Cu aspectul său imaculat și gustul delicios, prăjitura „Albă ca zăpada” este adesea considerată bijuteria deserturilor de sărbători. Datorită perfectiunii sale, rețeta „Albă ca zăpada” a devenit deja o tradiție autentică de Crăciun pentru numeroase familii. Este desertul preferat al tuturor și simbolizează dulciurile festivităților de sfârșit de an.
Fiecare ingredient este esențial și contribuie la succesul acestei prăjituri cu totul speciale. Gustul dulce și delicios, textura moale și aspectul impecabil fac din „Albă ca zăpada” cea mai căutată prăjitură de Crăciun. Indiferent dacă este pregătită pentru a fi savurată în cadrul familiei sau servită la mesele de sărbători, această prăjitură reprezintă un adevărat deliciu pentru papilele gustative și desertul savuros al oricărei mese de Crăciun.
Ingrediente crema „Albă ca zăpada”
Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare). Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina.
Mod de preparare crema Alba ca zapada
Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia se dezlipeste usor de vas, dupa care se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, punem untul (la temperatura camerei) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta, scrie Sfatul Parintilor.
Prajitura se asambleaza astfel: se pune o foaie in tava si se repartizeaza crema uniform, pana se termina toate foile si crema. Se lasa apoi la rece, in frigider pana a doua zi cand o putem taia in romburi si pudra cu zahar pudra.
Citește și: Cum votează românii la alegerile parlamentare din 2024: PSD se menține pe primul loc, urmat de PNL și AUR