Revolut, anunţ important pentru clienţii care vor să facă economii. Schimbarea valabilă doar două luni

Clienții eligibili care aleg să deschidă un cont de economii la Revolut în perioada 14 ianuarie – 14 martie 2025 pot beneficia de o dobândă avantajoasă de 5,5% pe an, potrivit unui anunț recent făcut de compania financiară. BCR, Banca Transilvania şi CEC au oferte mai avantajoase însă.
Mircea Filipescu
16 ian. 2025, 10:43
Revolut, anunţ important pentru clienţii care vor să facă economii. Schimbarea valabilă doar două luni

Revolut, compania fintech globală cu peste 50 de milioane de clienți la nivel internațional și mai mult de 4 milioane în România, lansează prima sa campanie creată pe plan local, intitulată „Ai Revolut?”, alături de Theo Rose și le propune clienților care decid să se alăture băncii digitale o ofertă specială – o promoție pentru conturile de Economii în lei.

“România este o piață cheie pentru Revolut, cu un potențial incredibil de creștere. Theo Rose personifică valorile noastre: creativitate, versatilitate și încredere. Această campanie ilustrează modul în care Revolut este alături de nevoile financiare ale fiecărui român, iar atunci când trebuie să jongleze între responsabilități și pasiuni, Revolut le oferă clienților eficiență și siguranță pentru a primi mai mult de la banii lor”, spune Mariia Lukash, Head of Growth, Revolut CEE.

Bursele şcolare nu mai pot fi plătite în conturile vechi de Revolut. Ce trebuie să ştie toţi părinţii

Clienții eligibili care aleg să deschidă un cont de economii la Revolut în perioada 14 ianuarie – 14 martie 2025 pot beneficia de o dobândă avantajoasă de 5,5% pe an, potrivit unui anunț recent făcut de compania financiară. Promoția este valabilă până la 30 mai 2025, oferind astfel o fereastră extinsă pentru investiții.

Revolut a introdus un depozit cu dobândă acumulată zilnic

Revolut a introdus conturile de economii în lei pe piața românească în februarie 2024. Acest produs bancar permite utilizatorilor să adauge fonduri suplimentare oricând sau să retragă bani fără penalizări, cu dobândă acumulată zilnic și protecția economiilor garantată.

Popularitatea acestor conturi a dus la dublarea soldului total al economiilor românilor în ultimele șase luni. Valoarea medie a economiilor per utilizator a atins suma de 2.960 de lei.

Un sondaj realizat de Dynata pentru Revolut relevă că 54% dintre români economisesc pentru a-și asigura un fond destinat situațiilor neprevăzute. Cei mai preocupați de economisire sunt persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, dintre care 56% înregistrează economii pentru siguranță financiară.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică AVERTIZEAZĂ: Fraude cibernetice, via REVOLUT, prin firme de curierat

În același timp, această categorie de vârstă înregistrează cel mai mare interes pentru dobânzile oferite, 8% dintre respondenți declarând că economisesc pentru randamente financiare, față de media de 6% a întregului eșantion.

Pe lângă economiile pentru siguranță, 27% dintre români declară că pun bani deoparte pentru vacanțe și experiențe plăcute, în timp ce 23% economisesc pentru mici plăceri. Obiectivele pe termen lung, precum achiziția unui apartament sau organizarea unei nunți, motivează 19% dintre respondenți.

În contrast, doar 3% dintre cei chestionați nu economisesc deloc, iar tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani se remarcă prin cea mai scăzută rată de economisire, sub 1%.

Revolut a lansat în februarie 2024 conturile de economii în lei, pe piața din România. Produsul de economisire permite adăugarea de noi sume la fondurile deja strânse sau retragerea cu ușurință a fondurilor de către client, dobânda se acumulează zilnic, iar economiile sunt protejate. În ultimele șase luni complete, soldul total al economiilor deținute de clienții români la Revolut s-a dublat, în timp ce soldul zilnic mediu per utilizator a atins valoarea de 2.960 de lei.

Cea mai mare dobândă pentru un depozit în lei pe termenul de 12 luni este de 7 la sută. Această dobândă este oferită de TechVentures Bank, pentru depunerile de peste 5.000 de lei făcute online. Concret, pentru un depozit de 10.000 de lei la această bancă, se obține un câștig de 630 de lei după impozitarea de 10 la sută aplicată veniturilor din dobânzi.

Topul celor mai bune dobânzi la depozitele în lei din ianuarie 2025

După TechVentures Bank, următoarea dobândă avantajoasă este oferită de TBI Bank – 6,9 la sută pe an, pentru depozite online care pot fi deschise cu o sumă minimă de 100 de lei.

