Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi servită chiar și pe masa festivă de sărbători, drept aperitiv. Este vorba despre pate de casă din ficat de pui care, după instrucțiunile oferite de celebrul bucătar, nu este deloc greu de preparat, fiind gata în doar câțiva pași simpli. Totuși, modul de preparare este unul puțin mai atipic față de rețetele cu care suntem cu toții obișnuit, iar oul și vinul roșu sunt două dintre ingredientele la care nu te-ai fi așteptat să fie folosite în rețetă.
Ingrediente:
– 500 gr ficat de pui
– 50 ml vin roșu sec
– 3 linguri coniac
– 4 cepe albe
– 1/2 praz
– 3-4 crenguțe de cimbru verde
– 4 ouǎ fierte tari
– 4 felii de ghimbir proaspăt
– 8 linguri ulei de floarea soarelui
– un vârf de scorțișoară
– un vârf nucșoară
– Sare si piper după gust
Mod de preparare:
„1. Preîncălziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.
2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți până când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul după ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adăugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele să se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat).
5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastă.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați două linguri, treceți-le prin apă, apoi dați pe rând o formă ovală amestecului, trecând de fiecare dată lingurile prin apă înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Și, pentru a se asigura că toți fanii săi vor obține cel mai delicios preparat, chef Joseph Hadad a oferit și două sfaturi prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final. Primul este strâns legat de varicele negre ale ficatului, care nu sunt îndepărtate întotdeauna de către gospodine. Acest pas este însă esențial nu doar pentru sănătate, ci și pentru aroma nepotrivită pe care acestea o pot oferi pateului. De asemenea, spălarea ficățeilor după coacere este, de asemenea, un pas foarte important.
„Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spală după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase”, a mai explicat Joseph Hadad.
Citește și: Pateul vegetal, cel mai nociv produs de post. Este bogat în sare şi aditivi alimentari