Un ingredient banal poate schimba complet gustul dulceții de căpșuni. Gospodinele vor fi încântate să afle că pot adăuga acest mic truc la rețeta lor obișnuită.
Dulceața de căpșuni poate părea, în esență, un preparat ușor de făcut. Însă cu trucurile potrivite, acest preparat poate căpăta un gust mult mai bun, de care lumea nu se mai poate sătura. În cazul dulceții de căpșuni, multe gospodine nu știu că există un ingredient care îl poate face de 100% mai bun decât îl făceau înainte în mod normal.
Interesant sau nu, este vorba despre zeama de lămâie. Indiferent de felul de dulceață pregătit, acest ingredient atât de simplu nu trebuie să lipsească din rețetă. Zeama de lămâie este foarte utilă deoarece va stabiliza gustul dulceții, iar la final, preparatul nu va fi exagerat de dulce. De asemenea, lămâia ajută și la păstrarea fructelor ferme și întregi, iar siropul va fi mai limpede și mai bine legat.
Pentru dulceața de căpșuni, ai nevoie de aproximativ 700 de grame sau chiar un kilogram de zahăr pentru fiecare kilogram de fructe, însă depinde și de cât de dulci sunt căpșunile folosite. Fructele trebuie spălate bine, îndepărtate codițele și puse într-un vas, alături de zahăr.
Totul trebuie pus la frigider vreme de câteva ore, iar odată ce fructele și-au lăsat îndeajuns de mult sirop, dulceața trebuie pusă la foc. Când începe să fiarbă, trebuie îndepărtată spuma. Acesta este momentul în care trebuie adăugată zeama de lămâie. Dulceața trebuie lăsată să fiarbă vreme de 10 minute, după care trebuie luată de pe foc, acoperit vasul cu un prosop ud și lăsat să se răcească.
Ulterior, vasul cu dulceață trebuie lăsat în frigider vreme de 24 de ore, după care dulceața se fierbe din nou, vreme de 10 minute. După ce se răcește puțin, preparatul poate fi adăugat în borcane.
Citește și: Clatite de post pufoase cu dulceata de coacaze