REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. GRILE UMF Carol Davila. Medii mari la Medicină generală UPDATE

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2021. Anul acesta se anunță concurență mare la Medicină. Sunt peste 3.000 de candidați înscriși la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.
Filip Stan
25 iul. 2021, 09:15
REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. GRILE UMF Carol Davila. Medii mari la Medicină generală UPDATE
REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. 3.427 de candidați s-au înscris anul acesta la admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, pentru cele 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 finanțate de la bugetul de stat și 393 cu taxă). Numărul candidaților înscriși a crescut cu 101 față de 2020, însă și numărul locurilor este cu 177 mai mare decât anul trecut.

“Am zis să nu-mi fac iluzii să n-am deziluzii. Acum sunt cea mai mândră”, a spus mama Rebecăi.

“Am avut emoții ieri și azi până să vină subiectele, după ce au venit subiectele am zis că nu mai am voie să am. Și nu am mai avut. În rest ce să zic, începe vara”, a spus și tânăra.

La Facultatea de Medicină Carol Davila din București s-au înscris anul acesta 3.427 de candidați, pe 1.629 de locuri la medicină generală, dentară, farmacie sau pentru specializarea de moașe și asistente. Medicina generală a fost cea mai dorită: peste 2 mii de candidați pe 960 de locuri la buget și taxă.

La Iași, la facultatea de medicină, concurența a fost de 4 candidați pe un loc. Examenul s-a desfășurat în 85 de săli și peste 600 de cadre didactice s-au implicat în supraveghere.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021 UPDATE. Contestaţiile privind corectitudinea grilelor au fost respinse:

raspuns-contestatii-grila-MEDICINA

Listele provizorii pe facultăți, generate după concursul de Admitere, Sesiunea Iulie 2021, privind rezultatele probei scrise:

Facultatea de Medicină:

REZULTATE admitere medicină 2021
Facultatea de Medicină Dentară:

Facultatea de Farmacie:

Facultatea de Moașe și Asistență Medicală:
Specializarea Asistență Medicală Generală

Specializarea Moașe

Specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare
Concurs Admitere 2021 Balneofiziokinetoterapie și recuperare – listă provizorie admiși

Specializarea Tehnică Dentară

Rezultatele concursului de admitere pentru candidații MAPN, MAI, ANP se vor afișa la sediul Institutului Medico-Militar din str. Institutului Medico-Militar, nr. 3-5, sect. 1, București

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Examenul de admitere la studiile de licență din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfășura în mai multe locații din Capitală. Candidații înscriși pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultățile de medicină și medicină dentară, vor susține examenul de admitere în spațiile special amenajate din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București (pavilioanele B1 și B2), în timp ce pentru susținea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie și la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul Facultății de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București.

Rezultatele la Admitere Medicină 2021 vor fi disponibile la avizierul universităţilor tot după închierea examenului:

UMF Carol Davila Bucureşti- rezultate 2021

UMF Iaşi- rezultate 2021

UMF Cluj- rezultate 2021

UMF Braşov- rezultate 2021

UMF Craiova- rezultate 2021

UMF Sibiu- rezultate 2021

UMF Târgu Mureş- rezultate 2021

ADMITERE UMF CAROL DAVILA 2021. Wow! Cu ce medie s-a intrat la Medicină 2021. GRILE pe facultăţi

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Câte locuri sunt disponibile la fiecare facultate din cadrul UMF la admiterea din 2021

Numărul de locuri pentru fiecare facultate din cadrul UMF Carol Davila la admiterea în anul universitar 2020-2021:
  • Specializarea Medicină (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) – 710 locuri finanţate de la buget şi 250 de locuri cu taxă.
  • Specializarea Medicină dentară (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) – 213 locuri finanţate de la buget şi 100 de locuri cu taxă.
  • Facultatea de Farmacie (300 de credite pentru 5 ani de studiu) – 121 de locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.
  • Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) – 104 locuri finanţate de la buget şi 11 locuri cu taxă.
  • Alte specializări Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (3 ani de studiu şi 180 de credite) – 88 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. „Pentru admiterea la studiile de licență din cadrul Universității noastre asistăm și anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaților înscriși, 3.427 de absolvenți de liceu, cu 101 mai mulți în comparație cu cei care au concurat anul trecut și cu peste 400 în plus față de numărul celor înscriși la ediția din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat și continuu al tinerilor față de profesia de medic”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Concurenţă mare la UMF „Carol Davila”

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Câți candidați s-au înscris la admitere la fiecare facultate în parte

Candidații înscriși la admitere la fiecare specializare:
  • Facultatea de Medicină – 2.337 de candidați/710 locuri
  • Facultatea de Medicină Dentară – 595 de candidaţi/213 de locuri
  • Facultatea de Farmacie – 122 de candidaţi/121 de locuri
  • Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (4 sau 3 ani de studiu) – 345de candidaţi/192 de locuri
Acestora li se adaugă alți 28 de candidați care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenților de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament și rromilor.
REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Pentru candidații ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Cum intri la Medicină fără admitere

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Anul acesta, 32 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să studieze la UMF Carol Davila, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

Totodată, dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs duminică, 25 iulie 2021, la ora 9,13, au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

De asemenea, dintre candidații înscriși la ediția din acest an a concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, 513 au obținut la examenul de bacalaureat note între 9,50-9,99, iar alți 997, note între 9,00 și 9,49.

