REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2015 CAROL DAVILA: Când şi cum se depun contestaţiile. UPDATE

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2015 CAROL DAVILA au fost aflate de candidaţi la ieşirea din sală, examenul fiind unul de tip-grilă. Oficial, rezultatele vor fi publicate la sediul UMF joi, 23 iulie. RomaniaTV.net vă prezintă listele cu CEI ADMIŞI ŞI CEI RESPINŞI. 
Filip Stan
22 iul. 2015, 18:05
REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2015 CAROL DAVILA: Când şi cum se depun contestaţiile. UPDATE

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2015 CAROL DAVILA: Contestatiile privind continutul intrebarilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de raspunsuri au fost depuse la secretariatul fiecarei facultati miercuri 22.07.2015 intre orele 14:00-16:00, potrivit unui comunicat al UMF Carol Davila.

 

VEZI LISTELE CU REZULTATE ATASATE

DECLARAŢII Ionel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila”:

„La Facultatea de Medicină, cea mai mică medie a fost de 81 de puncte, am avut 21 de olimpici care au intrat cu medie maximă, iar cel mai bun candidat care a susţinut examenul a obţinut 99 de puncte. Cele 130 de locuri disponibile la Medicină dentară au fost ocupate cu punctaje de la 98 la 75 de puncte, candidaţii având teze foarte bune. La Farmacie am avut 140 de locuri şi un olimpic cu 100 de puncte, ultimul punctaj fiind de 74 de puncte, iar în ceea ce priveşte Facultate de asistente medicale şi moaşe, cele 170 de locuri la buget s-au ocupat cu medii bune.”

sursa: adevarul.ro

Ultima medie de admitere la Asistenţă Medicală Generală (AMG) este 64.

Subiecte Admitere Medicină 2015. Ce au primit candidaţii la examenul de admitere de la UMF Carol Davila

REZULTATE ADMITERE MEDICINA, CUM A FOST IN ANII TRECUTI, potrivit b365.ro

Mediile menţionate mai jos sunt cele de la BUGET:

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA MEDICINĂ GENERALĂ, în 2014:

La Facultatea de Medicină generală, prima medie a fost 10, iar ultima medie a fost 7.

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA FARMACIE, în 2014:

La Facultatea de Farmacie, prima medie a fost 9,9, iar ultima medie a fost 8.

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA MEDICINĂ DENTARĂ în 2014:

La Medicină Dentară, prima medie a fost 9,9, iar ultima medie a fost 8,2.

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA ASISTENŢĂ MEDIALĂ GENERALĂ, în 2014:

La Asistenta Medicală Generală, prima medie a fost 9,75, iar ultima medie a fost 7.

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA TEHNICĂ DENTARĂ, în 2014:

La Facultatea de Tehnică Dentară, prima medie a fost 10, iar ultima medie- 7,83

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE LA MOAŞE, în 2014:

La Facultatea de Moaşe Moaşe- prima medie a fost 9,13, ultima medie a fost 6

REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. ULTIMA MEDIE DE ADMITERE în 2013:

La Facultatea de Medicină Generală, cea mai mare notă obţinută a fost de 10, iar ultima medie- 7.

La Facultatea de Medicină Dentară, media maximă a fost 10 şi cea minimă 8,60.

La Facultatea de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila”, media maximă a fost 9,6, iar cea minimă 6,80.

La Facultatea de Moaşe, prima medie a fost 5,8 iar ultima medie 5,4.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti pune la dispoziţia candidaţilor înscrişi 950 de locuri la buget, cu 20 mai multe faţă de anul 2014. Însă, instituţia a scos la concurs doar 470 de locuri cu taxă, cu 50 mai puţine decât în anul 2014. 

Pentru a fi admişi la Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii trebuie să susţină două probe, la disciplinele Biologie şi, la alegere, Fizică sau Chimie.

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală, concursul de admitere este alcătuit din două probe, la disciplinele Biologie şi, la alegere, Fizică sau Chimie.

Criteriile de departajare a candidaţilor, în cazul în care obţin medii egale cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, sunt punctajul obţinut la disciplina de concurs obligatorie şi, apoi, media obţinută la examenul de bacalaureat.

