Reţete delicioase din camara bunicii. Cum prepari cel mai bun gem de piersici: ingredientele pentru un preparat care să facă uitate şi clătitele mai arse

Gemul de caise este desertul perfect pentru vară. Romaniatv.net propune o rețetă simplă și delicioasă pe care o poți face acasă. Caisele românești încep să-și facă apariția în piețe, iar aroma lor este inconfundabilă.
Irina Dumitrescu
20 iul. 2024, 10:36
Reţete delicioase din camara bunicii. Cum prepari cel mai bun gem de piersici: ingredientele pentru un preparat care să facă uitate şi clătitele mai arse

Rețeta simplă de gem de caise, făcută cu sfaturi de la bunici. Gustos și răcoros, perfect pentru vară. Vara este sezonul bunătăților! În această perioadă gospodarii prepară gemuri din fructe proaspete, iar gemul de piersici este unul dintre cele mai apreciate. Dulce, aromat și plin de savoare, gemul de piersici făcut în casă este o adevărată delicatesă. Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici este simplă și foloseste doar câteva ingrediente naturale, dar are un secret care îl face cu adevărat delicios.

Rețeta bunicii pentru cel mai bun gem de piersici

Pentru a prepara gemul de piersici după rețeta bunicii, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 2 kg de piersici bine coapte: Alegerea piersicilor coapte și suculente este esențială pentru a obține un gem aromat și dulce.

– 1 kg de zahăr: Zahărul ajută la conservarea gemului și îi conferă dulceața necesară.

– 1 lămâie: Sucul de lămâie adăugat în gem ajută la echilibrarea dulceaței și previne cristalizarea zahărului.

– 1 baton de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat): Vanilia adaugă o aromă subtilă și delicată gemului.

– 1 linguriță de scorțișoară (opțional): Scorțișoara adaugă un plus de savoare și un gust special gemului de piersici.

Mod de preparare

Spălați bine piersicile sub jet de apă rece, pentru a îndepărta orice impurități. După ce le-ați spălat, îndepărtați sâmburii și tăiați piersicile în bucăți mici. Dacă doriți un gem mai fin, puteți decoji piersicile înainte de a le tăia, deși acest pas este opțional.

Într-un vas mare, adăugați bucățile de piersici și zahărul. Amestecați bine pentru a asigura că toate bucățile de piersici sunt acoperite cu zahăr. Lăsați amestecul să stea timp de aproximativ 2 ore, până când piersicile încep să lase suc. Acest proces de macerare ajută la extragerea maximă a sucului și a aromei din piersici.

Magiun de prune fără zahar, reţeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul folosit de marele gastronom care da o savoare aparte
După ce piersicile au stat suficient timp cu zahărul, puneți vasul pe foc mediu și adăugați sucul de lămâie. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant pentru a preveni lipirea de fundul vasului. După ce începe să fiarbă, reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă în continuare timp de 30-40 de minute, amestecând ocazional și îndepărtând spuma care se formează la suprafață. În ultimele 10 minute de fierbere, adăugați batonul de vanilie tăiat pe lungime (sau zahărul vanilat) și scorțișoara, dacă folosiți. Aceste ingrediente vor adăuga un plus de aromă și vor face gemul de piersici și mai delicios.

Prăjitură cu caise, fără zahăr și fără gluten. Reţeta lui Carmen Brumă

Pentru a verifica dacă gemul este gata, puneți o linguriță de gem pe o farfurie rece și lăsați-l să se răcească câteva minute. Dacă gemul se încheagă și nu curge, înseamnă că este gata. Turnați gemul fierbinte în borcane sterilizate, lăsând aproximativ 1 cm de spațiu liber în partea de sus. Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească complet.

Sursă text: Click.ro

Rețeta simplă de gem de caise, făcută de Jamila

Jamila a dezvăluit rețeta simplă de gem de caise, perfect pentru vară. Este gustos și răcoros și nu este deloc greu de făcut. În plus, caisele românești încep să apară pe piață, așa că e momentul potrivit.

Gemul de caise este desertul perfect pentru vară. Jamila propune o rețetă simplă și delicioasă pe care o poți face acasă. Caisele românești încep să-și facă apariția în piețe, iar aroma lor este inconfundabilă.

Ai nevoie doar de două kilograme și jumătate de caise cărora trebuie să le scoți sâmburii, potrivit jamilacuisine.ro. Acest gem este unul delicios și pe placul tuturor, perfect pentru un mic-dejun dulce sau pentru niște cornulețe gustoase.

În plus, gemul este unul natural și nu conține conservanți, pentru că ai nevoie doar de trei ingrediente: caise, zahăr și zeama de la două lămâi.

Ingrediente și mod de preparare pentru gemul de caise:

  • 2,5 kg caise (fără sâmburi)
    1 kg zahăr
    zeama de la două lămâi

Caisele se pun într-o oală încăpătoare, tăiate în sferturi. Se adaugă apoi zahărul și zeama de lămâie. Se amestecă puțin și se așteaptă până ce fructele vor începe să fiarbă și să facă spumă la suprafață.

După ce caisele au început să fiarbă, spuma de la suprafață se adună cu o spumieră. Gemul se lasă la fiert în continuare și se ia spuma atunci când este nevoie.

Se amestecă foarte des în timpul fierberii. După 40 de minute de fiert, gemul de caise este gata.

Ca să verifici dacă gemul este gata, se pune o cantitate mică pe farfurie ținută la congelator aproximativ 30 de minute. Gemul se întinde pe farfurie și se așteaptă până se răcește pentru a vedea consistența finală.