„Este remarcabil faptul că și anul acesta se vor înmatricula în Universitatea noastră 32 de olimpici naționali și internaționali, tineri care cu siguranță vor performa și pe parcursul anilor de studii din cadrul UMF Carol Davila și cred aportul lor educațional va aduce un plus consistent în atingerea unuia dintre principalele noastre obiective și anume, accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor științifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

ADMITERE MEDICINĂ 2021. Taxa de studiu pentru fiecare facultate în parte

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF Carol Davila pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021–2022 este de:

  • 15.000 lei /an de studiu pentru Medicină și Medicină Dentară
  • 10.000 lei/an pentru Farmacie
  • 8.000 lei/an de studiu pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală

 

Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Reguli privind organizarea examenului de admitere

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Pandemia COVID 19 continuă și în 2021 să impună reguli stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul Coronavirus , fapt pentru care Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucureşti a decis păstrarea Centrului Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea examenului de admitere în facultățile de Medicină și Medicină dentară (Pavilioanele B1 și B2), iar pentru susținerea concursului de admitere la facultatea de Farmacie și Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul facultății de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București.

Și de această dată vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2021 s-a efectuat și anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la adresa web www.adm.umfcd.ro

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Cum se fac contestațiile

Art.13

(1) La finalul probei scrise, grilele oficiale cu răspunsurile corecte vor fi afișate la sediile facultăților, la loc vizibil.

(1)     Nu se admit contestații care au la bază necunoașterea metodologiei de admitere.

(2)     Contestațiile privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conținutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

(3)     Contestațiile privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialiști (comisia de soluționare a contestațiilor)

(4)     Decizia comisiei de soluționare a contestațiilor este definitivă.

(5)     Contestațiile privind rezultatele probei scrise (punctajul/nota) se depun în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

(6)     Candidații pot contesta doar propriile rezultate.

(7)     Chestionarele de concurs constituind obiectul contestației privind rezultatele probei scrise (punctajul/nota) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare) în prezența candidatului care a depus contestația.

(8)     Rezultatelor finale se afișează în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestațiilor.

(9)     Decizia comisiei de contestații privind rezultatele probei scrise este definitivă.

(10)  Dacă după recorectare rezultă un punctaj superior ultimului admis, candidatul este declarat admis.

(11)  Dacă după recorectare rezultă un punctaj egal ultimului admis, candidatul este declarat admis sau respins în funcție de criteriile de departajare.

(12)  După expirarea termenului de contestare și de răspuns la contestații, rezultatul concursului de admitere se consideră definitiv și nu mai poate fi modificat.

(13)  Contestațiile sau reclamațiile care se referă la activitatea cadrelor didactice (corectori, supraveghetori, comisii de redactare a subiectelor, alte comisii) sunt analizate de către Comisia de etică a universității, la solicitarea Comisiei centrale de admitere, în vederea luării măsurilor corespunzătoare.

Admiterea la UMF Carol Davila în ultimii 5 ani:

 

  • În 2020, la UMF Carol Davila au fost scoase la concurs 1.160 de locuri finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă pentru care au candidat 3.326 de absolvenți de liceu dintre care 2.246 la Medicină și 541 la Medicină Dentară.
  • În 2019 – 1.154 de locuri, dintre care 310 locuri cu taxă, număr total de candidați 3.058, dintre care 2.002 – Medicină și 448 – Medicină Dentară).
  • În 2018 – 1.402 locuri, dintre care 302 locuri cu taxă, număr total de candidați – 2.976, dintre care 1.823 – Medicină și 485 – Medicină Dentară.
  • În 2017 – 1.468 de locuri, dintre care 440 de locuri cu taxă, număr total candidați – 2.996, dintre care 1.811 – Medicină și 547 Medicină Dentară.
  • În 2016 – 1.420 de locuri, dintre care 470 de locuri cu taxă, număr total candidați – 3.168, dintre care 1.942 – Medicină și 583 – Medicină Dentară.

