Revolut, compania fintech din Londra cu peste 50 de milioane de utilizatori în întreaga lume, dintre care 4 milioane în România, își extinde semnificativ oferta de servicii financiare. Începând cu 2025, utilizatorii din Lituania, Irlanda și Franța vor putea să acceseze credite ipotecare printr-un proces complet digitalizat.
Planurile Revolut au fost prezentate în cadrul conferinței „The Revolutionaries” de la Londra, unde fondatorii Nik Storonski și Vlad Iațenco au evidențiat beneficiile majore ale noilor servicii.
Revolut promite, astfel, un proces complet digitalizat, cu finalizarea evaluărilor în maximum o zi lucrătoare, aprobări instantanee în aplicație și termeni avantajoși pentru clienți.
Citește și : Avertisment pentru românii cu conturi bancare. Ce se întâmplă cu banii lor, de ce trebuie mutaţi
Modelul inovator al băncii, bazat pe eficiență și accesibilitate, va da mari dureri de cap băncilor tradiționale, precum BCR, BT, CEC, ING, BRD sau Raiffeisen Bank, care nu au intuit aceste dezvoltări tehnologice.
Primul val de implementare a noului serviciu va începe în Lituania, unde fintech-ul deține licența bancară pentru Uniunea Europeană, iar mai apoi va fi extins către alte piețe europene.
Pe lângă serviciile de creditare, Revolut caută soluții financiare pentru companii, precum overdraft-uri și economisiri avantajoase, urmând să introducă în statele UE produse financiare adaptate afacerilor mici, precum sisteme moderne de management pentru restaurante și magazine.
În Spania, Revolut va lansa o rețea de bancomate avansate, echipate cu recunoaștere facială pentru o securitate sporită, care vor permite eliberarea de numerar, depunerea de fonduri și emiterea de carduri.
Totodată, dezvoltă un asistent financiar, bazat pe inteligență artificială, ce are rolul să ajute utilizatorii să ia decizii financiare mai inteligente și mai responsabile.
Deși creditele ipotecare nu vor fi disponibile, momentan, în România, inițiativa Revolut nu arată decât că începe o competiție acerbă între fintech-uri și băncile tradiționale, ceea ce va forța băncile clasice să se reinventeze pentru a rămâne relevante. BCR, BT, CEC, ING, BRD sau Raiffeisen Bank vor trebui să rămână la curent cu aceste cerințe ale pieței.