REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Concurenţă mare, 12 candidaţi pe loc la Nutriţie

Situația înscrierilor la concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași: 1738 de candidați, aproape 3 candidaţi pe loc la buget, în medie.
Filip Stan
20 iul. 2024, 15:37
REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Concurenţă mare, 12 candidaţi pe loc la Nutriţie

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. La sfârșitul perioadei de înscrieri pentru specializările unde candidații vor da test grilă, la Medicină sunt 1185 de dosare finalizate (concurență de 2,8/loc bugetat), la Asistență Medicală Generală – 121 (concurență de 1,3 /loc bugetat), la Medicină Dentară – 310 (concurență de 2.2/loc bugetat), la Farmacie – 24 (concurență de 0.5/loc bugetat), la Bioinginerie – 98 (concurență de 1,4/loc bugetat).

Total înscriși: 1738. Pentru celelalte specializări (programele de studiu de trei ani), perioada de înscrieri se încheie în această seară (16 iulie, ora 24.00).

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024, cu ce medie s-a intrat. Grile corecte UMF Carol Davila

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Testul grilă va avea loc duminică, 21 iulie. „Mă bucur să constat că există un interes crescut pentru oferta noastră academică. Numărul mare de înscriși reflectă o reputație  solidă în domeniul educației medicale și farmaceutice și confirmă statutul nostru de lider regional în pregătirea viitoarei generații de profesioniști în sănătate. Comparativ cu anul trecut, concurența a scăzut pe locul bugetat, dar trebuie să subliniem că în anul universitar 2024 – 2025 avem în plus o sută de locuri fără taxă”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Repartizarea cifrei de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în anul universitar 2024 – 2025

Reamintim că pentru studiile universitare de licenţă în anul universitar 2024/2025, UMF Iași a pregătit un număr de 2205 de locuri, dintre care 950 fără taxă. Este un salt remarcabil față de anul trecut, când au fost puse la dispoziția candidaților 820 locuri bugetate.

Din locurile fără taxă, au fost puse la dispoziția candidaților care au absolvit licee din mediul rural 52 locuri (18 – Medicină, 6 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 7 – Medicină Dentară, 8 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 5 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare), 30 de locuri absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială sau sunt persoane cu dizabilități (3 – Medicină, 3 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 3 – Medicină Dentară, 3 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 3 – Farmacie, 3 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 3 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 3 – Bioinginerie), 14 locuri pentru rromi (10 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare).

Admitere facultate 2024. Care este cea mai căutată specializare. Sunt 25 de candidați pe un loc

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Pentru românii de pretutindeni, sunt puse la dispoziție 94 de locuri, distribuite astfel: Medicină – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Medicină Dentară – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Tehnică dentară – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Asistență de profilaxie stomatologică – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Farmacie – 30 de locuri cu bursă, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – 20 locuri cu bursă, Bioinginerie – 8 cu bursă, Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 12 cu bursă.

Din locurile fără taxă, sunt puse la dispoziția candidaților care au absolvit licee din mediul rural 53 locuri (18 – Medicină, 6 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 7 – Medicină Dentară, 8 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 6 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare), 10 locuri absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială (1 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Tehnică Dentară, 1 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 1 – Bioinginerie), 14 locuri pentru rromi (10 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare).

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Concurență mare la Medicină. 12 candidaţi pe un loc la Nutriţie şi Dietetică, la Iaşi

Concurenţă mare la Medicină şi Stomatologie şi în acest an, la toate universităţile din ţară. Sunt mai mulţi candidaţi ca anul trecut la Cluj Napoca, iar în Bucureşti e o concurenţă record de 3,7 pe un loc. Şi la Iaşi peste 3 mii de tineri vor încerca duminică să devină studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Anul acesta sunt şi specializări noi, de 3 ani, iar la Iaşi concursul la acestea e pe bază de dosar. Şi înregistrează concurenţa cea mai mare. Chiar şi de 12 candidaţi pe un loc, la specializarea Nutriţie şi Dietetică.