 

 

 

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. REGULAMENTUL PROPRIU AL UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „CAROL DAVILA” DIN BUCUREȘTI PENTRU ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA CONCURSULUI DE ADMITERE PENTRU STUDIILE UNIVERSITARE DE LICENȚĂ

Prezentul Regulament de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București  este realizat în cu conformitate prevederile:

1.   Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare,

2.   Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările și completările ulterioare, și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 133/2000 privind învățământul universitar și postuniversitar de stat cu taxă, peste locurile finanțate de la bugetul de stat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 441/2001, cu modificările ulterioare,

3.   Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

4.   Hotărârii Guvernului nr. 1004/2002 privind stimularea elevilor și studenților care au primit distincții la olimpiadele școlare internaționale organizate pentru învățământul preuniversitar și a doctoranzilor care au obținut rezultate deosebite în activitatea de cercetare, cu modificările și completările ulterioare,

5.   Hotărârii Guvernului nr. 24/2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, cu modificările și completările ulterioare,

6.   Ordinului ministrului educației naționale nr. 3062/2018

7.   Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 5618/2019

8.   Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 4205/2020

9.   Ordinului ministrului educației nr. 3199/2021

10.    Ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice nr. 6102/2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1071 din 30 decembrie 2016, ca act de bază

CAPITOLUL I

Dispoziții generale
Art. 1

Prezentul Regulament pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru studiile universitare de licență stabilește cadrul general pentru organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență.

 

Art. 2

(1)     Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București va elabora și aplica o Metodologie proprie pentru organizarea și desfășurarea admiterii la programele de studii universitare de licență oferite în concordanță cu misiunea proprie, cu strategia instituțională, precum și cu cerințele pieței forței de muncă.

(2)     Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea admiterii, tematica și bibliografia pentru concursul de admitere vor fi aprobate anual de către Senatul universității, la propunerea Consiliului de administrație și vor fi aduse la cunoștința candidaților, cu cel puțin 6 luni înainte de susținerea concursului de admitere, prin afișare la sediul facultăților și pe pagina web a universității.

(3)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea admiterii se vor aduce la cunoștința candidaților și informații privind:

a)  condițiile și documentele necesare pentru înscriere;

b)  perioada de înscriere, precum și data concursului de admitere;

c)  modalitatea de desfășurare a concursului (disciplinele de concurs, numărul de întrebări, durata probei scrise etc);

d)  facilitățile (scutiri de taxe) sau condițiile speciale (pentru olimpici, pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, pentru absolvenții proveniți din sistemul de protecție socială etc), precum și documentele doveditoare necesare;

e)  oferta anuală de școlarizare, în conformitate cu prevederile art. 138 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;

f)   taxele de înscriere pentru organizarea și desfășurarea admiterii;

g)  alte informații utile candidaților. (art.2/M-c)

(4)     Admiterea românilor de pretutindeni, precum și a cetățenilor din state terțe Uniunii Europene se realizează în baza metodologiilor special elaborate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

(5)     Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București organizează concurs de admitere pentru fiecare program și ciclu de studii universitare, în vederea testării cunoștințelor și a capacităților cognitive ale candidaților.

(6)     Conducerea universității și conducerile facultăților au întreaga responsabilitate pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere. (art.2, alin.5/M-c)

(7)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, pentru programele de studii universitare de licență, concursul de admitere se organizează pentru următoarele specializări:

–  specializări cu reglementare sectorială în UE – cu durata de studii de 4, 5, 6 ani (240-300-360 credite ECTS)

–  specializări cu reglementare generală în UE – cu durata de studii de 3 ani (180 credite ECTS)

 

CAPITOLUL II

Organizarea admiterii

Art. 3
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București organizează concurs de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare.

 

Art. 4

Pentru ciclul de studii universitare de licență, concursul de admitere se organizează la specializările/programele de studii acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Art. 5

(1)     Concursul de admitere la studiile universitare de licență se susține în limba română.

(2)     Pentru studiile universitare organizate într-o limbă străină, concursul de admitere se susține în limba de predare a programului de studii universitare. (art. 5, alin 3/M-c)

(3)     Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București prevede în Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea admiterii modalitatea de certificare a competențelor lingvistice, în cazul candidaților la programele de studii școlarizate în limba română și care nu prezintă acte de studii, necesare la înscriere, eliberate de instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română. Prin excepție, pentru elevii care au urmat studiile într-o limbă de circulație internațională sau într-o limbă a minorităților naționale, certificarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se face cu diploma de bacalaureat. (art. 5, alin 4/M-c)

(4)     Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București prevede în Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea admiterii modalitatea de certificare a competențelor lingvistice, în cazul candidaților la programele de studii școlarizate în limbi de circulație internațională și care nu prezintă acte de studii, necesare la înscriere, eliberate de instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba respectivă (art.5, alin.5/M-c)

Art. 6

În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la programele de studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență, sunt alocate locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă.

