Rezultate admitere Politehnică Bucureşti. Absolvenţii de liceu au susţinut ultima probă şi află dacă au reuşit

Rezultate admitere Politehnică Bucureşti, ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Politehnică din Bucureşti. Pe 11 iulie s-a dat startul înscrierii la admitere, iar pe 20 şi 21 iulie s-a susţinut concursul de admitere.
Romania TV
23 iul. 2015, 10:29
Rezultate admitere Politehnică Bucureşti. Absolvenţii de liceu au susţinut ultima probă şi află dacă au reuşit

Rezultate admitere Politehnică Bucureşti, ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Politehnică din Bucureşti. Admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti se face pe bază de examen cu două probe la toate cele 15 facultăţi ale universităţii.

Taxa de şcolarizare la Politehnică este de 4.000 de lei.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere s-a efectuat la secretariatele facultăţilor până la data de 18 iulie. Pe 20 iulie şi 21 iulie s-a susţinut concursul de admitere.

Ora de începere a fiecărei probe scrise de concurs a fost 10:00 şi a avut durata de 3 ore.

REZULTATE ADMITERE POLITEHNICĂ AICI

ELABORAREA CHESTIONARELOR DE CONCURS ŞI A GRILELOR DE EVALUARE

Subiectele de concurs vor fi elaborate pe baza tematicii anunţate, în conformitate cu programa şcolară parcursă de absolvenţii de liceu promoţia 2015. Se vor lua în considerare toate manualele alternative valabile pentru disciplinele din materia cărora se stabilesc subiectele.

În dimineaţa zilei fiecărei probe de concurs, la ora stabilită, Comisia centrală de admitere a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti se află în sediul său stabilit de Biroul Executiv al Senatului. Accesul în acest sediu este permis doar membrilor Comisiei centrale de admitere. Comunicarea acestora cu exteriorul este strict interzisă până după începerea probei de concurs respective. Excepţie de la această interdicţie fac doar membrii Comisiei centrale de admitere ce vor fi numiţi de Secretarul Comisiei centrale de admitere să transporte subiectele de concurs de la sediul Comisiei la biroul de multiplicare, unde ei rămân pe toată durata multiplicării CHESTIONARULUI DE CONCURS, pentru a asigura păstrarea secretului asupra subiectelor şi a efectua verificarea chestionarelor de concurs obţinute prin multiplicare.

După elaborarea enunţurilor subiectelor şi a seturilor de răspunsuri pentru fiecare subiect, stabilirea variantelor chestionarului de concurs se va face cu ajutorul calculatorului, printr-un program de ordonare aleatoare.

Chestionarele de concurs se multiplică în conformitate cu numărul candidaţilor din săli, într-un număr de variante conţinând aceleaşi subiecte de concurs stabilite, dispuse în ordine aleatoare. Fiecare variantă se notează printr-o literă, începând cu A (codul variantei).

După multiplicare, chestionarele de concurs sunt verificate şi apoi introduse în plicuri, care se sigilează de către membrii Comisiei centrale de admitere. Fiecare plic este destinat câte unei săli de concurs.

Plicurile sigilate sunt predate reprezentanţilor Comisiilor locale de admitere (decani, prodecani) cu minimum o oră înainte de începerea probei de concurs, iar aceştia la rândul lor, predau plicurile sigilate responsabililor de sală, cu maximum 15 minute înainte de începerea probei de concurs respective.

Membrii Comisiei centrale de admitere, care nu sunt implicaţi în multiplicarea chestionarelor de concurs, vor participa la multiplicarea şi verificarea grilelor de evaluare.

După multiplicare, grilele de evaluare sunt introduse în plicuri, care se sigilează de către membrii Comisiei centrale de admitere. Fiecare plic este destinat câte unei săli de concurs.

Plicurile cu grilele de evaluare vor fi predate reprezentanţilor Comisiilor locale de admitere (decani, prodecani) cu cel puţin o oră înainte de termenul limită stabilit pentru încheierea probei de concurs respective, iar aceştia, la rândul lor, predau plicurile sigilate responsabililor de sală, cu cel mult o jumătate de oră înainte de încheierea probei de concurs.

