„Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs”, este mesajul reprezentanţilor Revolut, citaţi de publicaţia elveţiană Finews.com.
Revolut va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Astfel, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elveţian (4,51 lei) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci (18,04 lei) pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci (27,06 lei lei) în orice altă monedă – de exemplu, dacă doriţi să trimiteţi lire sterline către cineva din Brazilia.
De asemenea, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci (5636,51 lei), iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1 la sută de la 0,5 la sută.
Decizia ar putea stârni nemulţumirea unui număr mare de clienţi ai băncii digitale. Majoritatea clienţilor Revolut au folosit serviciile băncii pentru a efectua plăţi externe tocmai pentru că erau mici costurile, iar comisioanele erau aproape inexistente.
În urmă cu câteva zile, utilizatorii Revolut au fost înştiinţaţi că limitele tranzacţiilor pentru conturile Standard vor fi modificate de pe 12 august, conform Adevărul.ro.
Iată cele mai importante schimbări anunţate de Revolut:
Schimbările vor avea loc de la 12 august în mod automat pentru toate conturile standard.
Comisioanele percepute in Romania pot fi consultate AICI.
La sfârşitul lunii februarie 2020, Revolut a anunţat că a depăşit pragul de un milion de utilizatori în România, după ce a înregistrat o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.
România devine astfel a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.
Fintech-ul britanic a înregistrat o creştere record pe piaţa locală şi a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum şi funcţionalităţile sale de siguranţă sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piaţă la momentul actual.
Potrivit sursei citate, vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.
De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.
Românii au încredere în Revolut şi atunci când călătoresc peste hotare, iar în topul ţărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie şi Germania. Călătoriile sunt de altfel unul dintre principalele obiective pentru care românii strâng bani cu ajutorul Vaults, una dintre cele mai îndrăgite funcţionalităţi ale aplicaţiei, care le permite să rotunjească tranzacţiile efectuate pentru a economisi mărunţişul rămas. Doar anul trecut, au fost deschise peste 214.000 de puşculiţe digitale Vaults în care au fost depozitate peste 58 de milioane de euro.