REVIEW PS Vita, consola portabila a celor de la Sony

După cum am meniţionat la un moment dat, într-un articol despre consola preferată a românilor, PlayStation Vita vine să înlocuiască PSP-ul. Am pus şi noi mâna pe o astfel de consolă, iar concluziile au fost cât se poate de surprinzătoare.
Adrian Popescu
06 iul. 2012, 11:18
REVIEW PS Vita, consola portabila a celor de la Sony

Ca un cunoscător al predecesorului PSP, trebuie să menţionez că în dreptul jocurilor pe platformă portabilă am bifat God of War, POP Warior within, Gran Turismo, SSx şi multe altele. Ca o mică paralelă, în ceea ce mă priveşte, cu toate că este vorba de o consolă portabilă, pe care o utilizez mai mult „în deplasare”, cel mai bun randament l-am avut în mediul familiar, respectiv acasă.

Gamerii de la “moderat” în sus, vor sti la ce mă refer când vorbesc despre gradul de dependenţă pe care jocurile le exercită asupra utilizatorilor şi pot spune, fără nicio reţinere, ca Sony Vita este la fel de addictive ca orice altă platformă de gaming. Plusul cu care vine este libertatea de mişcare pe care consola ţi-o oferă, poziţia de gaming pe care o adopţi fiind limitată numai de imaginaţia ta sau de limita de contorsionare pe care ţi-o permite corpul.

Hai să vedem ce aduce nou Sony. În primul rând, rezoluţia 950/544, 220 DPI, înghesuiţi în 5 inch, pe un ecran OLED!!! A depăşit toate aşteptările. Grafica este extraordinară. Procesor quad la 2 ghz, iar cireasa de pe tort, touch screen, ca la iPhone 4s, care este „amazing”, răspunde perfect, fără nevoia de a apasa, fără bug-uri.

Din primul moment te indragostesti. Ergonomic, suficient de greu cât să îl ţii bine în mână, butoanele puse unde trebuie. Două joystickuri! Aur pentru cei ce vor sa incerce shootere în varianta portabilă, mai ales ca sunt joystickuri la propriu, nu „gâlma” de care trageai ca disperatul la PSP, fără să fii sigur ca ai dat de ea în direcţia în care trebuie. Jocul pe care l-am testat, Wipeout, este fără reproş, în ceea ce priveste controlul.

Vreţi să ştiţi un secret? Camera video 3g „on bord”, cum s-ar spune (la modelul 3g – din test): 120 fps la 320/240 QVGA, 60 fps 640/480 VGA, rezolutii decente pentru o camera web. Ce e foarte tare, este ca modulul 3g este folosit în unele jocuri, unde ai de personalizat caracterul, iţi faci poza, care apoi este montată pe caracter. Hidos, de multe ori, dar fun.

Pentru cei care vor conectivitate, bineînteles că avem wireless şi GPS asistat, bluetooth. Ce este un pic deranjant la browsing este faptul ca nu te poti uita la filme direct pe youtube, afişându-se o eroare de flash player. Ca un plus, la navigarea pe Facebook, galeriile foto intra în fullscreen, iar touchscreen-ul funcţionează perfect. Se poate viziona video, doar în măsura în care îl poţi descărca, dacă ai această opţiune, în format mp4, probabil codat avc.

Pe spate, adica opus ecranului, avem TOUCHPAD! Asta, culmea, am aflat-o de pe Youtube, existând nişte jocuri care folosesc aceasta funcţie, ca şi control, în loc de stick-urile analog.

Sunt convins ca am omis multe lucruri, dar asta înseamnă ca vom avea motiv să revenim asupra subiectului PS Vita.

Concluzie finală: un mare pas înainte pentru consolele portabile. La capitolul preţ, pentru o consolă de high-end, părerile sunt împărţite, preţul fiind destul de piperat. Nota noastra este 9, pentru ca asteptam sa vedem ce sa întampla cu youtube. Aşa că, nu daţi banii pe prostii, luaţi console la copii!

DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!”
Fanatik.ro
Cinci zodii își schimbă complet viața în următoarele 3 zile. Noroc triplu în plan financiar pentru Balanțe și Pești
Capital.ro
Românii, obligați să prezinte buletinul. Cine nu îl are, NU ia banii. Statul supraveghează tot
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Prețurile pentru montarea anvelopelor de iarnă EXPLODEAZĂ în service-urile auto
Adevarul
Patru tineri au ars de vii într-o mașină Tesla. Motivul: sistemul de închidere a ușilor
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Vremea marilor schimbări pentru aceste zodii. Se mută în casă nouă
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Reacția Colegiului Medicilor în cazul adolescentului mort de peritonită la spitalul din Târgu Jiu. Andrei a murit cu zile, deși putea fi salvat
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar, detalii de ultimă oră despre înmormântarea lui Silviu Prigoană: 'Mi-a lăsat o listă de dorințe'
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Regula pentru chiriașii și proprietarii de la bloc. Ce ești obligat să faci iarna când nu ești în apartament
StirileBZI
Ce beneficii au angajații pe timpul iernii: Legea se aplică în toată România!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Ce au descoperit legiștii la autopsia lui Prigoană! De ce a murit, de fapt
substantial.ro
Discuții între Joe Biden și Donald Trump la Casa Albă despre Ucraina și Orientul Mijlociu
MediaFlux
AMENZI de 35.000 de lei pentru CEI CARE STAU la BLOC! Regula SIMPLĂ pe care să o RESPECȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pisici drogate în București: când curiozitatea felină întâlnește neglijența umană