Rețeta Lidiei Fecioru pentru mierea de dovleac: „E aur pentru ficat. Este bună și pentru cei care au avut hepatită”

Mierea de dovleac poate face adevărate minuni pentru sănătate. E foarte utilă pentru prevenirea multor boli, satură corpul cu vitamine și mierale, are puține contraindicații și numeroase proprietăți.
Alina Costache
03 dec. 2022, 23:07
Rețeta Lidiei Fecioru pentru mierea de dovleac:

Rețeta Lidiei Fecioru pentru mierea de dovleac. Mierea de dovleac e o produs natural prelucrat de albine. Corpul uman are mare nevoie de substanțele pe care le conține. Cel mai simplu este să faceți mierea de dovleac acasă, în felul acesta își va păstra calitățile benefice și va fi și mult mai ieftină.

Lidia Fecioru spune că mierea de dovleac este foarte bună pentru regenerarea ficatului.

Citește și Lidia Fecioru, reţeta celui mai puternic ceai de slăbit. Efecte miraculoase în timp scurt. Ajută şi la imunitate şi ţine departe ridurile!

Rețeta Lidiei Fecioru pentru mierea de dovleac

„Mierea de doveac se obţine în felul următor:

Se curăţă bine, bine doveacul şi se umple cu zahăr. Se lasă într-un vas mare, până când se înmoaie coaja. Coaja dovleacului trebuie să devină moale, moale. Nu se mestecă în doveac, ci se răstoarnă când coaja e gata.

E aur pentru ficat. Se poate lua cu lingura din interior cât vrem. Nu există o doză anume.

Această miere de dovleac este bună pentru cei care au avut hepatită şi încă au virusul activ. Totodată, mierea de dovleac este bună şi pentru cei care au probleme cu fierea. Chiar şi pentru cei care au avut transfuzii”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Citește și Ce băutură să consumi pentru a nu merge des la toaletă. Lidia Fecioru ne dezvăluie secretul pentru o vezică urinară sănătoasă

Cum se păstrează

Mierea de dovleac rezultată este turnată în borcane sterile. Se păstrează la frigider aproximativ o lună. Perioada de valabilitate a produsului poate fi semnificativ crescută. Pentru a face acest lucru, siropul rezultat este încălzit la 80 de grade sau fiert până la îngroșare. Dar temperaturile ridicate ucid o parte din nutrienți, iar efectul terapeutic scade.