Dacă gemul este gros și lucios, înseamnă că este gata. Oala cu gem se ia de pe foc și se lasă la răcit pentru aproximativ cinci minute înainte de a-l pune în borcane.

Gemul se pune în borcane sterilizate, care trebuie închise foarte bine. Borcanele se lasă la răcit peste noapte cu prosoape foarte groase. Cu această cantitate se obțin patru borcane a câte 500 de grame.

3 beneficii pe care le au caisele pentru sanatatea ta

Caisele sunt un deliciu cu efecte miraculoase. Nu degeaba se numara printre delicatesele de sezon. Si pentru ca sunt destul de mici o caisa nu are decat 17 calorii. O portie de caise proaspete are 74 de calorii si contine:

– 3 g fibre, 2g proteine, 60% din necesarul tau zilnic de vitamina A, 26% din necesarul tau zilnic de vitamina C, 2% din necesarul tau zilnic de Calciu, 3% din necesarul tau zilnic de fier, 7% din necesarul tau zilnic de vitamina E, 6% din necesarul tau zilnic de K si 11% din necesarul tau zilnic de potasiu. Si acestea sunt numai cativa dintre nutrietii pe care ii contin caisele.

Iata alte beneficii ale consumului de caise.

Caisele imbunatatesc acuitatea vizuala
Probabil ca stii deja ca vitamina A este asociata cu imbunatatirea vederii, insa mai exista si alte vitamine esentiale si minerale care te ajuta sa vezi mai bine. Vitaminele C si E fac parte din aceasta categorie iar in caise se gasesc din plin. Aceste fructe mai furnizeaza 6% din necesarul tau zilnic de cupru si 2% din necesarul tau zilnic de zinc. Potrivit Harvard Health Letter caisele se afla in topul alimentelor care imbunatatesc acuitatea vizuala.

Rețeta de vis de tartă cu ciocolată fără coacere! Este gata în doi timpi și trei mișcări și îți îndulcește sufletul

Reduce inflamatiile

Includerea alimentelor antiinflamatorii, precum caisele in dieta iti protejeaza starea generala de sanatate. Inflamatia este legata de multe boli cronice precum artritele si de bolile de inima. Caisele sunt bogate in nutrientii numiti catechine, care previn inflamatiile. Catechinele, aceiasi compusi ce se gasesc si in ceaiul verde sustin sanatatea musculara ajutand muschii sa se refaca mai repede dupa un efort intens.

Caisele imbunatatesc digestia
Caisele sunt surse bogate de fibre atat solubile cat si insolubile. Fibrele combat constipatia si ajuta la imbunatatirea florei intestinale prin hranirea bacteriile bune de care omul are nevoie pentru a digera alimentele. O singura caisa furnizeaza un gram de fibre, iar dintr-o portie de fructe vei lua trei grame. Poate ca trei grame nu ti se par prea mult insa reprezinta 12% din necesarul tau zilnic.

Citește și: Dieta cu cireșe ce te face să slăbești 5 kilograme în 5 zile! Încearc-o dacă vrei rezultate de vis

DailyBusiness
Parlamentul European decide soarta bugetului UE 2025 și a noii Comisii Europene!
Spynews
Anunț important pentru tinerii care folosesc TikTok. Aplicația impune restricții pentru persoanele sub 18 ani. Anumite conturi vor fi blocate
Bzi.ro
Ce avere nesimțită are Elena Lasconi: „Săraca“ se scaldă în bani!
Fanatik.ro
Ion Țiriac a fost detronat! Forbes a dezvăluit cine este noul lider în topul celor mai bogați români
Capital.ro
Au fost interzise! Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum
Playtech.ro
Primul tur al alegerilor prezidențiale, contestat la Curtea Constituțională. În ce caz se pot anula alegerile?
DailyBusiness
Călin Georgescu ar putea provoca un HAOS politic în România după victoria sa
Adevarul
O femeie și-a ascuns copilul de restul familiei, timp de 3 ani, într-un sertar. De ce a luat această decizie
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Cum faci cel mai bun chec de post. Un desert ieftin, pe care îl prepari rapid
Spynews
Fosta soție a lui CRBL, dezvăluiri despre motivele divorțului la șase luni de când au anunțat despărțirea. De ce au ajuns la separare după 16 ani de relație
Evz.ro
Silviu Prigoană n-ar fi avut niciun ban. „Dacă nu era Adriana, era Anonymus SRL”
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
kanald.ro
Carambol pe Autostrada A1. Șapte mașini au fost implicate și două persoane au fost rănite
Cancan.ro
Care este numele real al Elenei Lasconi? Puțini sunt cei care știu ce scrie în buletinul ei
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu avertizează tinerii din România: Așa cum au fost scoși în stradă, vor fi scoși la război
StirileBZI
Se interzice accesul la TikTok! Cine a luat decizia
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
stirilekanald.ro
Părinții bebelușului Victor Ștefan, devastați de moartea lui: Medicii ne-au spus că...
substantial.ro
Locuitorii din sudul Libanului revin acasă după armistițiul Israel-Hezbollah
MediaFlux
BISERICA spune ADEVĂRUL despre CĂLIN GEORGESCU. Reacția NEAȘTEPTATĂ a PREOȚILOR
Shtiu.ro
Este Călin Georgescu mason? Ce a răspuns la întrebarea: Sunteți mason?
Puterea.ro
Un istoric ucrainean a vorbit despre planul rusesc de a împărți Ucraina în trei