Art. 7

(1)     Concursul pentru admiterea la toate ciclurile de studii universitare de licență se poate organiza în două sesiuni, în condiții identice, înainte de începerea anului universitar, dar nu mai târziu de 30 septembrie. (art.8, alin.1/M-c)

(2)     Perioadele sesiunilor de admitere și probele de concurs se fac publice cu cel puțin 6 luni înainte de susținerea concursului de admitere prin afișare la sediul facultăților și prin publicare pe pagina web a universității. (art.8, alin.2/M-c)

(3)     Perioadele sesiunilor de admitere pentru toate specializările din cadrul universității sunt:

–        iulie – prima sesiune de examen;

–        septembrie – a doua sesiune de examen, care se organizează numai dacă după prima sesiune rămân locuri neocupate.

(4)     Data concursului de admitere se stabilește anual prin hotărâre a Consiliului de administrație și cu aprobarea Senatului universitar.

 

Comisiile de admitere

 

Art. 8

(1)     Pentru coordonarea concursului de admitere se constituie la nivelul universității Comisia centrală de admitere, aprobată anual prin decizie a Rectorului.

(2)     Comisia centrală de admitere, prin președintele său, își stabilește colectivele de lucru antrenând în activitate aferentă concursului de admitere atât personal didactic cât și personal auxiliar. În componența colectivelor de lucru nu pot fi incluse persoane care au rude ce susțin concurs de admitere în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

(3)     Pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere, la nivelul fiecărei facultăți se constituie Comisia de admitere pe facultate, al cărei președinte este decanul facultății. Comisia de admitere pe facultate are întreaga responsabilitate pentru buna organizare și desfășurare a concursului de admitere la nivelul facultății, cu respectarea legalității și asigurarea securității acestuia în toate etapele pregătirii și desfășurării concursului.

(4)     Pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere la nivelul fiecărei facultăți se constituie și alte comisii (comisii pentru elaborarea subiectelor, comisii pentru rezolvarea contestațiilor, comisii tehnice, comisii de supraveghere etc).

 

CAPITOLUL III

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Candidații la admitere

Art. 9
(1)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la concursul de admitere la programele de studii universitare de licență, pentru toate specializările, au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studiile universitare de licență numai absolvenții cu diplomă de bacalaureat obținută în România sau echivalentă, indiferent de anul absolvirii liceului.

(2)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, la concursul de admitere la programele de studii universitare de licență, pentru toate specializările pot participa și cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene la admiterea în toate ciclurile de studii universitare, în aceleași condiții prevăzute de lege pentru cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește taxele de școlarizare. (art.10/M-c)

(3)     Recunoașterea studiilor efectuate de către aceștia în afara României trebuie să fie efectuată anterior înscrierii la concursul de admitere, fiecare candidat având obligația de a prezenta la înscrierea la concurs atestatul de recunoaștere a studiilor.

(4)     La admiterea în toate ciclurile de studii universitare din învățământul superior militar, concursul de admitere se desfășoară și cu respectarea reglementărilor specific elaborate de ministerele de resort. (art.11/M-c)

(5)     La admiterea în toate programele de studii universitare de licență cu predare în limba română, cetățenii Uniunii Europene și din state terțe au obligația să facă dovada cunoașterii limbii române, conform metodologiilor de școlarizare în România a acestora, după caz. (art.12/M-c)

(6)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, sunt admiși la programele de studii universitare de licență cu predare în limba română doar candidații care au susținut concurs de admitere, cu excepția celor înscriși prin acorduri guvernamentale și/sau instituționale.

(7)     Candidații admiși în urma concursului de admitere prin evaluarea performanțelor școlare și a realizărilor personale, cetățeni români, ai altor state membre ale UE, ale Spațiului Economic European (SEE) sau ai Confederației Elvețiene beneficiază de locuri cu taxă de studii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

(8)     Cetățenii din statele terțe care doresc să studieze în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București beneficiază de locuri cu taxă, conform reglementărilor legale.

 

Înscrierea candidaților

Art. 10
(1)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, înscrierea candidaților se desfășoară la sediile stabilite prin Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru studiile universitare de licență. (art.15, alin. 1/M-c)
(2)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru studiile universitare de licență poate prevedea și modalitatea pentru preînscriere/înscriere în sistem on-line, prin încărcarea documentelor de către candidați cu asumarea responsabilității de către aceștia cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale/scanate și cele originale. (art.15, alin.2 și art.17/M-c)
(3)     După încheierea perioadei de înscriere opțiunile candidaților, precum și alte informații din fișa de înscriere nu mai pot fi modificate. (art.19/M-c)
(4)     Candidații la concursul de admitere din Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București trebuie să prezinte la înscriere diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă, în original, ori adeverință eliberată de liceu pentru cei care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie a anului în care are loc concursul de admitere.

