REZULTATE ADMITERE UMF IASI. S-au afisat rezultatele la concursul de admitere pe locuri bugetate si pe locuri cu taxa in lei la UMF Iasi. Ultima medie la buget, la Medicina Generala, este 8,91. La specializarea Asistenta Medicala Generala, ultima medie la buget este 7,76 iar la Nutritie si Dietetica, 7,37. La Medicina Dentara, ultima medie la buget este 7,57, la Tehnica Dentara, 7,11. La Farmacie, ultima medie la buget este 5,38. La Bioinginerie Medicala, ultima medie la buget este 8,94, iar la Balneofiziokinetoterapie, 6,06.
Candidatii admisi pe locuri fara taxa trebuie sa confirme in scris locul, pana la data de 10 august, prin completarea unui angajament si a achitarii taxei de inmatriculare (200 lei). Candidatii admisi pe locuri cu taxa trebuie sa confirme in scris locul pana la data de 10 august, prin completarea unui angajament, a achitarii taxei de inmatriculare (200 lei) si a 1/3 din taxa de scolarizare.
Concursul de admitere in invatamantul superior de stat se organizeaza de catre universitate pe domenii de licenta, la urmatoarele specializari:
Domeniul Sanatate
Medicina
Medicina dentara
Farmacie
Asistenta Medicala Generala Iasi
Nutritie si dietetica
Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare
Tehnica dentara
Domeniul Stiinte ingineresti aplicate
Bioinginerie
|
|
|
Facultatea de Medicina
Facultatea de Medicina Dentara
Facultatea de Farmacie
Facultatea de Bioinginerie Medicala
REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2018. Reprezentanţii UMF Iaşi au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că s-a prelungit programul comisiei de înscriere astfel încât fiecare dosar al celor care au stat la coadă să poată fi depus. În mod concret, la UMF, ieri, au fost depuse 301 dosare la Medicină Generală, în condiţiile în care pe 17 iulie fuseseră depuse 174, numărul total ajungând la 689 de dosare depuse, la Nutriţie şi Dietetică au fost depuse 9, la Asistenţă Medicală Generală 74, la Medicină Dentară 97, la Tehnică Dentară 32, la Farmacie 33, la Bioinginerie 27, iar la Balneofiziokinetoterapie – 47.
Până în momentul de faţă, doar la Farmacie nu au fost depuse suficiente dosare pentru acoperirea teoretică a locurilor la buget, la restul specializărilor fiind deja o concurenţă de minimum 1,7 pe loc. În total au fost depuse ieri 620 de dosare, numărul cumulat pe primele zile de admitere fiind de 1.502. În cazul UAIC, numărul total de dosare depuse de candidaţii români a ajuns la 6.178, în timp ce candidaţii români de pretutindeni au depus în total 1.098 de dosare.Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi
Unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondat in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociat cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale – Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara. In anul 1991, institutului i se confera statutul de Universitate, primind numele celebrului reprezentant al Scolii de Anatomie Functionala Iasi, Grigore. T. Popa . Ulterior este inclusa si Facultatea de Bioinginerie Medicala, singura de acest fel din Romania. Universitatea se mandreste astazi cu un valoros corp profesoral precum si cu o baza materiala si tehnica modernizata, adecvata desfasurarii procesului didactic si activitatii de cercetare stiintifica.
125 de ani de istorie si prestigiu
Infiintata odata cu Universitatea din Iasi, activitatea Facultatii de Medicina debuteaza la 1 decembrie 1879 , datorita prezentei in Guvern a lui M. Kogalniceanu si N. Kretzulescu, precum si penuriei de cadre medicale dupa razboiul de independenta din 1877. De-a lungul timpului, mari personalitati au marcat activitatea Universitatii de Medicina: Grigore T. Popa, Leon Scully, Petru Poni, C.I. Parhon, Aristide Peride, Ion Ciure, Ludovic Russ, Ernest Juvara, C. Proca, N. Leon, V. Sion, Fr. Reiner, E. Riegler, Al. Slatineanu, I. Tanasescu, A. Tupa, V. Rascanu, L. Baliff, J. Nitulescu, O. Franche, Vl. Butureanu, P. Vancea si altii.
Concursul de admitere in invatamantul superior de stat se organizeaza de catre universitate pe domenii de licenta, la urmatoarele specializari: |
|
|
Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi
|
Unul dintre cele mai vechi asezaminte de invatamant superior din tara noastra, a fost fondat in 1879, ca Facultate de Medicina, fiind ulterior asociat cu alte doua institutii ce completeaza aria pregatirii medicale – Facultatea de Farmacie si Facultatea de Medicina Dentara. In anul 1991, institutului i se confera statutul de Universitate, primind numele celebrului reprezentant al Scolii de Anatomie Functionala Iasi, Grigore. T. Popa . Ulterior este inclusa si Facultatea de Bioinginerie Medicala, singura de acest fel din Romania. Universitatea se mandreste astazi cu un valoros corp profesoral precum si cu o baza materiala si tehnica modernizata, adecvata desfasurarii procesului didactic si activitatii de cercetare stiintifica. 125 de ani de istorie si prestigiu Infiintata odata cu Universitatea din Iasi, activitatea Facultatii de Medicina debuteaza la 1 decembrie 1879 , datorita prezentei in Guvern a lui M. Kogalniceanu si N. Kretzulescu, precum si penuriei de cadre medicale dupa razboiul de independenta din 1877. De-a lungul timpului, mari personalitati au marcat activitatea Universitatii de Medicina: Grigore T. Popa, Leon Scully, Petru Poni, C.I. Parhon, Aristide Peride, Ion Ciure, Ludovic Russ, Ernest Juvara, C. Proca, N. Leon, V. Sion, Fr. Reiner, E. Riegler, Al. Slatineanu, I. Tanasescu, A. Tupa, V. Rascanu, L. Baliff, J. Nitulescu, O. Franche, Vl. Butureanu, P. Vancea si altii. |
|
|
|