Un număr de 55 de reprezentanţi ai PMP, între care 38 de lideri de filiale judeţene, îşi anunţă susţinerea pentru moţiunea lui Eugen Tomac pentru Congresul din 19 februarie. Ei afirmă că partidul a ajuns în situaţia actuală „din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării şi acţiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora”, dar susţin că „în PMP, nu există un conflict între persoane, nici o luptă egoistă, iresponsabilă, pentru vreo putere iluzorie”. „Simţim cu toţii însă că avem nevoie de o abordare mai pragmatică şi energică pentru a ne recâştiga suflul şi forţa, solidaritatea, energia şi motivaţia”, arată ei.
„Ne exprimăm mâhnirea în privinţa dezinformărilor consecvente lansate în spaţiul public cu privire la situaţia politică actuală a Partidului Mişcarea Populară. Se fac multe speculaţii răuvoitoare, sunt lansate de către neaveniţi mesaje care nu au nicio legătură cu problemele interne reale ale PMP, s-a creat o veritabilă campanie de linşaj mediatic, deopotrivă prin social-media, împotriva unor lideri ai PMP şi, din păcate, a familiilor acestora, situaţie inacceptabilă care ne determină să reacţionăm în solidar”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică şi semnat de 55 de reprezentanţi ai PMP.
Aceştia afirmă că s-a ajuns în această situaţie „din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării şi acţiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora”.
„De şase luni, nu s-a găsit nicio soluţie în privinţa desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, preşedintele PMP nu a mai convocat nicio şedinţă, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată şi deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleşii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie şi concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale şi generale”, scrie în comunicat.
Potrivit sursei citate, în această situaţie „îngrijorătoare, gravă, fără a exista nicio direcţie politică limpede, asumată oficial la vârful PMP, o comunicare publică clară, consecventă şi coerentă, onestă, în spiritul valorilor ideologice, doctrinare, creştin-democrate, a proiectelor noastre, care stau la temelia acestui partid, problemele şi tensiunile interne în mod evident s-au acutizat”
Cei 55 de semnatari adaugă că „impasul a fost sporit de cercetările sociologice care au înregistrat o prăbuşire semnificativă a încrederii cetăţenilor în partidul nostru”.
„Vă asigurăm că, în PMP, nu există un conflict între persoane, nici o luptă egoistă, iresponsabilă, pentru vreo putere iluzorie. De asemenea, tema vreunei fuziuni cu altă formaţiune politică nu există pentru semnatarii acestei moţiuni. Simţim cu toţii însă că avem nevoie de o abordare mai pragmatică şi energică pentru a ne recâştiga suflul şi forţa, solidaritatea, energia şi motivaţia, pe care le-am demonstrat în multe încercări politice şi confruntări electorale. În plus, dorim să ne ţinem în continuare aleşii aproape, pentru ca împreună să reuşim din nou să-i convingem pe români că avem resurse pentru a dezvolta un partid liber, democratic, al valorilor creştine, patriotice, naţionale, cu corectitudine deplină în faţa românilor şi cu dragoste de ţară”, se arată în document.
Astfel, semnatarii anunţă că susţin moţiunea lui Eugen Tomac.
„Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres şi susţinem Moţiunea lui Eugen Tomac, „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriţi pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP. Patriotismul, pe lângă sentimente, înseamnă în bună măsură fapte iar noi acţionăm acum tocmai pentru a merge mai departe solidari, (re)uniţi pentru Romania”, susţin ei.
Între cei 55 de reprezentanţi ai PMP care au semnat comunicatul se numără 38 de preşedinţi de organizaţii judeţene: Petru Movilă (Iaşi), Adrian Mocanu (Buzău), Lucian Morar (Maramureş), Marius Paşcan (Mureş), Eugen Tomac (Bucureşti), Mihail Neamţu (Bucureşti), Sebastian Moise (Bucureşti), Ionuţ Simionca (Bistriţa), Cătălina Bozianu (Prahova), Dorin Bădulescu (Buzău), Răzvan Sebe (Bucureşti), Marian Andronache (Suceava), Claudiu Palaz (Constanţa), Liliana Niţu (Dâmboviţa), Ramona Cupă (Mehedinţi), Ionuţ Popovici (Caraş-Severin), Adrian Todoran (Sălaj), Ion Ariton (Sibiu), Andrei Ionescu (Sector 1), Dorel Constantin Onaca (Bucureşti), Adrian Florescu (Sector 3), Bogdan Gavrilescu (Neamţ), Viorel Arion (Hunedoara), Alexandru Leşco (R. Moldova), Gheorghe Baciu (Covasna), Radu Pescar (Mureş), Iulian Vladu (Dâmboviţa), Cristian Mihălăchioiu (Ialomiţa), Gabriel Rădulescu (Sector 4), Gheorghe Ialomiţianu (Braşov), Ion Melinte (Bacău), Florian Bichir (Bucureşti), Nicolae Daviţoiu (Gorj), Corneliu Bichineţ (Vaslui), Anişoara Stănculescu (Dolj), Teodora Desagă (Ilfov), Ionel Roiban (Vâlcea), Valerian Vreme (Bacău), Cristian Lungu (Cluj), Ştefan Florescu (Sector 6), Mirela Bîznă (Vrancea), Florin Creţ (Maramureş), Marian Bârgău (Sector 1), Liviu Pop (Satu Mare), Maricel Gangu (Vaslui), Traian Mircea Iancu Peţa (Ilfov), Sile Cobzaru, (Giurgiu), Daniel Corneanu (Harghita), George Popescu (Botoşani), Cristian Ciocoi (Sector 3), Elisabeta Grigore (Bucureşti), Costică Popa (Harghita), Corneliu Popescu (Botoşani), Liviu Coman (Călăraşi) şi Tiberiu Ciprian Kecskes Simionca (Bistriţa).