Reţetă împotriva stresului. Medicul Vlad Ciurea a explicat cât de importat este pentru sănătatea creierului să evităm momentele de stres.
Celebrul neurochirurg a dezvăluit ce trebuie să facem ca să evităm momentele de stres.
„Eu stau lângă Parcul Circului. La un moment dat, acolo umbla un domn cu părul puțin mai grizonat, ca mine, iar în față împingea un cărucior și în cărucior era un bebeluș care zgândărea căruciorul și bărbatul îi spunea, în plină circulație pe toată strada, pe Bulevardul Lacul Tei: Ferdinand, fii calm! X trece pe lângă el, se uită la domnul respectiv, și-i spune: Domn’le, dumneata cred că faci o confuzie. Bebelușul ăla nu vă înțelege! El spune: Nu, nu! Ferdinand sunt eu!
Autosugestia contează foarte mult. Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în rai, și în iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun.
Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a spus Vlad Ciurea, potrivit DCNEWS.ro.
Celebrul medic este pasionat de romane. Astfel, înainte de culcare, Vlad Ciurea obişnuieşte să citească în fiecare seară.
„În general, la ora 22 sunt în pat și citesc un roman. Nu de dragoste, nu de criminalitate, ci un roman de poveste. O să rămâneți foarte uimiți, dar acum citesc „Viața lui Constantin cel Mare“. De ce Constantin cel Mare? Pentru că am primit 4 subiecte, rând pe rând, despre știință și credință și tot mergând în istorie am ajuns pe la anul 300, la Edictul de la Niceea, care a fost în 325, dar ca să ajungi la Edictul de la Niceea, la care s-au stabilit bazele creștinismului în care trăim astăzi, au fost niște lupte înainte.
Cele mai mari lupte s-au dat între Constantin cel Mare, care a ținut la Creștinism, și păgâni, între 321 și 325, pe care i-a învins. M-au impresionat toate aceste bătălii în care se scotea ca semn de luptă crucea și apăreau toate simbolurile lui Iisus și simbolurile creștinismului. Este foarte interesant ca idee de creștinism și asta mă interesează în viața Împăratului Constantin“, a mărturisit medicul pentru sursa citată.