Pe internet găsești tot felul de rețete, care mai de care mai interesante. Astăzi vă prezentăm un preparat diferit, mai ales că și denumirea este una despre care sigur nu ai auzit! Iată cum se gătește puiul 65.
Puiul 65 are o istorie lungă, care îi sporește farmecul. Puiul 65 este un preparat pe care nu multe gospodine știu să îl facă.
Numele de „Pui 65” este însă învăluit într-un mister, deci, probabil ai rămas puțin curios când ai citit denumirea rețetei.
Unele persoane cred că a fost cel de-al 65-lea element din meniul unui restaurant, iar alții cred că ar fi fost creat în anul 1965.
Dacă te-ai gândit probabil la numărul ingredientelor, ei bine, nici acesta nu este motivul. Este, de fapt, o rețetă din gastronomia indiană, despre care nu mulți știu.
Puiul 65 este felul de mâncare perfect pentru a fi împărțit cu prietenii sau pentru a fi savurat de unul singur.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
De asemenea, vei mai avea nevoie de trei-patru linguriță cu sare (se ajustează după gust), un albuș de ou, o lingură cu făină de orez, o lingură cu făină de porumb, 0 lingură de făină normală, una sau două linguri cu ulei, o linguriță cu usturoi tocat, 5-6 ardei iuți verzi tăiați felii, 7-8 frunze de curry, ¾ linguriță cu piper negru, potrivit Itholoinfo.com.
Pentru început trebuie să pregătești marinada. Într-un bol, amestecă puiul, iaurtul, pudra de chili roșu, pasta de usturoi, pasta de ghimbir, pudra de chimen, frunzele de coriandru și sarea.
Se amestecă până când puiul este acoperit uniform.
Apoi, încorporează albușul de ou, făina de orez, făina de porumb și făina normală și se amestecă foarte bine.
Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă și prăjește bucățile de pui până când acestea devin frumos rumenite, aproximativ 5-6 minute.
După care se scot și se pun deoparte.
Următorul pas este să iei o altă tigaie în care să pui două linguri de ulei. Adaugă usturoiul tocat, ardeii iuți verzi, frunzele de curry și amestecă în tigaie. Grijă mare să nu se ardă!
Citește și Desertul copilăriei: salam de biscuiţi. În această rețetă nu se adaugă zahăr
Apoi, adaugă puiul prăjit și mai lasă-l pentru două minute, oprește focul și adaugă piperul. Poți servi deliciosul preparat cu lămâie, alături de piure sau cartofi prăjiți. Spor la gătit și poftă bună!