(5)     Prin excepție de la alin. (4) pentru candidații care au promovat examenele de bacalaureat în sesiunile corespunzătoare anului școlar curent, în baza acordului scris al acestora, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București se poate interconecta cu Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR) în vederea preluării datelor personale și a rezultatelor obținute la bacalaureat ale acestor candidați, caz în care nu este necesară adeverința eliberată de către instituția de învățământ. (art.14, alin.2/M-c)

(6)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în cadrul Metodologiei proprii pentru admitere, se vor stabili facilitățile sau condițiile speciale referitoare la admiterea candidaților la programe de studii universitare de licență, care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale. (art.13, alin.6/M-c)

(7)     Candidații la studiile universitare de licență care au obținut, în perioada studiilor liceale, distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației Naționale beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la buget, în instituțiile de învățământ superior de stat (art.13, alin.7/M-c)

(8)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București se acordă în cadrul cifrei de școlarizare aprobate cel puțin 10 locuri bugetate absolvenților cu diplomă  de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială. În cazul în care aceste locuri nu se ocupă, universitatea le redistribuie către ceilalți candidați. (art.13, alin.8/M-c)

(9)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în cadrul Metodologiei proprii se stabilesc condițiile privind admiterea pe locurile bugetate, alocate în condițiile legii, a absolvenților de licee situate în mediul rural (art.13, alin.9/M-c)

(10)  În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în cadrul Metodologiei proprii, se vor stabili, potrivit legii, măsuri privind egalitatea de șanse pentru persoanele cu handicap sprijinind accesul acestora în instituțiile de învățământ superior. (art.13, alin.5/M-c)

(11)  Candidații care s-au înscris pentru concursul de admitere și la o altă facultate, pot prezenta la înscriere copia legalizată după diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă și o adeverință din care să reiasă că actul de studii original se află la o altă instituție, urmând ca până la data începerii anului universitar să-și reglementeze situația în conformitate cu regulamentele Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

(12)  Falsul în declarații atrage după sine excluderea din concursul de admitere/neînmatricularea/ exmatricularea de drept a candidatului/studentului.

(13)  Alte acte/documente necesare pentru înscrierea la concursul de admitere vor fi prevăzute în Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere aprobată anual de către Senatul universității.

(14)  Taxele de înscriere pentru concursul de admitere sunt stabilite de către Consiliul de administrație al universității și aprobate de către Senatul universitar, anual. Aceste taxe includ și taxa de contestație.

(15)  Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii și de instituțiile  de învățământ care le oferă. (art.13, alin.1/M-c)

(16)  Un candidat declarat admis poate beneficia de finanțare de la bugetul de stat pentru un singur program de licență, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. (art.13, alin.2/M-c)

(17)  Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii universitare optează pentru programul de studii care va fi finanțat de la bugetul de stat, prin depunerea diplomei/atestatului de recunoaștere a diplomei/adeverinței de bacalaureat în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, respectând termenul de depunere stabilit de aceasta din urmă. (art.13, alin.3/M-c)

(18)  Costurile aferente depășirii duratei învățământului gratuit, prevăzute de lege, se suportă de către studenți. (art.13, alin.4/M-c)

(19)  Secretariatele facultăților primesc și verifică dosarele de înscriere ale candidaților. Fiecare dosar de concurs va fi verificat de cel puțin un membru al comisiei de admitere pe facultate.

(20)  Pentru toți candidații înscriși la concursul de admitere se emite o legitimație de concurs tip, tipărită și numerotată, pe care candidații o au asupra lor, împreună cu cartea de identitate/pașaportul valabile, pe perioada desfășurării concursului de admitere.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021. Concursul de admitere

Art. 11

(1)     În Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, nivelul cunoștințelor și performanțelor candidaților reprezintă singurul criteriu utilizat în selectarea candidaților înscriși și prezenți la concursul de admitere, la toate specializările.

(2)     Concursul de admitere se desfășoară în condiții care asigură obiectivitatea, corectitudinea și responsabilitatea în evaluarea cunoștințelor și performanțelor candidaților.

(3)     Admiterea la studiile universitare de licență în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București se realizează prin două modalități:

–      concurs de admitere prin probă scrisă, în limba română;

–      concurs de admitere prin evaluarea performanțelor și a realizărilor candidaților, așa cum rezultă din dosarul propriu al candidatului.

(4)     Proba scrisă se desfășoară după un sistem tip grilă de întrebări (complement simplu, complement grupat).

(5)     Întrebările de concurs sunt elaborate de către comisiile de specialiști stabilite de comisiile de admitere pe facultate avându-se în vedere acoperirea echilibrată a tuturor capitolelor din tematica de concurs. Întrebările sunt redactate doar în limba română.

