„Aici este o problemă un pic ciudată, în sensul în care noi ne-am cam înțeles pe toate textele cu colegii liberali, după aceea au fost niște articole pe care CCR sau Comisia de la Veneția le-a respins. Teoretic, ar trebui să putem să terminăm într-o săptămână dacă nu s-au răzgândit liberalii, dacă ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul ăsta. (…) Teoretic, majoritatea este absolută dacă nu s-au răzgândit liberalii. De când au devenit pedeliști, s-ar putea să fi preluat opiniile PDL, pentru că, în 2013 — 2014, doar PDL s-a opus modificării Constituției, iar acum s-ar putea ca și PNL să se racordeze cu poziția PDL. E singurul impediment pe care îl văd. Altfel, în anul ăsta ar trebui să avem inclusiv referendum”, a afirmat Victor Ponta, la Senat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, scrie Agerpres.
Victor Ponta a ținut să întărească faptul că social-democrații își mențin poziția referitoare la modificarea anumitor articole din Constituție.
CITEŞTE ŞI O NOUĂ CONSTITUŢIE. Când ar putea fi convocat referendumul de revizuire
„Noi nu ne-am răzgândit cu nimic din ce am propus în 2013 și 2014, cu excepția acelor articole care nu pot fi incluse în urma opiniei celor două instituții extra-parlamentare”, a afirmat Ponta.
Întrebat dacă este menținută susținerea în cazul a două propuneri de modificare a Constituției, cea referitoare la numirea premierului și cea care stipulează sancționarea migrației politice, ambele declarate neconstituționale, Victor Ponta a explicat că, „dacă există obiecții majore, fie din partea Comisiei de la Veneția, fie din partea CCR, acestea trebuie avute în vedere”.
Comisia comună a Parlamentului privind revizuirea Constituției și-a reluat, luni, activitatea, stabilindu-și noua conducere și calendarul de lucru.