  • DESFĂŞURAREA PROBELOR DE CONCURS

La intrarea în sala de concurs, candidaţii prezintă comisiei de supraveghere legitimaţia de concurs şi buletinul (cartea) de identitate, pentru confruntarea cu datele înscrise în tabelul nominal al sălii respective. În timpul concursului, candidaţii vor păstra pe bancă cele două acte, pentru a putea fi examinate în orice moment de către personalul de supraveghere sau membrii Comisiilor centrale sau locale de admitere.

Accesul candidaţilor în sala de concurs se face cu maximum o oră înainte de începerea probei de concurs. Responsabilul de sală consemnează prezenţa sau absenţa candidaţilor în tabelul nominal al sălii şi distribuie fiecărui candidat un formular al probei de concurs şi două hârtii concept.

Responsabilul de sală citeşte instrucţiunile destinate candidaţilor, iar aceştia vor completa elementele de identificare personale pe formularul probei de concurs.

La ora stabilită, responsabilul de sală deschide plicul cu chestionarele de concurs în faţa întregii săli şi distribuie fiecărui candidat câte un chestionar de concurs conform oglinzii sălii.

Candidaţii vor completa imediat elementele de identificare personale pe chestionarul de concurs şi codul variantei chestionarului primit pe formularul probei de concurs.

Din momentul deschiderii plicului cu chestionarele de concurs, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât dacă predă chestionarul de concurs şi formularul probei de concurs şi semnează de predarea acestora.

Timpul destinat soluţionării subiectelor din chestionarul de concurs al unei probe scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care candidaţii au încheiat completarea datelor de identificare pe chestionarul de concurs.

Se interzice folosirea de către candidaţi, în timpul probelor scrise, a calculatoarelor sau altor mijloace de calcul, a telefoanelor mobile sau a altui mijloc de telecomunicaţii. De asemenea, se interzice folosirea altor hârtii decât cele distribuite de supraveghetori.

Rezolvarea subiectelor cuprinse în chestionarul de concurs se face pe hârtie concept. Candidatul va compara rezultatul obţinut de el cu răspunsurile ce însoţesc subiectul respectiv în chestionarul de concurs. Pe formularul probei de concurs va marca răspunsul considerat de el corect, printr-un “X” plasat în una din căsuţele răspunsurilor subiectului (a – f). Celelalte căsuţe vor fi marcate de candidat printr-o linie orizontală “-“. Nu se admit două sau mai multe semne “X” la acelaşi subiect. Dacă totuşi la un subiect se găsesc mai multe semne “X”, candidatul nu va obţine niciun punct pentru subiectul respectiv. În această situaţie, la predarea formularului probei de concurs responsabilul de sală va cere candidatului să semneze în dreptul subiectului în cauză.

Pe formularul probei de concurs nu se admit ştersături, modificări sau adăugiri. Dacă un candidat marchează greşit un răspuns, el poate primi, la cerere, un nou formular al probei de concurs, care va fi arătat în prealabil întregii săli, precedentul formular fiind anulat imediat de către responsabilul de sală. Completarea noului formular al probei de concurs se va face respectând regulile aplicate la completarea primului, fără a depăşi timpul alocat probei de concurs. Completarea formularului probei de concurs şi a chestionarului de concurs se va face numai cu cerneală sau pix cu pastă.

La cerere, responsabilul de sală va distribui candidaţilor hârtii concept suplimentare, arătându-le în prealabil întregii săli, pentru a se constata că nu conţin nimic distinctiv.

Orice încercare dovedită de fraudă în timpul desfăşurării probelor de concurs va fi anunţată de responsabilul de sală la Comisia locală de admitere, iar aceasta va decide eliminarea din concurs a candidatului în cauză. Aceeaşi sancţiune se aplică şi candidaţilor care vorbesc între ei sau comunică pe altă cale. Candidaţii care au terminat proba scrisă predau la catedră formularul probei de concurs responsabilului de sală, iar acesta semnează în colţul din dreapta sus, alături de numele candidatului. Apoi, candidatul semnează pentru predarea lucrării în tabelul nominal al sălii, aflat la catedră. Odată cu formularul probei de concurs se predă şi chestionarul de concurs cu enunţul subiectelor, care va fi ataşat la formular, precum şi hârtiile concept primite de candidat. Responsabilul de sală şi membrii comisiei de supraveghere şi corectare vor lua măsuri pentru ca niciun candidat să nu părăsească sala fără a preda chestionarul şi formularul probei de concurs şi fără a semna de predarea lor.