(6)     Procesul de elaborare și tipărire a caietelor de concurs, respectiv 4 tipuri de caiete pentru fiecare probă, (generarea întrebărilor de concurs, a caietelor de concurs, precum și multiplicarea acestora) se desfășoară într-o locație în condiții de securitate.

(7)     Pentru susținerea probei scrise, în preziua concursului de admitere, se afișează la sediul facultăților și pe pagina web a universității, listele nominale ale candidaților, în ordine alfabetică, repartizarea candidaților în sălile în care susțin proba scrisă, precum și data și ora prezentării la concurs.

(8)     Candidații au obligația de a verifica exactitatea datelor înscrise pe listele afișate și de a aduce la cunoștința secretariatelor facultăților eventualele neconcordanțe față de datele precizate în cererea de înscriere tip sau față de actele depuse. După începerea probei scrise, pe listele afișate nu se mai admit nici un fel de modificări.

(9)     La prezentarea în sala de concurs, obligatoriu, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul valabile, precum și legitimația de concurs tip pe care au primit-o la înscriere.

(10)  Candidații care nu sunt prezenți în sălile de concurs în momentul deschiderii plicurilor cu caietele de concurs pierd dreptul de a susține proba scrisă.

(11)  Candidații au obligația să verifice atât chestionarul de concurs cât și caietul de concurs pentru a identifica eventualele greșeli de tipărire, caz în care chestionarul de concurs și/sau caietul de concurs respective vor fi înlocuite.

(12)  Chestionarele de concurs trebuie completate corect, cu respectarea următoarelor reguli:

–        pentru completare se folosește, în mod obligatoriu, pix negru sau albastru închis;

–        marcarea corespunzătoare a răspunsurilor corecte;

–        pe chestionarul de concurs nu se admit ștersături sau corecturi care pot produce interpretări eronate din partea sistemului automat de scanare.

(13) Candidații care au completat greșit chestionarul de concurs își pot transcrie chestionarul fără însă a depăși timpul destinat acestei probe. În aceste condiții, chestionarul inițial este anulat pe loc de către coordonatorul de sală, sub semnătură;

(14) În afara chestionarelor de concurs și a hârtiei ștampilate (pentru ciornă) primite de la comisia de supraveghere a concursului, nu se folosește altă hârtie.

(15) Din momentul începerii probei scrise nici un candidat nu poate părăsi sala decât după minimum 30 minute și numai după ce predă lucrarea și semnează în tabelul de predare al acestuia.

(16) În timpul probei scrise, se interzice folosirea de către candidați a mini-calculatoarelor proprii, a telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive electronice de comunicare/înregistrare. Cei surprinși asupra faptului vor fi eliminați din concursul de admitere.

(17) Orice fraudă sau tentativă dovedită care contravine disciplinei sau eticii universitare se soldează cu excluderea candidatului din concursul de admitere. Excluderea este consemnată într-un proces verbal semnat de către toți membrii comisiei de supraveghere din sala respectivă.

(18) În timpul probei scrise, coordonatorul de sală și supraveghetorii nu pot oferi candidaților indicații sau lămuriri asupra întrebărilor ci doar supraveghează atent desfășurarea probei scrise.

(19) Înaintea finalizării probei scrise, pe chestionarele de concurs ale candidaților se va aplica ștampila oficială de concurs.

(20) La sfârșitul probei scrise, candidații predau chestionarul de concurs și semnează în tabelul de predare al acestuia.

 

Corectarea chestionarelor de concurs și rezultatele concursului de admitere

 

Art.12

(1)     Corectarea chestionarelor de concurs se realizează după finalizarea probei scrise de către toți candidații, în sala de concurs, în prezența candidatului și a unui martor (din rândul candidaților care semnează pe chestionarul de concurs alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală în cazul imposibilității realizării corecturii electronice.

(2)     Verificarea rezultatelor se realizează tot prin citire computerizată (rescanare). În urma rescanării, punctajele comunicate în săli pot suferi modificări.

(3)     Fiecare întrebare are un singur răspuns corect pentru care se acordă un punct.

(4)     Punctajul obținut se transformă în note. Punctajele obținute și transformarea acestora în note sunt consemnate în catalogul centralizator semnat de către decanii facultăților și contrasemnate de către președintele comisiei centrale.

(5)     Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.

(6)     Criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul/nota obținută la proba scrisă.

(7)     Pentru candidații cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanțat de la buget vor fi prevăzute în Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere, criterii de departajare specifice

(8)     Punctajele/notele obținute de candidați la concursul de admitere sunt valabile, pentru stabilirea ordinii de clasificare numai la facultatea și specializarea la care aceștia au candidat.