ADMITERE FACULTATE 2015. ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2015. ADMITERE MEDICINĂ 2015. Locuri la buget

– Medicină – 510 locuri
– Medicină dentară – 130 locuri
– Farmacie – 140 locuri
– FMAM Asistenţă medicală generală/moaşe – 110 locuri
– FMAM Alte specializări – 60 locuri

ADMITERE FACULTATE 2015. ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2015. ADMITERE MEDICINĂ 2015. Locuri cu taxă:

– Medicină – 200 locuri
– Medicină dentară – 125 locuri
– Farmacie – 100 locuri
– FMAM Asistenţă medicală generală/moaşe – 40 locuri

 Corectarea lucrărilor şi rezultatele concursului de admitere

2.8.1. Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor (scanare). În urma reverificării punctajele comunicate în săli pot suferi modificări.

2.8.2. Grilele oficiale cu răspunsurile corecte sunt afişate pe site şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, la finalul probei scrise.

2.8.3. Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte.

2.8.4. Punctajul obţinut se transformă în note. Punctajele obţinute şi transformarea acestora în note sunt consemnate în catalogul/borderoul centralizator semnat de către decanii facultăţilor şi contrasemnate de către rector.

2.8.5. Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5(cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.

2.8.6. Pentru specializările cu reglementare sectorială, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă. Pentru specializările cu reglementare generală, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă (acesta are prioritate) şi apoi prima opţiune exprimată de candidat la înscrierea la concursul de admitere.

2.8.7. În cazul existenţei mai multor candidaţi cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, criteriile de departajare sunt:
a. punctajul obţinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicină, Medicină dentară şi F.M.A.M, respectiv chimie pentru Facultatea de Farmacie)
b. media obţinută la examenul de bacalaureat.

2.8.8. Punctajele/notele obţinute de candidaţi la concursul de admitere sunt valabile, pentru stabilirea ordinii de clasificare, numai la universitatea, facultatea şi specializarea la care aceştia au candidat.

2.8.9. De locurile în regim cu taxă pot beneficia, în limita locurilor propuse de Consiliul de Administraţie şi aprobate de către Senat, la cerere, candidaţii care au susţinut concurs de admitere dar nu au obţinut punctajul/nota corespunzătoare pentru un loc finanţat de la buget, în ordinea descrescătoare a punctajului/notei de concurs.

2.8.10. Rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere, se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare pe pagina de internet a universitatii şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, specificându-se ora şi data afişării.

2.8.11. Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita locurilor finanţate de la buget, acordate de către MEN fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică.

2.8.12. Rezultatele concursului de admitere devin finale/oficiale după soluţionarea contestaţiilor.

2.8.13. După afișarea rezultatelor finale, actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite şi persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată.

2.9. Contestaţiile

2.9.1. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

2.9.2. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialişti. Decizia acestei comisii este definitivă.

2.9.3. Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctajul) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

2.9.4. Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele (punctajul) probei scrise se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor. Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă.

2.9.5. Dacă după recorectare rezultă un punctaj superior ultimului admis, candidatul este declarat admis.
Dacă după recorectare rezultă un punctaj egal ultimului admis, candidatul este declarat admis sau respins în funcţie de criteriile de departajare.

2.9.6. După expirarea termenului de contestare şi de răspuns la contestaţii rezultatul concursului de admitere se consideră definitiv şi nu mai poate fi modificat.

2.9.7. Contestaţiile sau reclamaţiile care se referă la activitatea cadrelor didactice (corectori, supraveghetori, comisii de redactare a subiectelor, alte comisii) sunt analizate în vederea luării unor măsuri corespunzătoare de către Comisia de Etică a universităţii, la solicitarea Comisiei Centrale de Admitere.

2.10. Confirmarea şi renunţarea la calitatea de student

2.10.1. Înmatricularea studenților declarați admiși în urma concursului de admitere se face prin Decizie a Rectorului UMF „Carol Davila”.

