„Reţeta” vaccinului Moderna. Studiul, publicat pe GitHub, are patru pagini. Primele două sunt o explicație a lucrării, iar următoarele două reprezintă întreaga secvență de ARNm folosită în crearea vaccinul Moderna.
Potrivit oamenilor de știință de la Stanford, Andrew Fire și Massa Shoura, procesul lor nu a fost unul de inversare propriu-zisă a tehnologiei. „Nu am făcut ingineria inversă vaccinul. Am postat secvența a două molecule sintetice de ARN, care au devenit suficient de răspândite în mediul general al medicinei și biologiei umane în 2021.
Pe măsura ce vaccinul a fost lansat, aceste secvențe au început să apară în multe studii. Cunoașterea acestor secvențe și capacitatea de a le diferenția de alte ARN-uri în analiza seturilor de date biomedicale viitoare este de mare utilitate”, au declarat cei doi.
Oamenii de știință au dezvăluit şi modul în care au obținut dozele de Moderna. „Pentru această lucrare, ARN-urile au fost obținute din picăturile de vaccine rămase în flacoane după imunizare. Aceste picături ar fi trebuit să fie aruncate altfel. Acest proiect nu a risipit vaccinuri și nu a redus în niciun fel numărul de doze de vaccin disponibile publicului”.
Tot ei au declarat că cei care lucrează la Moderna / NIH și BioNTech / Pfizer au făcut lumii un serviciu excelent și că eliberarea secvențelor de ARN va contribui în continuare la bunăstarea umanității, notează Vice.com, citat de stirileprotv.ro.
O asistentă medicală din sudul Floridei a născut un bebeluş cu anticorpi, după ce s-a vaccinat împotriva Covid cu serul Moderna. Femeia era gravidă în 36 de săptămâni, când a primit prima doză de vaccin, iar la scurt timp a născut, scrie The Guardian.
Paul Gilbert și Chad Rudnick au spus că femeia, angajată în domeniul sănătății, deci în prima linie, a născut o fetiță puternică și sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebelușului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectați anticorpii.
Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.
„Din câte știm, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluș, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.