Fiecare dintre noi țintim, într-un fel sau altul, să avem parte de viața perfectă. Însă pentru acest lucru trebuie să fim atenți și organizați pe mai multe planuri. Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră, însă în aceeași măsură trebuie să avem grijă și sufletul și mintea noastră. Trebuie găsit un echilibru între acestea, deoarece sunt două aspecte dependente unele de altele, care se pot afecta reciproc. De foarte multe ori, o stare mentală neplăcută va avea un impact negativ asupra sănătății corpului. Același lucru este valabil și în sens invers.
Nu există o rețetă universal valabilă care să îți asigure viața perfectă. Fiecare dintre noi este responsabil să găsească care sunt lucrurile care funcționează pentru el și să abă grijă de crpul său în funcție de cum funcționează acesta și care sunt problemele la care ar putea fi predispus. Cu toate acestea sunt lucruri care pot veni în ajutorul tău.
De exemplu, un medic susține că există câteva obiceiuri simple, pe care dacă le respectăm zilnic, avem șanse foarte mari să prevenim și chiar să vindecăm anumite afecțiuni. Conform acestuia, ar trebui să evităm total apa cu fluor, afirmând că ar trebui să filtrăm chiar și apa plată cumpărată, chiar dacă este îmbuteliată. Acesta susține că totuși cea mai bună variantă este apa de izvor.
Un alt obicei care ne-ar putea ajuta să ne conectăm mai profund cu noi, cu corpul nostru, dar și cu natura ar fi să mergem mai frecvent desculți. Cel mai benefic ar fi să pășim pe nisip sau pe iarbă. Pe lângă faptul că formăm astfel o conexiune mai profundă, din pnct de vedere spiritual, cu noi șui cu natura, acest lucru este extrem de benefic și pentru sănătate. În tălpile noastre există mai mulți centrii nervoși care astfel de pot activa.
Deja cred că este clar pentru toată lumea că mișcarea este un element cheie care ne poate asigura că suntem mai sănătoși, dar și mai bine dispuși. Ideal ar fi să facem mișcare în parc sau într-un loc în care aerul este cât mai curat. Și somnul este extrem de important pentru organismul nostru, însă nu ori ce som. Este foarte important să dormim în intervalul 22:00 și 02:00. În acea parte a serii corpul nostru se poate odihni cel mai bine, iar corpul se vindecă cu mai mult spor.