Dacă la specializările clasice precum Medicină sau Medicină Dentară, de la Iaşi, concurenţii vor susţine duminică un test grilă, la specializări precum Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Bioinginerie ori Cosmetică Medicală, admiterea se face pe bază de dosar. 50 la sută contează media anilor de studiu şi 50 la sută, media de la bacalaureat.

Reprezentanţii UMF Iaşi susţin că în anii trecuţi, studenţii de la specializările de 3 ani erau cei care nu reuşeau să intre la medicină generală. Acum speră să vină alt tip de studenţi, mai bine pregătiţi.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Zile cu emoţii sunt şi la Timişoara. Duminică, marţi şi vineri vor avea loc examenele de admitere. Anul acesta, şi la Timişoara sunt specializări noi, extrem de căutate.

Concurență mare la Medicină şi în Cluj Napoca. Mulţi tineri, atât români cât şi din afara ţării, vor să devină studenţi acolo. La Medicină Generală sunt cei mai numeroşi candidați, 964. Dar și alte specializări sunt foarte căutate.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti e un număr record de candidaţi – 3,7 pe loc la Facultatea de Medicină, iar la Stomatologie chiar 4,3 pe loc.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2024 IAŞI. Concursul de admitere prin test grilă la UMF Iași (duminică, 21 iulie 2024): Instrucțiuni pentru candidați

Duminică, 21 iulie, cei 1738 de candidați la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, sesiunea iulie 2024, pentru specializările Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie și Asistență medicală generală, vor susține testul grilă cu durata de 3 ore (între 10:00 – 13:00). Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8.30 – 9.30.

Repartiția candidaților în cele 35 de săli și amfiteatre, atât ale UMF Iași, cât și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și ale Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, a fost deja publicată pe site-ul Universității.

Ce reguli trebuie să respecte candidații în ziua concursului

La intrarea în sala de concurs candidații se vor legitima şefului de sală cu:

actul de identitate pe care candidatul l-a depus online, la înscriere;
– buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, document care trebuie să fie în termen de valabilitate; cei fără un astfel de document valabil nu vor fi primiţi în sala de concurs;

legitimaţia de concurs;
certificat de naştere şi căsătorie pentru candidatele căsătorite sau documentul doveditor schimbării numelui din alte motive.
Accesul candidaților în sala de concurs se realizează până la ora 09:30.

Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul desigilării coletelor care conţin caietele cu întrebări își pierd dreptul de a participa la concurs.

Locul în sală
Candidaţii vor fi primiți în sală în ordinea crescătoare din catalogul sălii de concurs afişat. Fiecare candidat se va așeza la locul indicat de autocolantul lipit pe banca în care își găsește înscrisă identitatea (codul).

Candidații nu au voie să schimbe locurile între ei.

În timpul concursului, candidaţii nu au voie să consulte nici un fel de materiale, să comunice verbal sau scris cu ceilalţi candidaţi, să copieze sau să aibă asupra lor aparatură electronică de comunicare.

Candidaţii îşi vor strânge părul astfel încât urechile să fie vizibile, iar cei ce poartă proteze auditive sunt rugaţi să le scoată pe perioada celor trei ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere radioreceptie.

Candidatele care din motive obiective (medicale, culturale etc) poartă capul acoperit vor fi însoțite de o supraveghetoare la grupul sanitar pentru a se confirma lipsa aparaturii de comunicare.

Orice abatere (comunicare între candidaţi, copiere, păstrarea asupra candidatului în timpul concursului a oricărei aparaturi de transmisie, înşelăciune asupra identităţii) este socotită fraudă şi se sancţionează cu eliminarea din concurs.

Candidaţii care tulbură liniştea în sală sau îi deranjează pe alţi candidaţi vor fi avertizaţi să îşi revizuiească atitudinea. În cazul în care şi după cel de al doilea avertisment nu se liniştesc sunt somaţi să părăsescă sala de concurs. În acest caz se întocmeşte un proces verbal semnat de şeful de sală şi supraveghetorii din sala respectivă, iar cel în cauză va părăsi sala predând grila şi caietul.

