Rezervările pentru minivacanța de Paști îi supără pe hotelieri. Cererea este scăzută în mai multe zone turistice ale României

Bugetarii se vor bucura de o minivacanță de șase zile în luna mai, care va include și ziua liberă de 1 Mai – Ziua Muncii. Totuși, rezervările pentru minivacanța ce se apropie sunt sub așteptările antreprenorilor.
Alina Costache
24 apr. 2024, 17:05
Rezervările pentru minivacanța de Paști îi supără pe hotelieri. Cererea este scăzută în mai multe zone turistice ale României

Bugetarii se vor bucura de minivacanța de șase zile în luna mai, care va include și ziua liberă de 1 Mai – Ziua Muncii. În plus, Guvernul a declarat ziua de 2 mai ca fiind liberă, creând astfel o punte între 1 Mai și Vinerea Mare, care va fi pe 3 mai. Astfel, românii vor avea ocazia să se relaxeze pentru o perioadă mai lungă. Totuși, minivacanța nu i-a făcut pe iubitorii de vacanțe să facă rezervări la hotelurile și zonele turistice din țară la fel ca în alți ani.

La Bacolux, unde sunt integrate mai multe hoteluri, gradul de ocupare este mult mai scăzut, comparativ cu cel înregistrat anul trecut, în perioada sărbătorilor pascale.

‟Rezervările pentru minivacanța de Paște în acest moment nu se ridică la același nivel ca în anul precedent. Însă, tendința din ultimii ani de a rezerva pe ultima sută de metri poate înclina și de această dată balanța‟, sspune Laura Patru, marketing manager Bacolux, Hotels, potrivit Mediafax.

Citește și: Zile libere 2024. Sărbătorile legale din luna mai. Când are loc următoarea minivacanță de anul acesta

În același timp, în Bucovina, una dintre cele mai apreciate și mai căutate zone turistice din România, lucrurile stau prost la capitolul rezervări. La hotelul Dukat, nou construit, rezervările sunt făcute doar în proporție de 50% în zilele de Paști.

‟Avem 50% grad de ocupare pe sejururi cu pachete. Cumularea sărbătorilor nu putem spune că este în totalitate benefică, vorbim de două sărbători într-o singură perioadă. Avem mai multe rezervări în perioada sărbătorilor pascale, nu de 1 Mai‟, susțin reprezentanții hotelului Dukat.

În Vatra Dornei, lucrurile stau și mai prost, cu toate că zona este recunoscută în întreaga țară.

‟Din ce am discutat cu alți hotelieri din zona noastră, Vatra Dornei stă foarte slab la rezervări, stațiunea este destul de departe de mănăstiri, iar acum turiștii preferă zonele mai aproape de acestea‟, declară Bogdan Apetri, proprietarul Kaban Boutique Hotel din Vatra Dornei.

Unde petrec românii minivacanța de Paște și 1 Mai

Cu toate că în zona Moldovei, dar și în alte locații din țară, rezervările sunt sub nivelul așteptărilor, hotelurile ANA din Poiana Brașov au înregistrat un grad de ocupare de 65% și se așteaptă să crească în continuare.

‟Avem rezervări în perioada minivacanței, ne așteptăm să avem multe rezervări last minute. Nici vremea nu e prea prietenoasă și din acest motiv credem că undeva spre sfârșitul săptămânii, când vremea se va mai îmbunătăți, să avem mai multe rezervări‟, susține Laura Ursu, director general al ANA Hotels Poiana Brașov.

Citește și: Minivacanţă 1 Mai. Românii vor să meargă la munte, dar nu ar plăti mai mult de 300 de lei pe noapte în zilele libere

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care vor avea succes pe toate planurile până pe 25 iulie. Opulență, bucurie și șansă în viețile lor
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
O bombă cu ceas ticăie la PSD și PNL. Greșeala care poate detona alegerile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Casa Albă, îngrijorată de vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!