REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2020 CRAIOVA. Testele grilă au fost mai scurte. Taxe între 5.000 şi 8.000 de lei pe an

Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova s-a făcut în condiţii noi. Probele scrise au avut o durată de două ore în loc de trei cum era în anii anteriori. Totodată, testele-grilă au avut mai puţine întrebări. Apar modificări şi în oferta educaţională. Anul acesta, au fost incluse noi specializări atât pentru studenţii din România, cât şi pentru cei din străinătate.
Romania TV
26 iul. 2020, 15:24
REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2020 CRAIOVA. Testele grilă au fost mai scurte. Taxe între 5.000 şi 8.000 de lei pe an

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2020 CRAIOVA. În acest an, în ofertă este Facultatea de Medicină, cu 255 de locuri la buget şi 65 de locuri la taxă. Durata studiilor este de şase ani.

La Facultatea de Medicină Dentară sunt specializările Medicină Dentară, cu 35 de locuri la buget şi 55 de locuri la taxă, cu durata de şase ani, şi Tehnică Dentară, de trei ani, cu 10 locuri la buget şi 35 de locuri la taxă.
La Facultatea de Farmacie, durata studiilor este de cinci ani. La această facultate sunt 30 de locuri la buget şi 75 de locuri la taxă.   

La Facultatea de Moașe și Asistenţă medicală a fost inclusă o nouă specializare – Radiologie și Imagistică. Studiile sunt de trei ani şi au fost alocate 15 locuri la buget şi 30 de locuri la taxă. 

„Avem ca specialitate nouă Asistent medical în radiologie, pentru că în România imagistica, care implică Tomografia Computerizată, Rezonanţa Magnetică, a luat o foarte mare amploare şi este indicat să ai un asistent pregătit în această specializare“, a mai spus rectorul UMF Craiova.
La această facultate mai sunt şi specializările Asistenţă medicală generală, de patru ani, cu 35 de locuri la buget şi 75 de locuri la taxă, şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, de trei ani, cu 20 de locuri la buget şi zece locuri cu taxă.

Taxe între 5.000 şi 8.000 de lei pe an

Ca şi discipline de examen la Facultatea de Medicină şi la Facultatea de Medicină Dentară, candidaţii vor susţine grile din Biologie (Anatomie – clasa a XI-a) şi la alegere din Chimie organică (clasa a X-a şi clasa a XI-a) sau Fizică (clasa a XII-a).

La Facultatea de Farmacie, întrebările vor fi din Chimie organică (clasa a X-a şi clasa a XI-a) şi la alegere din Botanică(clasa a X-a şi clasa a XI-a) sau Biologie (Anatomie – clasa a XI-a).

La Facultatea de Asistenţă medicală şi Facultatea de Medicină dentară, specializarea Tehnică Dentară, grilele vor fi din Biologie (Anatomie – clasa a XI-a).

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2020. Cu ce medii s-a intrat la UMF „Victor Babeş” din Timişoara 

Candidaţii care nu vor ocupa un loc la buget pot opta pentru un loc cu taxă. La specializările Medicină şi Medicină Dentară şi Farmacie taxa este de 8.000 de lei/an. La celalalte specializări, respectiv Tehnică dentară, Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare şi Radiologie și Imagistică taxa este de 5.000 lei/an.

Studenţii străini plătesc 5.000 de euro pe an

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova dispune şi de locuri pentru studenţii străini. Înscrierile pentru locurile respective se desfăşoară în perioada 2 iunie – 31 iulie, iar rezultatele se vor publica pe 7 august 2020. Sunt alocate pentru Medicină în limba engleză 50 de locuri, dintre care 35 pentru cetăţeni UE şi 15 pentru cetăţeni din zone din afara UE.
În acest an a fost inclusă în ofertă şi o specializare nouă, respectiv Medicină dentară în limba engleză, cu 30 de locuri. Taxa de procesare a unui dosar de înscriere este de 200 euro. Admiterea se face prin evaluarea dosarelor de admitere. Taxa de şcolarizare pentru cei admişi este de 5.000 euro/an. Şi românii de pretutindeni au alocate opt locuri cu bursă şi cinci locuri fără bursă.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...