Cum se prepară cafeaua după care a fost înnebunit Suleyman Magnificul. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru o explozie de aromă în ceașcă.
Te-ar putea interesa și Băuturi în trend în 2024. O nouă tendință, cafeaua cu ciuperci, aduce tot mai multe beneficii
Suleyman Magnificul este unul dintre cele mai cunoscute personaje din istorie. Nu doar numele său a făcut înconjurul lumii, ci și preferința sa pentru cafea. Suleyman Magnificul avea o rețetă specială de cafea pe care doar unii cafegii o mai cunosc.
Suleyman Magnificul a rămas în istorie, printre altele, recunoscut și pentru gusturile sale rafinate în ceea ce privește mâncarea și băuturile.
Sultanul Imperiului Otoman a avut mereu o slăbiciune pentru cafea, iar pentru prepararea ei a avut o rețetă specială.
În prezent, nu mai sunt mulți cafegii care știu să preparare faimoasa cafea a lui Suleyman Magnificul. Unul dintre ei este Gheorghe Florescu, care se numără printre cei mai cunoscuți cafegii din București.
Acesta a mărturisit faptul că nu doar Suleyman Magnificul era înnebunit după această rețetă de cafea, ci și Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu. Gheorghe Florescu are rețeta de la Avedis Carabelaian, conform Repriza.ro.
Cafeaua preferată de Suleyman Magnificul este simplă de preparat, iar rezultatul o să fie o adevărată explozie de aromă în ceașcă, însă fiecare pas trebuie respectat cu atenție.
Mai întâi se ia un ibric, iar cu ceașca cu care se bea cafeaua se măsoară apa.
În cazul în care îți place să bei cafeaua cu zahăr, atunci poți să adaugi câte o linguriță de zahăr pentru fiecare ceașcă de apă.
Apa se pune la fiert, iar când devine călduță, se pune cafeaua. Sunt suficiente câte două lingurițe cu vârf pentru fiecare ceașcă de apă. Mai exact, 10 grame de cafea pentru fiecare ceașcă.
Cafeaua se amestecă și se lasă să fiarbă până când devine puternică, dar nu trebuie să dea în clocot. Atunci, se mai ia o linguriță rasă de cafea și se presară în ploaie în ibric, după care se amestecă până se omogenizează.
Mai apoi se iau câte două lingurițe de caimac și se pun în fiecare ceașcă. Cafeaua din ibric se lasă pe foc la fiert, până la final. Cafeaua fiartă se toarnă în cești peste caimacul deja adăugat în ele.
Persoanele care preferă o cafea mai aromată, pot opta pentru cardamom, iar acesta adaugă un plus de aromă cafelei, însă, fără a-i modifica substanțial gustul.
Cafeaua turcească preparată după rețeta preferată de Suleyman Magnificul se recomandă a fi servită fără a se strecura zațul.
Tocmai de aceea, aceasta trebuie savurată încet, astfel încât zațul să se așeze singur pe fundul ceștii.
Cafeaua turcească se bea alături de un pahar cu apă rece. Opțional, cine preferă combinația cu deserturi, poate opta pentru dulciuri turcești, inclusiv pentru rahat turcesc.