2.10.2. Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de instituțiile de învățământ care le oferă. Un candidat declarat admis beneficiază de finanțare de la buget pentru un singur program de licență. Candidatul declarat admis la mai multe facultăți va trebui să opteze pentru programul de studii care va fi finanțat de la buget, prin depunerea diplomei de bacalaureat sau a ciclului de studii universitare anterior absolvit, după caz, în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, respectînd termenul de depunere stabilit de către universitate. Costurile aferente depășirii duratei învățământului gratuit, prevăzute de lege, se suportă de către studenți.

2.10.3. Candidaţii admişi la concursul de admitere au obligaţia de a se înscrie în anul I de studii, la secretariatele facultăţilor, în perioada stabilită anual prin hotărâre a Consiliului de Administratie şi aprobare a Senatului UMF „Carol Davila” și publicată prin afişare şi pe pagina de internet a Universităţii.

2.10.4. La înscriere se achită o taxă de înmatriculare stabilită prin Regulamentul de taxe al Universităţii conform reglementărilor legale în vigoare.

2.10.5. În vederea înmatriculării, candidaţii admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat, au obligaţia de a depune, până la data stabilită anual de către Consiliul de Administraţie şi aprobată de Senatul Universitar, diploma de bacalaureat (adeverinţă pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea anului curent), în original, la secretariatul facultăţii. Neprezentarea diplomei de bacalaureat sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivă a candidatului admis, pănă la data limită admisă duce la pierderea locului finanţat prin granturi de studii.

2.10.6. Candidaţii admişi în sesiunea iulie, care nu se înscriu în anul I până la data limită, stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii, sunt consideraţi, din oficiu, că au renunţat, prin neprezentare, la calitatea de student.

2.10.7. Renunţarea voluntară la calitatea de student poate avea loc cel târziu până la limită stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii.

2.10.8. Renunţarea voluntară la calitatea de student, după înscriere, trebuie anunţată până la data limită stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii.

2.10.9. Dacă un candidat renunţă voluntar sau prin neprezentare, la calitatea de student dobândită prin concurs, locul rămas liber se ocupă, în ordine, cu primul candidat respins, în ordinea descrescătoare a mediilor.
Dacă un candidat renunţă la calitatea de student dobândită prin concurs, înainte de începerea anului universitar, locul rămas liber se ocupă în ordine după cum urmează:
a. Cu unul din candidaţii respinşi cu punctajul/nota egală cu cea a ultimului candidat declarat admis, aplicând criteriile de departajare antemenţionate;
b. Prin redistribuire în cadrul facultăţii sau universităţii în aceleaşi condiţii, inclusiv de departajare.

2.10.10. Taxele plătite de un candidat, care renunţă voluntar sau prin neprezentare la calitatea de student, nu sunt rambursate.

2.10.11. Dacă un candidat care a urmat studii de licenţă nefinalizate, susţinute de la bugetul de stat este admis în UMF „Carol Davila” în urma concursului de admitere, acel candidat plăteşte taxă de şcolarizare timp de un număr de ani egal cu cel în care a beneficiat de susţinere bugetară. *

2.10.12. Dacă un candidat a beneficiat de susţinere bugetară pentru un program integral de licenţă, finalizat sau nu prin examen de licenţă, acea persoană poate urma doar studii în regim cu taxă. *

* Candidaţii din categoriile menţionate mai sus vor fi admişi pe locuri suplimentare cu taxă iar locurile pentru care au concurat (bugetate) vor deveni astfel disponibile şi vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a mediilor de către ceilalţi candidaţi care întrunesc condiţiile pentru ocuparea unui loc bugetat.

2.10.13. Pentru fiecare student declarat admis și înmatriculat, UMF „Carol Davila” va colecta datele cuprinse în anexa nr.2

3. DISPOZIȚII FINALE

3.1. Cadrele didactice implicate în concursul de admitere nu angajează discuţii, nu dau informaţii şi nu îşi exprimă părerea faţă de candidaţi, părinţi, etc., decât în limite absolut oficiale. Orice problemă apărută în timpul desfăşurării concursului de admitere va fi semnalată Comisiei Centrale de admitere, singura competentă de a decide şi a comunica soluţia ce se impune.

3.2. Pentru buna desfăşurare a concursului de admitere se atrage atenţia, în mod deosebit, asupra respectării disciplinei în cadrul concursului de admitere şi a răspunderii prompte la solicitările comisiei de admitere.