Urmează, în topul celor mai bune dobânzi, ProCredit Bank, care oferă 6 la sută pe an pentru depozitele în lei de minimum 5.000 de lei.

La Credit Europe Bank, pensionarii pot beneficia de o ofertă specială – dobândă de 5,9 la sută pentru depozitele constituite prin Monet, pentru sume de cel puțin 300 de lei.

Citește și Reduceri masive în luna ianuarie. Cât costă produsele de mobilier, telefoanele și televizoarele

Intesa Sanpaolo și Patria Bank oferă o dobândă de 5,75 la sută, condițiile fiind depozitul online la prima dintre aceste bănci, respectiv suma minimă de 100 de lei la cea de-a a doua.

La Vista Bank, constituirea unui depozit online este posibilă fără o sumă minimă, iar dobânda este 5,7 la sută pe an.

Alte bănci, printre care First Bank și Salt Bank, oferă o dobândă de 5,6 la sută pentru depozitele pe 12 luni, în timp ce la Exim Banca Românească și Alpha Bank dobânda oferită este de 5,5 la sută, deschiderea depozitului la aceasta din urmă nefiind condiționată de o sumă minimă.

Ce dobânzi oferă cele mai mari bănci

Tot în ianuarie 2025, la depozitele în lei pe 12 luni, Banca Transilvania oferă o dobândă de 5,2 la sută, CEC Bank – 5,25 la sută, iar BCR – 5 la sută. În ciuda faptului că aceste dobânzi sunt mai mici decât oferta concurenței, mulți clienți preferă băncile mari datorită încrederii în stabilitatea financiară, mai notează sursa citată.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) garantează un depozit bancar până la suma de 100.000 de euro.

Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună. CALCUL

Revolut a lansat în 2024 un produs de refinanţare a împrumuturilor luate la alte bănci, România fiind prima piată pe care intră cu acest tip de credit de nevoi personale.

Rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare. În funcţie de profilul clientului şi suma solicitată, dobânda poate varia între 6,99% şi 15,99%. Perioada de rambursare este de cel mult 60 de luni.

„Clienţii pot opta pentru refinanţarea uneia sau mai multor facilităţi de creditare acordate în lei de către alte bănci din România sau de către Revolut. Pot fi refinanţate atât alte credite de nevoi personale, cât şi carduri de credit sau facilităţi de descoperit de cont (overdraft). În plus, clienţii au varianta de a solicita o sumă suplimentară de bani. Ca şi în cazul creditului de nevoi personale, valoarea maximă pe care o poate avea un credit de refinanţare acordat de Revolut este de 200.000 lei”, a declarat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Solicitarea de refinanţare se face direct din aplicaţie, iar informaţiile privind facilităţile de creditare eligibile pentru refinanţare sunt extrase automat din surse oficiale şi prezentate clientului în vederea  selectării creditelor pe care doreşte să le refinanţeze, oferindu-i acestuia posibilitatea de a vedea, în timp real, potenţialul impact al refinanţării în totalul de plată lunar.

”Următorul pas în strategia noastră este acela de a deveni contul bancar principal al clienţilor români, iar lansarea creditului de nevoi personale cu refinanţare ne duce mai aproape de această ţintă. Suntem bucuroşi să fim prima piaţă unde lansăm acest produs şi astfel să aducem o experienţă de banking diferită, ce se bucură de aprecierea milioanelor de clienţi pe plan local”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut Bank din România.

Un exemplu de calcul : pentru un credit de refinanţare Revolut, un client care împrumută 35.000 lei pe un termen de 60 de luni, cu o dobândă anuală fixă de 8,29%, va avea un total de plată de 42.872,48 lei, iar suma de plată lunară va fi de 714,54 lei. Dobânda anuală efectivă (DAE) este 8,62%. Clientul va fi supus unei verificări de credit;

Se pot refinanţa doar credite acordate în lei. Revolut are peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice, România fiind una dintre pieţele unde  oferă produse de creditare prin intermediul entităţii bancare înregistrate în Europa: Franţa, Germania, Irlanda, Lituania, Polonia, Spania.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Se schimbă polițele RCA. Banii vor fi retrași automat din cont. Anunțul făcut de ASF
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Val de scumpiri în România. Prețurile cresc înfiorător la orice
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Horoscop chinezesc săptămâna 28 aprilie – 4 mai 2025: Semnul zodiacal care pleacă în vacanță fără să țină cont de bugetul alocat
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Minivacanța de 1 Mai: Amenzi uriașe pentru grătare, muzică și campare ilegală
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre