingrediente: pentru foi – 500-550 de grame de făină, 10 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahăr, o linguriță de amoniac ras, două ouă, un praf de sare; pentru cremă – șase linguri de făină, cinci linguri de zahăr, 800 de mililitri de lapte, 200 de grame de unt cu 85% grăsime, coaja de la o lămâie (rasă), esență de vanilie ( după gust), sucul de la o lămâie sau sucul de la o jumătate de lămâie, în funcție de cum preferați; pentru servire – nucă de cocos, zahăr tos.

Mod de preparare: Adăugați ouăle într-un bol și bateți-le bine. Încorporați, treptat, praful de sare, zahărul, laptele, vanilia, uleiul, făina și amoniacul. Acesta din urmă poate fi stins cu puțin oțet și puțină zeamă de lămâie. În loc de bicarbonat de amoniu, puteți folosi praf de copt. Amestecați ușor toate aceste ingrediente, până când obțineți o cocă lipicioasă. Înveliți-o într-o folie și lăsați-o la frigider pentru aproximativ două ore. Pentru ca prăjitura Albă ca Zăpada să fie și mai fragedă, puteți prepara aluatul chiar și cu o zi înainte. În acest fel, el se va întări și se va întinde mai ușor.

După ce ați scos aluatul din frigider, împărțiți-l în trei și întindeți-l bine. Fiecare foaie se așează pe fundul tăvii, pe hârtie de copt și apoi se dă la cuptor, pentru 15 minute, la 150 de grade Celsius. Procedați la fel cu fiecare foaie în parte. Nu uitați să preîncălziți cuptorul! Dacă aveți un cuptor clasic, pe gaz, lăsați focul mic.

După ce ați terminat de făcut foile, lăsați-le să se răcească bine. Între timp, vă puteți ocupa de cremă. Astfel că, puneți pe foc, într-o cratiță, laptele, zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Când începe să fiarbă, turnați făina, puțin câte puțin și lăsați compoziția să se îngroașe pentru 4-5 minute. La final, adăugați untul și zeama de lămâie, după ce ați luat cratița de pe foc și ați lăsat compoziția să se răcească.

Așezați foile una peste alta, la mijloc aflându-se crema. Vă recomand să păstrați foaia care arată cel mai bine, pentru a o pune în partea de sus. După ce au trecut cele 24 de ore, presărați peste prăjitură zahăr pudră sau nucă de cocos. Crema albă poate fi înlocuită și cu o cremă de cacao.

Citește și: Rețetă de cozonac de post. Cum să faci cel mai bun cozonac în Postul Crăciunului cu ajutorul unui truc simplu!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!