3.3. Se solicită, de asemenea, cunoaşterea temeinică şi respectarea riguroasă a reglementărilor Ministerului Educaţiei Naţionale, precum şi ale universităţii, pentru a nu duce la interpretări greşite şi la perturbări în desfăşurarea concursului de admitere.

3.4. Informații suplimentare privind concursul de admitere pentru studii universitare de licență în UMF „Carol Davila” Bucureşti pot fi obținute direct de la decanatele facultăților, de la Rectoratul Universității sau de pe adresa web www.umf.ro

3.5. Prezentul Regulament intră în vigoare la data aprobării sale de către Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

3.6. În momentul intrării în vigoare a prezentului regulament se abrogă orice reglementare anterioară în ceea ce priveşte admiterea în ciclurile de studii universitare de licenţă.

3.7. Prevederi ale prezentului regulament îşi încetează acţiunea de drept în cazul în care apar, ulterior adoptării sale, reglementări naţionale cu efect contrar sau diferit.

  • TAXE, REGULI şi REZULTATE

Taxa de studiu stabilită de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2015–2016 este de 9.000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Desfăşurarea examenului de admitere în UMF „Carol Davila” Bucureşti – sesiunea iulie 2015

Listele nominale ale candidaţilor în ordine alfabetică, sălile în care se desfăşoară concursul de admitere şi repartiţia candidaţilor pe săli vor fi afişate la avizierele Facultăţii de Medicină (pentru specializările Medicină şi F.M.A.M.), respectiv ale Facultăţii de Medicină Dentară şi Facultăţii de Farmacie în preziua concursului de admitere.

Candidaţii au obligaţia de a verifica exactitatea datelor înscrise pe listele afişate şi de a aduce imediat la cunoştinţa comisiei de admitere, prin secretariatele facultăților, eventualele neconcordanţe faţă de datele din cererea de înscriere tip sau faţă de actele depuse la dosar. După începerea concursului, pe listele afişate nu se mai admit nici un fel de modificări.

Accesul candidaţilor în săli, în ziua concursului de admitere, se va face pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil precum şi a legitimaţiei de concurs tip, eliberată la înscriere de către Secretariatele Facultăţilor, începând cu ora 800, pentru toate facultăţile din U.M.F. „Carol Davila”.

La intrarea în sala de concurs supraveghetorii verifică identitatea fiecărui candidat pe baza actului de identitate iar candidatul semnează în tabelul de prezenţă.

Candidaţii sunt aşezaţi în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afişate, cu excepţia perechilor soţ-soţie, fraţi-surori, care au obligaţia, sub sancţiunea anulării lucrării şi eliminării din concurs, să semnaleze şefului de sală aceste situaţii, pentru a putea fi aşezaţi separat. Candidaţii aflaţi în sală pot declara, sub semnătură, situaţiile menţionate mai sus. Fiecare candidat se aşează pe locul indicat prin legitimaţia de concurs lipită pe masă şi care are acelaşi număr ca şi cel de pe legitimaţia de concurs tip primită la înscriere. Candidaţii ocupă numai locurile indicate de organizatori şi nu au voie să le schimbe între ei. În cazul în care locul desemnat iniţial nu este 5. corespunzător, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicaţia şefului de sală. Candidaţii sunt aşezaţi în sală în aşa fel încât să rămână cel puţin un loc liber între 2 candidaţi.

În prezenţa candidaţilor, şefii de sală citesc instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului.

Începând cu ora 830 se distribuie candidaţilor chestionarele pentru răspunsuri. Fiecare candidat are obligaţia de a verifica chestionarul pentru răspunsuri, pentru a se identifica eventualele greşeli de tipărire, caz în care chestionarul respectiv va fi înlocuit.

După distribuirea chestionarelor de concurs, supraveghetorii fac instructajul candidaţilor şi verifică corectitudinea datelor de identificare înscrise pe chestionarul de concurs.