(9)     În limita locurilor propuse de Consiliul de administrație și aprobate de către Senatul universității, la cerere, candidații care au susținut concurs de admitere, dar nu au obținut punctajul/nota corespunzătoare pentru un loc finanțat de la buget, pot beneficia de locurile în regim cu taxă, în ordinea descrescătoare a punctajului/notei.

(10)  Rezultatele provizorii (listele provizorii) ale concursului de admitere, verificate și aprobate de către Comisia centrală de admitere, se aduc la cunoștința candidaților prin afișare la sediile facultăților, la loc vizibil, precum și pe pagina web a universității, specificându-se data și ora afișării acestora.

(11)  Lista candidaților admiși se afișează în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în limita locurilor finanțate de la buget acordate de către MEN. Lista candidaților neadmiși (respinși) se afișează în ordine alfabetică.

(12)  Rezultatele concursului de admitere devin definitive după soluționarea contestațiilor.

(13)  După afișarea rezultatelor definitive (liste definitive), actele candidaților respinși se restituie, la cerere, pe baza cărții de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite și persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată în acest scop.

 

Contestațiile

 

Art.13

(1) La finalul probei scrise, grilele oficiale cu răspunsurile corecte vor fi afișate la sediile facultăților, la loc vizibil.

(1)     Nu se admit contestații care au la bază necunoașterea metodologiei de admitere.

(2)     Contestațiile privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conținutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

(3)     Contestațiile privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialiști (comisia de soluționare a contestațiilor)

(4)     Decizia comisiei de soluționare a contestațiilor este definitivă.

(5)     Contestațiile privind rezultatele probei scrise (punctajul/nota) se depun în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

(6)     Candidații pot contesta doar propriile rezultate.

(7)     Chestionarele de concurs constituind obiectul contestației privind rezultatele probei scrise (punctajul/nota) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare) în prezența candidatului care a depus contestația.

(8)     Rezultatelor finale se afișează în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestațiilor.

(9)     Decizia comisiei de contestații privind rezultatele probei scrise este definitivă.

(10)  Dacă după recorectare rezultă un punctaj superior ultimului admis, candidatul este declarat admis.

(11)  Dacă după recorectare rezultă un punctaj egal ultimului admis, candidatul este declarat admis sau respins în funcție de criteriile de departajare.

(12)  După expirarea termenului de contestare și de răspuns la contestații, rezultatul concursului de admitere se consideră definitiv și nu mai poate fi modificat.

(13)  Contestațiile sau reclamațiile care se referă la activitatea cadrelor didactice (corectori, supraveghetori, comisii de redactare a subiectelor, alte comisii) sunt analizate de către Comisia de etică a universității, la solicitarea Comisiei centrale de admitere, în vederea luării măsurilor corespunzătoare.

 

Confirmarea și renunțarea la calitatea de student

 

Art. 14

(1)     Înmatricularea studenților declarați admiși în urma concursului de admitere se face prin decizie a Rectorului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

(2)     În vederea înmatriculării, candidații admiși pe locurile finanțate de la bugetul de stat au obligația să depună în original, până la data stabilită prin Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere diploma/atestatul de recunoaștere a diplomei/adeverința de bacalaureat la secretariatul facultății. Adeverința este valabilă doar pentru candidații care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile anului școlar/universitar curent. (art.14, alin. 3/M-c)

(3)     Neprezentarea diplomei de bacalaureat/atestatului de recunoaștere a diplomei sau a adeverinței, în original, în termenul stabilit prin Metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere, duce la pierderea locului finanțat de la bugetul de stat din vina exclusivă a candidatului declarat admis (art.14, alin. 4/M-c)

(4)     Cetățenii menționați la art. 2 alin. (4), declarați admiși în ciclul de studii universitare de licență se pot înmatricula numai în baza diplomei de bacalaureat recunoscută în conformitate cu metodologiile elaborate de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale. (art.13, alin.10/M-c)

(5)     Candidații admiși la concursul de admitere au obligația de a se înscrie în anul I de studii, la secretariatele facultăților, în perioada stabilită, prin hotărâre a Consiliului de administrație și aprobare a Senatului universității, și publicată prin afișare la sediile facultăților și pe pagina web a universității.

(6)     La înscriere se achită o taxă de înmatriculare, conform reglementărilor universității

(7)     Candidații admiși în sesiunea iulie care nu se înscriu în anul I până la data limită, stabilită prin hotărârea Consiliului de administrație și aprobată de către Senatul universității pierd calitatea de student prin neprezentare.

(8)     Renunțarea voluntară la calitatea de student poate avea loc cel târziu până la data limită stabilită prin hotărârea Consiliului de administrație și aprobată de către Senatul universității.

(9)     Renunțarea voluntară la calitatea de student, după înscriere, trebuie anunțată până la data limită stabilită prin hotărârea Consiliului de administrație și aprobată de către Senatul universității.

