Fiind o publicație care folosește imagini pentru a inspira și informa, publicarea unei coperti complet albe nu are precedent în istoria revistei Vogue. Acest lucru a vrut să arată că vremurile se schimbă şi că putem să ieşim din zona noastră de conform dacă trebuie. Așadar trebuie să rămânem în casele noastre şi să optăm pentru decizii mai puțin evidente.
În fața celei mai mari crize de sănătate care a lovit țara în acest secol, Italia fiind una dintre cele mai afectate țări de acest virus, a ieşit din zona de confort şi a transmis speranţă prin creaţie.
Redactorul-șef al revistei, Emanuele Farneti, a explicat procesul care a dus la această decizie îndrăzneață de a publica o copertă goală: „În urmă cu doar două săptămâni, eram pe punctul de a tipări un număr pe care îl planificasem de ceva vreme. (…) Dar vorbind despre orice altceva, pe măsură ce oamenii mor, medicii și asistentele își riscă viața și lumea se schimbă pentru totdeauna, nu asta este esența Vogue Italia. În consecință, am pus deoparte proiectul și am pornit de la zero.”, potrivit tabu.ro.
Farneti a explicat că, având în vedere situația, au avut diferite opțiuni: fie căutau experți pentru a face față crizei din punct de vedere realist fie făceau o copertă în colaborare cu artiștii. Exista și o a treia alternativă, cea mai puțin evidentă, dar cea care a rezonat cel mai mult cu aceste vremuri, o copertă goală.
„Nu pentru că lipsesc imagini, ci chiar invers. Pentru că albul înseamnă multe lucruri în același timp. Albul este mai presus de orice respect. Albul renaște, ușor după întuneric, suma tuturor culorilor. Albul este culoarea uniformelor purtate de cei care își riscă propriile vieți pentru a le salva pe ale noastre. Reprezintă spațiul și timpul de gândire. Albul este pentru cei care umplu acest spațiu și timp gol cu idei, gânduri, povești, muzică și grijă pentru ceilalți.
Albul ne amintește că, după criza din 1929, această culoare imaculată a fost adoptată îmbrăcându-se ca expresie a purității în prezent și a speranței pentru viitor. Albul reprezintă nopțile nedormite ale celor care au lucrat în această criză, de ambele părți ale oceanului și în condiții dificile. Sunt recunoscător fiecăruia dintre ei. Mai presus de toate: albul nu înseamnă predarea, ci o foaie goală care așteaptă să fie scrisă, coperta unei noi povești care urmează să înceapă”, a mai spus redactorul-șef de la Vogue Italia.