Anterior orei de începere a concursului, supraveghetorii distribuie caietele cu întrebări pentru concurs pe cele 4 tipuri. Fiecare candidat are obligaţia să verifice caietul cu întrebări, fiind înlocuite caietele cu greşeli de tipar. Candidaţii poartă întreaga responsabilitate a notării corecte a numărului caietului cu întrebări pentru concurs pe chestionarul de răspuns.

Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii plicurilor cu caietele cu întrebări nu mai au acces în sala de concurs, pierzând astfel dreptul de a susţine proba scrisă.

În timpul probei scrise de concurs, candidaţii nu au voie să consulte nici un fel de material, să discute cu alţi candidaţi, să copieze; se interzice, de asemenea, folosirea de către candidaţi a minicalculatoarelor proprii, a telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive electronice de comunicare. Cei surprinşi asupra faptului sunt eliminaţi din concurs. Materialele documentare sunt depozitate într-un loc al sălii unde candidaţii nu au acces până la finalul concursului. În acelaşi loc se vor depozita şi telefoanele mobile, închise pe toată durata probei de concurs.

Orice fraudă sau tentativă de fraudă dovedită, care contravine disciplinei sau eticii concursului, se soldează cu excluderea imediată a candidatului din concursul de admitere.

Concursul de admitere se desfăşoară după un sistem tip grilă al întrebărilor (complement simplu, complement grupat).

Chestionarele de concurs trebuie completate corect, fără ştersături după următoarele reguli:

  • Pentru completare se foloseşte, în mod obligatoriu, pix negru sau albastru închis;
  • Pentru marcarea răspunsurilor corecte se completează integral căsuţele respective iar căsuţele corespunzătoare răspunsurilor greşite se lasă necompletate;
  • Nu se admit chestionare de concurs cu ştersături sau corecturi care pot produce interpretări eronate din partea sistemului electronic de prelucrare a răspunsurilor.

Candidaţii care fac greşeli sau ştersături ce pot fi considerate semne distinctive pe chestionarul de concurs îşi pot transcrie chestionarul, fără a depăşi însă timpul destinat acestei probe. În aceste conditii, chestionarul iniţial este anulat pe loc de către responsabilul de sală, sub semnătură; chestionarele de concurs anulate sunt predate comisiei, conţinutul lor nefiind luat în considerare.

Se atenţionează candidaţii să ia în calcul timpul necesar completării unui nou chestionar de concurs, care poate fi, uneori, de 15-20 minute, pentru a nu risca expirarea timpului pentru proba de concurs, înaintea finalizării completării noului chestionar de concurs.

Pentru ciornă se pot utiliza numai coli de hârtie cu ştampila de concurs care sunt primite de la supraveghetori.

Din momentul începerii probei scrise nici un candidat nu poate părăsi definitiv sala decât după minimum 30 de minute şi numai după ce a predat lucrarea şi a semnat borderoul de predare a acesteia. După părăsirea sălii, niciunui candidat nu îi este permisă revenirea (pe perioada desfăşurării probei) pentru niciun motiv, cu excepţia situaţiei în care un candidat are necesităţi fiziologice, caz în care este însoţit de 2 supraveghetori şi poate lipsi din sală maximum 10 minute. Timpul absenţei din sală nu prelungeşte durata probei pentru candidatul respectiv.

Timpul de concurs (durata probei scrise) începe din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet cu întrebări pentru concurs. Şeful de sală notează la loc vizibil şi informează candidaţii despre ora de începere şi ora de finalizare a concursului.

Durata probei scrise este de 2 ore si jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializările Asistenţă Medicală generală şi Moaşe şi, respectiv 1 ora şi jumatate pentru celelalte specializari ale F.M.A.M.

La Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, la alegere, Fizică sau Chimie), totalizând un numar de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie şi 40 pentru cea la alegere.

La Facultatea de Farmacie, concursul de admitere include doua discipline (Chimia organică obligatoriu şi, la alegere, Biologie vegetală sau Anatomia şi Fiziologia omului), totalizând un număr de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie si 40 pentru cea la alegere .

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală generală concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, respectiv, Fizică sau Chimie la alegere), cu un număr total de 80 de întrebări (60 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere).

