REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE 2017. Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Afacerilor Interne, cea mai mare notă de admitere (9,80) a fost înregistrată la Facultatea de Ordine și Siguranță Publică, iar aceasta a fost obținută de către un candidat din județul Botoșani. Ultima medie de admitere la această facultate a fost 8,30.
„Cea mai mare concurență a fost înregistrată la Facultatea de Jandarmerie, unde aproape șapte candidați pe loc au rămas după susținerea probelor eliminatorii. Și la această facultate au fost medii mari — cea mai mare 8,70, iar cea mai mică 7,60. La Facultatea de Drept, unde au fost disponibile 115 locuri, prima medie de admitere a fost 8,40, iar ultima 7,60. De asemenea, și la Facultatea de Pompieri a fost concurență mare, unde pentru cele 35 de locuri a fost o concurență cinci candidați pe loc”, se mai arată în comunicat.
REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE 2017. Află ce note s-au luat, căutare după nume
REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE 2017. Scandalul de la examenul de admitere la Academia de Poliţie
Controversele au început după ce baremul de corectare a două cerinţe de la examenul de admitere la Academia de Poliţie, la materia Istorie a fost greşit, iar ministrul Educaţiei a spus că instituţia pe care o conduce nu are nicio responsabilitate în acest sens. Mai exact, Liviu Pop a subliniat, legat de faptul că membrii comisiei de elaborare a subiectelor ar fi selectaţi de Ministerul Educaţiei, că: „Eu cred că este o glumă aceasta. Dacă v-a spus cineva, cred că este o glumă”.
„Membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu sunt cadre didactice în Academia de Poliţie şi nici angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Ei nu fac parte din sistemul de ordine şi siguranţă publică. Sunt cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ. Această comisie de elaborare a subiectelor este formată din profesori de specialitate din reţeaua naţională a instituţiilor de învăţământ preuniversitar, nominalizaţi de Ministerul Educaţiei”, a zis Daniel Torje.
La proba la Istorie, din cadrul examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3, în baremul de corectare, aveau răspunsul greşit, fiind vorba de aceeaşi cerinţă pentru ambele variante de grilă.
Candidaţii au avut de pus în ordine cronologică trei evenimente istorice: A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; B. Nicolae Ceauşescu renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate; C. Scrisoarea celor 6, având patru variante de răspuns: a) ABC; b) BAC; c) BCA; d) CAB. Răspunsul corect al cerinţei era a), dar în baremul de corectare, apărea b) ca fiind răspunsul valabil.
După ce mai mulţi candidaţi care au susţinut proba de admitere au atras atenţia asupra greşelii, pe site-urile de socializare, Academia de Poliţie s-a autosesizat şi a cerut explicaţii comisiei care a întocmit baremul de corectare.