Din multitudinea de rețete din cartea sa, ne-am oprit de data aceasta asupra unei rețete de mici, felul de mâncare pe care tot românul îl adoră. Pentru a ieși ca la carte, adică zemoși și afânați, Radu Anton Roman adăuga un ingredient secret – oasele de vită. În plus, acestea dau o savoare unică preparatului.
Pentru început, pune la fiert oasele de vită sparte și zarzavaturile în doi litri de apă. Acestea trebuie lăsate la fiert aproximativ două ore, până când apa scade și rezultă o jumătate de litru de supă.
Cât timp fierb oasele, toacă mărunt ceafa de miel și de porc și pulpa de miel. Adaugă sare, piper, bicarbonat, mirodenii, ardei iute şi usturoi, toate acestea tocate foarte mărunt, cimbrul măcinat praf. Toate ingredientele se amestecă foarte, foarte bine.
După ce supa a fiert, strecoar-o și las-o la răcit. Adaug-o peste carne și frămână bine. lasă compoziția câteva ore la frigider.
Modelează micii fie în mână, udând mereu mâna să nu se lipească, fie prin ţeava de cârnaţi a maşinii de tocat. Acum, mititetii sunt gata de pus pe grătar. Pune lângă ei o porție generoasă de cartofi prăjiți, muștar și chifle și bucură-te de un ospăț ca la carte.
Potrivit studiilor recente, un român consumă, în medie, 40 de mici pe an. Însă, uneori, românii tind să facă exces și să consume mai mult decât trebuie.
„Marea problemă a micilor este cantitatea semnificativă de sare. Ideal ar fi să nu depăşim 4 mici pe zi”, a afirmat medicul nutriționist Simona Carniciu, potrivit playtech.ro