Restul specializărilor de la FMAM (Asistenţă dentară, Tehnică dentară, Asistenţă de farmacie, Radiologie şi imagistică, Laborator clinic, Balneofizioterapie) au la concursul de admitere Biologia ca disciplină obligatorie, respectiv Fizica sau Chimia la alegere, totalizând un număr de 60 de întrebări, dintre care 40 pentru proba obligatorie şi 20 pentru cea la alegere.

Candidaţii vor specifica obligatoriu pe fişa de înscriere disciplina la alegere la care vor susţine concursul de admitere.

La sfârşitul probei scrise, candidaţii predau chestionarul de concurs şefului de sală şi semnează în tabelul de predare al acestuia.Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidatului, cu excepţia celor care, indiferent din ce motiv, părăsesc sala înainte de finalizarea probei scrise.

Corectarea lucrărilor

Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală, în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. În urma reverificărilor, punctajele comunicate în sală pot suferi modificări. Pe durata corectării lucrărilor, candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.

Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 80 puncte pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.

Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5(cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.

Pentru specializările cu reglementare sectorială, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă. Pentru specializările cu reglementare generală, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă (acesta are prioritate) şi apoi prima opţiune exprimată de candidat la înscrierea la concursul de admitere.

În cazul existenţei mai multor candidaţi cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, criteriile de departajare sunt:

  • punctajul obţinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicină, Medicină Dentară şi FMAM, respectiv chimie organică pentru Facultatea de Farmacie).
  • media obţinută la examenul de bacalaureat.

Rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere, se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare pe pagina de internet a universitatii şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, specificându-se ora şi data afişării.

Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică.

Rezultatele concursului de admitere devin finale/oficiale după soluţionarea contestaţiilor.

Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora. După afișarea rezultatelor finale, actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite şi persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată.

Contestaţii

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialişti. Decizia acestei comisii este definitivă. Dacă în urma contestaţiilor privind conţinutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri comisia apreciază că există întrebări care prezintă vicii de formulare, aceste întrebări sunt anulate (hotărârea luată urmând a fi consemnată într-un proces verbal semnat de toţi responsabilii grupurilor de lucru). Anularea întrebărilor duce la anularea punctelor acordate la întrebările respective, pentru toţi candidaţii. În urma analizării contestaţiilor, punctajele comunicate în sali pot suferi modificări.

Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor. Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă.

Conform reglementărilor legale în vigoare, UMF „Carol Davila” Bucureşti poate şcolariza, pentru anul universitar 2015-2016, în limita locurilor aprobate de către Senat, studenţi în regim cu taxă, care au susţinut concurs de admitere, dar nu au obţinut punctaj/notă corespunzătoare locurilor bugetate în ordine descrescătoare a punctajelor/notelor (Tabel 1).

Candidaţii interesaţi de această formă de şcolarizare, vor depune cerere la Decanatele Facultăţilor.

Analizarea şi aprobarea cererilor se va face în perioada următoare.

Lista candidaţilor admişi în regim cu taxă va fi afişată la Secretariatul fiecărei facultăţi.

Pentru a dobândi calitatea de student, candidaţii acceptaţi la forma cu taxă, trebuie să achite prima tranşă a taxei, în cuantum de 4500 lei pentru Medicină, Medicină dentară, Farmacie şi 3000 lei pentru FMAM. În caz contrar, pierd dreptul de înmatriculare ca student în anul universitar 2015-2016.

  • Alte precizări privind concursul de admitere în UMF „Carol Davila”, sesiunea iulie 2015:

La admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă pot candida cetăţenii membri ai Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevazute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

La înscrierea acestor categorii de candidaţi este necesară recunoaşterea studiilor efectuate de către aceştia în ţările de domiciliu, realizată de către Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale din România.

La admiterea în ciclul de studii universitare cu predare în limba româna, cetaţenii statelor mai sus menţionate au obligaţia să prezinte un Certificat de competenţă lingvistică pentru limba română eliberat de Disciplina de Limbi moderne a UMF „Carol Davila”.

Taxa pentru certificatul de competenţă lingvistică este de 200 de lei, care se achită la Casieria Rectoratului din str. Dionisie Lupu, nr. 37, sector 1, Bucureşti.