Candidaţilor le este permisă introducerea în sală a unei sticluţe cu cafea, apă/racoritoare, ciocolată, sandwichuri, biscuiţi numai cu ambalaj transparent în cantităţi rezonabile şi numai pentru utilizare personală.

La expirarea timpului de concurs, comisia de supraveghere anunţă încetarea completării grilei; după expirarea timpului de concurs niciun candidat nu mai poate completa testul grilă. Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidatului, cu excepţia celor care din orice motiv părăsesc sala pe parcursul desfăşurării concursului.

Candidaţii care se retrag vor declara cu voce tare că se retrag din concurs, vor preda grila cu răspunsurile și caietul cu întrebări.

Candidatul nu poate părăsi sala de concurs în primele 30 minute după începerea concursului.

Atenție la completarea grilelor!
Candidatul trebuie să verifice atent datele de identificare (nume, iniţiala tatălui, prenume şi număr de înregistrare/marca atribuită la înscriere) din spaţiul special prevăzut în acest scop pe testul grilă personalizat. Neconcordanța acestor date impune candidatului solicitarea unui test grilă nepersonalizat pe care îl va completa cu majuscule, pe propria răspundere, în spaţiul special prevăzut în acest scop, folosind carioca/marker-ul primit, de culoare negru.

Completarea răspunsurilor la testul grilă se va face doar cu carioca/marker de culoare negru. Pixul albastru este utilizat de candidați doar pe ciorne.

Răspunsul este unic la fiecare întrebare. Răspunsul se va da prin înscrierea unei buline negre în pătratul corespunzător literei – considerată răspuns corect – fără a depăşi marginile pătratului respectiv.

Răspunsurile multiple sau incorect marcate vor fi anulate.

Atenţie la menţinerea curată a foii (orice pată poate fi interpretată ca răspuns). Afectarea barelor verticale şi orizontale ce formează cadrul formatului de teză (prin scriere sau deteriorare) face imposibilă citirea prin scanare a răspunsurilor, riscând anularea tezei.

Candidatul este direct şi integral răspunzător de modalitatea de completare a testului grilă, inclusiv în ceea ce priveşte corectitudinea/mărimea şi poziţionarea bulinei de răspuns în căsuţa aleasă de candidat; nerespectarea indicaţiilor de completare corectă a testului grilă conduce la erori de scanare cu consecinţe directe asupra punctajului obţinut de candidat.

Întreaga responsabilitate asupra corespondenţei între varianta (A, B, C sau D) de grilă şi varianta (A, B, C sau D) a caietului cu întrebări revine candidatului, ele trebuind să aibă aceeaşi literă (A, B, C sau D).

Disciplinele de concurs
Pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară
90 de întrebări din:
– Anatomia și Fiziologia omului – obligatoriu (72 de întrebări – 80%)
și
– Chimie organică sau Fizică – la alegere (18 întrebări – 20%)

Pentru programul de studiu Farmacie
75 de întrebări
– Chimie organică – obligatoriu (45 de întrebări – 60%)
și
– Biologie vegetală sau Anatomia și Fiziologia omului – la alegere (30 de întrebări – 40%).

Pentru programul de studiu Bioinginerie
la alegere între:
– Matematică (15 întrebări – 100%)
sau
– Anatomia și Fiziologia omului (45 de întrebări – 100%)

Pentru programul de studiu: Asistență Medicală Generală
la alegere între:
– Anatomia și Fiziologia omului (50 de întrebări – 100%)
sau
– Chimie organică (45 de întrebări – 100%).

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce conțin, de fapt, iaurturile Danone și Danonino. Mulți români le dau copiilor, dar puțini se uită pe etichetă
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce a murit. Ce probleme grave ar fi avut
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Anca Şelariu, românca din echipajul NASA, a trăit un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe Marte
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'