Un bugetar român a primit un bonus de pensionare de 100.000 de euro, echivalent cu 10 salarii de-ale sale. Sinecuristul și-a cumpărat din banii munciți cu greu trei case, patru apartamente și cinci terenuri. Dezvăluirea a fost făcută de Ministrul Mediului, Mircea Fechet, în direct la Digi 24, în contextul unei discuții cu privire la anularea bonusurilor făcută prin intermediul „ordonanței trenuleț”.
Mircea Fechet a dezvăluit că sinecuristul a primit suma uimitoare de 500.000 de lei la pensionare, ca bonus pentru activitatea pe care a desfășurat-o ca director al Direcției Silvice Arad. Ministrul a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la cheltuielile enorme pe care le făcea statul înainte de măsurile luate prin intermediul ordonanței.
Persoana care a primit această primă uriașă este Teodor Țigan, fost director al Direcției Silvice Arad, precum și fost director provizoriu al Romsilva între 2020 și 2022. Conform declarației sale de avere, sinecuristul are 17 hectare de teren agricol, cinci terenuri intravilane, trei case de locuit și patru apartamente.
Sinecuristul a obținut ca director al Direcției Silvice Arad un venit anual de 473.488 de lei, deci 39.457 lei pe lună, echivalentul a aproximativ 8.000 de euro. Că nu era de ajuns, Teodor Țigan mai încasează și o pensie de 62.757 lei anual, deci 5.151 de lei anual. Venitul său lunar aproape atingea, astfel, suma de 9.000 de euro.
Mircea Fechet a mai arătat că în contractul colectiv de muncă negociat de sindicaliștii Romsilva, s-a convenit ca la pensionare să se primească 10 salarii brute, luate în cuantum net, acesta viind motivul pentru care Teodor Țigan a încasat cei 500.000 de lei.
„În contractul colectiv de muncă, după lungi negocieri între sindicat și conducerea executivă a Regiei Naționale a Pădurii, s-a convenit ca la pensionare să primești 10 salarii. Asta se mai întâmplă și în alte regii. Primești unu, primești două, primești nouă.
Ceea ce e cu atât mai halucinant este faptul că cele 10 salarii, dacă citez din memorie formularea respectivă: 10 salarii brute luate în cuantum net. Și am zis: puteați să spuneți 20 de salarii, că măcar discutam sincer unii cu ceilalți. Cum să spui 10 salarii brute luate în cuantum net? Am cerut acum o săptămână lista acestor beneficii obținute de foștii angajați ai regiei”, a transmis Mircea Fechet.