Autoritățile de reglementare din Regatul Unit au evidențiat deficiențe majore în auditarea conturilor Revolut, inclusiv un risc „inacceptabil de ridicat”, de „inexactitate semnificativă”.
Revolut trebuie să îmbunătăţească „lucruri neasemănătoare, cum ar fi back-office-ul şi controalele”. Serviciul britanic „trebuie să aibă un back-office ca o bancă, respectiv cultura unei firme de tehnologie”, au transmis BDO, compania care a realizat auditul.
Revolut este a doua cea mai valoroasă fintech privată din Europa. Compania și-a asigurat un preţ de 33 de miliarde de dolari în cadrul unei runde de finanţare de 800 de milioane de dolari, condusă de SoftBank şi Tiger Global anul trecut. Revolut înregistrat o pierdere netă de 168 de milioane de lire sterline în cele mai recente rezultate anuale, pentru anul 2020, informează Ziarul Financiar.
Luna trecută, Revolut a anunțat lansarea ofertei sale de creditare pe piaţa din România.
Revolut intră pe piaţa creditelor. Acesta este primul produs de împrumut pe care aplicaţia îl oferă clienţilor săi români, care pot primi până la 125.000 lei în câteva minute. Contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziţie instant în contul clientului. Clienţii vor putea să modifice data de rambursare lunară, să efectueze rambursări parţiale sau totale direct din aplicaţie şi să-şi verifice extrasul de credit în orice moment.
Suma maximă acordată în monedă locală este 125.000 lei, iar rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare şi variază între 6,99% şi 15,59%, în funcţie de profilul clientului. Nu se percep comisioane de emitere şi rambursare anticipată, perioada de rambursare de maximum 60 de luni, aprobarea şi gestionarea creditului 100% se realizează online iar banii sunt disponibili imediat în contul clientului, după obţinerea confirmării online de acordare a creditului, şi posibilitatea de a solicita creditul de oriunde, oricând.