Astăzi am pentru tine o rețetă delicioasă de gem de mere fără zahăr. Acest desert poate fi consumat de oricine. Fiind fără zahăr, acest gem este bogat în fibre, dar și în vitamine, oferind o dulceață naturală datorită conținutului de fructoză din mere. Acesta este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Citește și: Gogoși pufoase umplute cu gem sau dulceață. Deliciul pe care nimeni nu-l va refuza vreodată
Merele se numără printre fructele care se potrivesc într-o gamă largă de preparate și sunt și o sursă excelentă de antioxidanți și fibre, esențiale pentru digestie și pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Totodată, merele sunt nelipsite din bucătăriile gospodinelor pentru că pot fi folosite pentru dulcață, compot, gem, prăjituri sau alte rețete. Combinate cu alte fructe de toamnă, acestea pot transforma un gem obișnuit într-o adevărată explozie de arome.
Prin prepararea unui gem fără zahăr, toate beneficiile nutritive ale acestor fructe sunt păstrate, menținându-și și gustul autentic. Acest gem poate fi folosit în mai multe moduri, de la clătite și prăjituri până la micul dejun, pe o felie de pâine integrală sau alături de iaurt. Datorită aromei ușoare, acest gem poate fi îmbogățit cu diverse condimente precum scorțișoară, cuișoare sau cardamom, care îi conferă un plus de savoare. Oricum, gemul de mere fără zahăr nu trebuie să lipsească din cămară. Iată toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a-l prepara:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală merele foarte bine. Poți să le cureți de coajă sau nu, în funcție de preferințele tale. Dacă lași coaja, ai grijă să folosești mere organice pentru a evita pesticidele. Taie merele în bucăți mici și înlătură sâmburii. Pune bucățile de măr într-o oală mare și adaugă apa. Stoarce sucul de lămâie peste mere. Acesta ajută la păstrarea culorii și adaugă un gust plăcut. Dacă alegi să folosești scortișoară sau alte condimente, adaugă-le acum. Pune oala pe foc și las-o la fiert la foc mic spre mediu, amestecând ocazional.
Când merele devin moi (în general, în 20-30 de minute), testează textura. Dacă vrei un gem mai fin, folosește un blender sau un zdrobitor pentru piure pentru a obține consistența dorită. Lasă gemul să fiarbă încă câteva minute pentru a se îngroșa puțin. Verifică dacă gemul e gata făcând testul farfuriei: pune un pic de gem pe o farfurie rece și trage un deget prin el. Dacă rămâne o dâră clară, gemul e gata. Pune gemul fierbinte în borcane sterilizate, închide bine capacele și întoarce borcanele cu capul în jos pentru a crea un vid.
Citește și: Rețetă gem de pere fără zahăr. Cum îl prepari în câțiva pași simpli