(10)  Dacă un candidat renunță la calitatea de student dobândită prin concurs, înainte de începerea anului universitar, locul rămas liber se ocupă după cum urmează:

–        de către următorul candidat, în ordinea descrescătoare a mediilor;

–        de către unul din candidații respinși cu punctajul/nota egală cu cea a ultimului candidat declarat admis, aplicând criteriile de departajare;

–        prin redistribuire în cadrul facultății sau universității în aceleași condiții, inclusiv de departajare.

(11)  În cazul în care candidatul renunță voluntar sau prin neprezentare la calitatea de student, taxele plătite de către acesta nu sunt rambursate.

Un candidat care a beneficiat de susținere bugetară pentru un program integral de licență, finalizat sau nu prin examen de licență, poate urma doar studii universitare de licență în regim cu taxă, în condițiile legii.

3. DISPOZIȚII FINALE

Art. 15

(1) Cadrele didactice implicate în concursul de admitere nu angajează discuții, nu dau informații și nu își exprimă părerea față de candidați, părinți, alte persoane etc. Orice problemă apărută în timpul desfășurării concursului de admitere va fi semnalată Comisiei centrale de admitere, singura competentă de a decide și a comunica soluția ce se impune.

(2) Pentru desfășurarea concursului de admitere în cele mai bune condiții, toate cadrele didactice trebuie să se implice activ și responsabil și să răspundă prompt la solicitările Comisiei centrale de admitere sau ale comisiilor de admitere pe facultăți.

(3) Pentru a nu duce la interpretări greșite și la perturbări în desfășurarea concursului de admitere sunt necesare cunoașterea temeinică și respectarea riguroasă a reglementărilor Ministerului Educației Naționale, precum și ale universității

(4) Informații suplimentare privind concursul de admitere pentru studii universitare de licență în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București pot fi obținute direct de la secretariatele facultăților, de la secretariatul universității sau de pe pagina web a universității.

(5) Prezentul regulament intră în vigoare la data aprobării sale de către Senatul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

(6) În momentul intrării în vigoare a prezentului regulament se abrogă orice reglementare anterioară în ceea ce privește admiterea în ciclurile de studii universitare de licență.

(7) Prevederile prezentului regulament își încetează acțiunea de drept în cazul în care apar, ulterior adoptării sale, reglementări naționale cu efect contrar sau diferit.

Rămâneţi pe Romaniatv.net pentru a afla REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021.

 

DailyBusiness
Salariu de 5.800 de euro pe lună pentru acest loc de muncă din România. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații
Spynews
Cum este viața Oanei Ioniță, după divorțul de fostul soț! Vedeta și-a dus fiul în vacanță, după o perioadă tumultoasă
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Gara importantă din România care ar putea fi mutată. Stă în calea unui megaproiect imobiliar
Capital.ro
ITP 2025. Amendă de peste 8.000 de lei. Rămâi fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Grigore Leșe, dus de urgență la spital. Artistul a fost luat cu...
DailyBusiness
PSD pregătește reorganizarea teritorială a României. Ce schimbări majore vin pe cale legislativă
Adevarul
Oligarhul Abramovici l-a tratat pe Adrian Mutu ca îl filmele cu mafioți: Mă ducea la el acasă
wowbiz.ro
Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă
Spynews
Care este legătura între mers și memorie. Ce au descoperit cercetătorii
Spynews
Regula importantă pe care o aplică în relație Barbara Isasi de la Mandinga și iubitul. Nu se abat niciodată de la ea: ”Mi se pare o pierdere de timp”
Evz.ro
Încă o înșelăciune pe WhatsApp. Hackerii atacă într-un mod nemaiîntâlnit
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
kanald.ro
Pensionarii, afectați de înghețarea pensiilor. Unii români vor pierde chiar și 540 de lei din pensie, în 2025
Cancan.ro
Petre Zaim a murit sub privirea neputincioasă a fiului său, strivit de încărcătura prăbușită de pe o macara 😢
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
S-a stins marea artistă. Boala a răpus-o. A lăsat un gol imens: Spiritul, umorul și râsul ei erau contagioase
StirileBZI
Cât va costa încălzirea unui apartament cu 3 camere în 2025! Semnal de alarmă tras de Dumitru Chisăliţă
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
stirilekanald.ro
O tânără a născut noaptea trecută în Parcul Tei din Capitală, la minus 5 grade Celsius. Ce s-a întâmplat cu bebelușul
substantial.ro
CFR Călători va primi 12 trenuri electrice noi pentru patru rute importante
MediaFlux
DISPAR CARDURILE bancare. Cu ce vom PLĂTI în MAGAZINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un consilier local trăiește pe picior mare. Deține un apartament în Insulele Canare