REVOLTĂ în satul ZGUDUIT de CUTREMURE. Localnicii sunt nemulţumiţi că nimeni nu le poate da o EXPLICAŢIE

Zeci de oameni din localitatea Izvoarele, din judeţul Galaţi nu mai au linişte. De aproape două săptămâni pământul se cutremură încontinuu. Şase cutremure s-au produs, joi, în zona judeţului Galaţi. Seismele au avut loc la intervale destul de mici unele faţă de altele, iar ultimul a avut magnitudinea 3.8 pe Richter. Acesta este şi motivul pentru care oamenii sunt panicaţi şi cer ajutorul autorităţilor.
Alina Costache
03 oct. 2013, 11:09
REVOLTĂ în satul ZGUDUIT de CUTREMURE. Localnicii sunt nemulţumiţi că nimeni nu le poate da o EXPLICAŢIE

Oamenii din Izvoarele sunt panicaţi şi au ieşit în stradă să ceară explicaţii autorităţilor. Stau noaptea de veghe, dorm îmbrăcaţi şi cu actele în mână, pregătiţi să fugă în orice moment. Ministrul de Interne este aşteptat în zonă, iar premierul spune că autorităţile trebuie să fie pregătite inclusiv pentru evacuarea oamenilor, conform România TV.

Localnicii spun ca pământul vuieşte şi scoate sunete ca la un fulger. În cursul dimineţii de joi au fost zguduiţi de şase ori, iar cel mai mare seism a avut o intensitate de 3.8 pe scara Richter. Supăraţi şi speriaţi oamenii n-au mai rezistat şi au ieşit în stradă, au blocat drumul, în speranţa că autorităţile le vor spune ce se întâmplă.

Specialiştii au amplasat aparate de monitorizat în zonă şi au două ipoteze pentru cauze: fie acumulările de apă din sol, fie injectările cu apă sărată, necesare extragerii petrolului.

Citeşte şi Ponta, despre seismele din Galaţi: Monitorizăm, dar specialiştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva VIDEO

Premierul Victor Ponta a arătat că a primit, joi dimineaţa, o informare din partea specaliştilor aflaţi în zonă, dar că mai mult de atât nu au putut nici aceştia să îi spună. Premierul a precizat că, deocamdată, nu se pune cazul unei evacuări.

Citeşte şi Prefectura Galaţi, despre cutremurele din judeţ: Suntem în stare de alertă, problema e tratată serios

Ceea ce se poate face este monitorizarea permanentă, elaborarea unor scenarii tehnice privind cauza – este vorba de ultimele inundaţii, creşterea nivelului pânzei freatice – şi sunte pregătiţi dacă se întâmplă ceva. Este ceva cu totul şi cu totul nou, nu există un precedent în România„, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi Directorul INFP, despre CUTREMURELE din Galaţi: Suntem în faţa unui fenomen pe care NU ŞTIM să îl catalogăm

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, la România TV, că potrivit datelor pe care le deţin, activitatea seismică din Galaţi nu ar trebui să se intensifice. Mai mult, directorul INFP a precizat că „suntem în faţa unui fenomen pe care deocamdată nu ştim exact cum să îl catalogăm”.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Cetățean german condamnat la moarte în Belarus imploră ajutorul guvernului german
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!