În UMF „Carol Davila” București, pentru ciclul de studii universitare de licență, admiterea se organizează pe domenii de licență la următoarele specializări:

a. specializări cu reglementare sectorială în U.E.
– Medicină – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Medicină Dentară – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Farmacie – 300 credite (durata de studii 5 ani
– Moașe și Asistență Medicală – 240 credite (durata de studii 4 ani)

b. specializări cu reglementare generală în U.E. – 180 credite (durata de studii 3 ani)
– Balneofiziokinetoterapie şi recuperare
– Laborator clinic
– Radiologie și Imagistică
– Tehnică Dentară
– Asistență Dentară
– Asistență de Farmacie

Repartizarea locurilor pe cele 4 Facultăţi ale UMF „Carol Davila”, conform aprobării Senatului U.M.F. „Carol Davila”, este următoarea:

Specializarea

Durata de studiu/ nr. credite

Nr. locuri finanţate de la buget

din care nr. locuri pentru rromi

Nr. locuri pt. etnici români din R.Moldova

Nr. locuri cu taxă

Medicină

6 ani/360 credite

510

2

1

200

Medicină dentară

6 ani/360 credite

130

2

1

125

Farmacie

5 ani/300 credite

140

2

1

100

FMAM- Asistenţă medicală generală/Moaşe

4 ani/240 credite

110

2

1

45

FMAM – Alte specializări

3 ani/180 credite

60

 

 

Total

950

8

4

470

Cetăţenii din Republica Moldova trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu au cetăţenie română şi carte de identitate românească.
În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2015-2016 este de 70 locuri repartizate după cum urmează:

1. Ministerul Apărării Naţionale – 39 locuri:
34 locuri – Medicină;
1 loc – Medicină dentară;
4 locuri – Farmacie;

2. Ministerul Afacerilor Interne: 15 locuri –Medicină;

3. Administraţia Naţională a Penitenciarelor – 16 locuri:
Medicină – 10 locuri;
Medicină Dentară – 5 locuri;
Farmacie – 1 loc.

Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

DailyBusiness
Dispare votul clasic! Cum vor vota cetățenii din diaspora la alegerile prezidențiale
Spynews
Ce țepe a luat Valerie Lungu de când a început să își construiască noua casă. În ce stadiu sunt lucrările
Bzi.ro
Acuzații șocante lansate de Adriana Bahmuțeanu: „I-a fost tăiat un deget lui Prigoană pentru a putea fi deschis seiful cu arme și bani!“
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci cu cactușii iarna, ca să înflorească la primăvară și să nu se ofilească. E obligatoriu să te ocupi de asta până la finalul lui noiembrie, trebuie să ai grijă și la acest lucru legat de cum îi uzi
Capital.ro
Marea legendă a muzicii a murit. Oamenii l-au iubit. A fost un monstru sacru
Playtech.ro
Soția lui Emil Boc, apariție de senzație. A făcut furori pe podiumul de modă. Cum arată Oana și cu ce se ocupă
DailyBusiness
Moneda de 50 de bani care face furori printre colecționari! Cât poate valora dacă îndeplinește o condiție rară
Adevarul
O tânără de culoare a vrut să arate cât de sigură e România și dacă oamenii sunt rasiști. „Asta s-a întâmplat și azi”
wowbiz.ro
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă au răsunat în curtea cimitirului, înainte ca sicriul să fie coborât în groapă
Spynews
Mesajul de ultimă oră transmis de Mihaela Botezatu, cea care a fost partenera de viață a lui Silviu Prigoană: "Nu mai pot..."
Spynews
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Evz.ro
Scene de groază la MasterChef. Așa ceva nu s-a mai întâmplat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid băieții din casa fostului soț, Silviu Prigoană
Cancan.ro
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul a rămas fără jumătate
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
StirileBZI
Românii nu vor mai merge la notar! Ce proiect de lege a adoptat Guvernul
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe sicriul fiicei sale, abia se mai ține pe picioare
substantial.ro
Germania va livra Ucrainei 4.000 de drone controlate de inteligența artificială
MediaFlux
CONFLICT DIPLOMATIC după ROMÂNIA - KOSOVO! Scandal IMENS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a trimis Olguța Târgul de Crăciun de la Craiova la Brașov