REVOLTĂTOR: Un băiat de 9 ani din Ilfov a fost violat de doi copii mai mari

Conducerea IPJ Ilfov a dispus un control la Poliţia oraşului Chitila, după ce anchetatorii ar fi tratat cu superficialitate cazul unui băiat în vârstă de nouă ani, care ar fi fost violat de doi copii mai mari.
Romania TV
07 iun. 2013, 09:50
REVOLTĂTOR: Un băiat de 9 ani din Ilfov a fost violat de doi copii mai mari

„La Poliţia oraşului Chitila a fost dispus un control pentru a se stabili dacă poliţiştii au luat măsurile legale în cazul unei sesizări făcute la data de 31 mai, de către tatăl unui copil în vârstă de nouă ani, cu privire la faptul că fiul său a fost victima unei perversiuni sexuale”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, Claudia Burada, potrivit Mediadax.

Verificările au fost începute după ce tatăl copilului a reclamat faptul că poliţiştii de la Chitila i-au recomandat să se împace cu familiile presupuşilor agresori, în vârstă de 14 ani, pe motiv că „sunt vecini”. Un alt argument adus de poliţişti pentru o eventuală împăcare ar fi fost acela că, în astfel de cazuri, este nevoie de o expertiză medico-legală, care este costisitoare.

Părinţii copilului susţin însă că au refuzat să urmeze sfaturile primite de la poliţişti şi au achitat contravaloarea expertizei medico-legale după ce şi-au vândut frigiderul şi televizorul.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în acest caz, poliţiştii de la Chitila nu ar fi făcut cercetarea la faţa locului şi nici nu ar fi audiat martori, cu toate că, în timp ce copilul era supus unor perversiuni sexuale, de faţă ar fi fost şi un băiat în vârstă de 16 ani.

„În ziua de 31 mai a.c., în jurul orelor 17.00, T.I., de 38 ani, din oraşul Chitila, a sesizat faptul că în ziua de 30.05.2013, în jurul orelor 19 .00, fiul său minor, T.D., de 9 ani, în timp ce se afla într-o casă nelocuibilă aflată în apropierea locuinţei sale, a fost supus la perversiuni sexuale de către doi dintre copii cu care se afla în acel loc”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov a precizat că tatăl copilului a afirmat, iniţial, că fiul său a fost abuzat sexual la data de 30 mai, însă la audiere copilul a povestit că agresiunea s-a produs, de fapt, în preajma sărbătorii Floriilor.

Familia băiatului a spus că, în ultimele trei săptămâni, acesta părea schimbat şi nu îşi mai făcea lecţiile pentru şcoală. Îngrijoraţi, părinţii au stat de vorbă cu el, acesta dezvăluind, ruşinat, că cei doi vecini l-au atras, sub pretextul că îl vor lăsa să fumeze, într-un imobil părăsit, unde au întreţinut cu el pervesiuni sexuale.

A două zi, tatăl copilului a mers la Poliţie şi la Serviciul Medico-Legal Ilfov, legiştii constatând că „nu prezintă leziuni traumatice pe corp sau la nivelul organelor sexuale şi nu necesită îngrijiri medicale”.

Şeful IPJ Ilfov, comisarul şef Florin Raportaru, a dispus un control la Poliţia Chitila, condusă de comisarul şef Ionel Lefter, fost adjunct al inspectoratului judeţean, demis din acea funcţie în urma scandalului produs după uciderea japonezei Yurika Masuno.

Ministerul de Interne anunţa, în 18 decembrie 2012, că şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Nica, şi cei doi adjuncţi ai săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, sunt cercetaţi în Consiliul Superior de Disciplină al Poliţiei Române, măsura fiind dispusă la finalul cercetării prealabile dispuse după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, în 15 august, într-o pădure de lângă Corbeanca.

La finalul verificărilor, Corpul de Control al ministrului a întocmit un raport care indica deficienţe manageriale ale comisarului şef Emanuel Nica şi ale adjuncţilor săi, Ionel Lefter, pe linie de poliţie judiciară şi Nicolae Baicu, pe linie de siguramţă publică. Ca urmare, comisarul şef Emanuel Nica a fost demis de la conducera IPJ Ilfov şi pus şef la Poliţia Metrou, iar Ionel Lefter a ajuns atunci adjunct la Poliţia Otopeni.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ion Țiriac s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu premiile promise medaliaților olimpici
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit cea mai iubită și frumoasă actriță. A fost o femeie uimitoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Carlos Yulo va primi casă, bani și ramen gratis pentru aurul olimpic
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?