Revoltător! Victima unui viol în grup a decedat la scurt timp după agresiune. Violatorii, acuzaţi şi de crimă

O tânără de 19 ani din comunitatea indiană Dalit, din nordul statului Uttar Pradesh, a decedat la două săptămâni după ce ar fi fost violată în grup și sugrumată de bărbați aparţinând unor caste superioare, informează CNN.
Romania TV
30 sept. 2020, 11:48
Revoltător! Victima unui viol în grup a decedat la scurt timp după agresiune. Violatorii, acuzaţi şi de crimă

Șeful poliției locale a mărturisit, într-o postare pe Twitter, că incidentul a avut loc pe 14 septembrie. Iniţial, tânăra agresată a fost internată la un spital din Uttar Pradesh, ulterior fiind transferată la New Delhi din cauza faptului că starea sa de sănătate se înrăutăţise semnificativ. Patru bărbați au fost arestați și acuzați de viol și crimă, o anchetă fiin acum în plină desfăşurare.

Toți cei patru bărbați provin dintr-o castă superioară și au fost, de asemenea, acuzați de infracțiuni săvârșite împotriva minorităților.

Potrivit ierarhiei sociale bazate pe caste din India, daliții se află pe cea mai de jos treaptă, fiind frecvent victime ale discriminărilor. Sistemul cu caste al Indiei a fost abolit oficial în 1950, dar ierarhia socială veche de 2.000 de ani impusă oamenilor la naștere este încă prezentă în viața de indienilor. În funcție de caste, indienii pot avea anumite meserii și se pot căsători cu anumite persoane.

Citeşte şi Un pui de pisică, salvat de pompieri din calea incendiilor. Animăluţul seamănă izbitor cu personajul fictiv Baby Yoda

Potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, inclusiv ONU, Human Rights Watch și Amnesty International, femeile dalite sunt frecvent victime ale violențelor și discriminărilor bazate pe caste.

Recent, o adolescentă dalită de 13 ani a fost violată și ucisă în Uttar Pradesh. Anul trecut, doi copii din respectiva castă ar fi fost bătuți până au fost uciși pentru că și-ar fi satisfăcut necesitățile fizilogice afară. În 2018, o fată de 13 ani dintr-o altă castă inferioară a fost decapitată, în sudul țării, de un atacator provenit dintr-o castă superioară.

La începutul acestei săptămâni, în fața spitalului din Delhi, unde adolescenta de 19 ani fusese internată, a fost organizat un protest. Liderul unui ONG, Chandrashekhar Azad, a scris pe Twitter: „Eu și familia victimei protestăm în fața spitalului Safdarjung chiar acum. Nu vom mai tolera asta. Vrem dreptate„.

O mulţime de vedete indiene și sportivi profesioniști au făcut apel pe rețelele sociale la adoptarea de legi care să protejeze femeile din castele dezavantajate.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'