CORECTAREA FORMULARELOR PROBELOR DE CONCURS

După expirarea timpului afectat fiecărei probe de concurs şi încheierea predării chestionarelor şi formularelor probei de concurs, candidaţii vor reintra în sala de concurs, la locurile pe care le-au ocupat în timpul probei de concurs, pentru a asista la corectarea formularelor probei de concurs. Pentru fiecare sală se constituie echipe de corectare, formate din câte doi membri stabiliţi din personalul de supraveghere. Responsabilul de sală are sarcina de a organiza, supraveghea şi participa la corectare, răspunzând, împreună cu corectorii, de modul de desfăşurare a acesteia.

Înainte de începerea corectării, responsabilul de sală prezintă candidaţilor integritatea sigiliilor aplicate pe plicul cu grilele de evaluare, pe care îl deschide în prezenţa întregii săli, punând la dispoziţia fiecărei echipe de corectare, câte un set complet de grile de evaluare.

Sunt chemaţi la catedră, în ordinea strictă din tabelul nominal al sălii, candidatul a cărui lucrare urmează a fi corectată şi candidatul următor de pe listă, în calitate de martor.

Se analizează dacă regulile de completare a formularului probei de concurs au fost respectate, anulându-se răspunsurile la care s-au marcat două sau mai multe semne “X” şi verificându-se dacă în dreptul acestora se află semnătura candidatului.

Se aplică grila de concurs şi se calculează de către cei doi corectori, în prezenţa candidatului şi a martorului, punctajul obţinut. Acest punctaj este înscris pe formularul probei de concurs şi în tabelul nominal al sălii (în cifre şi litere). Cei doi corectori, candidatul şi martorul vor semna în poziţiile destinate de pe formularul probei de concurs. În cazul în care candidatul refuză să semneze sau nu este prezent în sală la corectarea lucrării sale, este chemat un al doilea martor, dintre candidaţi, care va semna în locul candidatului în cauză.

Procedura continuă în acelaşi mod până la corectarea ultimului formular al probei de concurs, având în vedere ca şi aceasta să fie efectuată în prezenţa a doi candidaţi. După încheierea corectării, responsabilul de sală preia de la echipele de corectare formularele probei de concurs, verificând existenţa pe acestea a punctajului şi a celor patru semnături, precum şi existenţa, în tabelul nominal al sălii, a punctajului fiecărui candidat prezent. Responsabilul împreună cu echipele de corectare vor preda Comisiei locale de admitere formularele probei de concurs, având ataşate chestionarele de concurs (ordonate alfabetic) şi tabelul nominal al sălii. Responsabilul de sală semnează împreună cu reprezentantul Comisiei locale de admitere procesul verbal de predare – primire a lucrărilor de concurs.

  • STABILIREA ŞI AFIŞAREA REZULTATELOR CONCURSULUI

Punctele obţinute la fiecare probă scrisă de concurs se transformă în note, NC (de la 10 la 1), astfel: numărul de puncte primite la o probă se împarte la punctajul maxim ce se poate obţine la proba respectivă, se înmulţeşte cu 9 şi la acest rezultat se adaugă un punct (punctul din oficiu).

Media generală se calculează numai pentru candidaţii care îndeplinesc baremul minim de admitere.

Pentru candidaţii care au diplomă de bacalaureat sau echivalentă acesteia, obţinută într-o altă ţară, media generală este egală cu media probelor de concurs (MC).

Atât notele de concurs, (NC1 şi NC2), cât şi mediile MC şi MG, se calculează păstrând doar primele două zecimale. Vor putea fi declaraţi admişi doar candidaţii care vor îndeplini baremul minim de admitere. Iniţial, candidaţii admişi se stabilesc strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute, în limita numărului total de locuri pentru care s-a organizat concursul de admitere la fiecare facultate.

Apoi, repartizarea candidaţilor admişi pe opţiuni se face în limita numărului de granturi/locuri acordate pentru fiecare din acestea, în ordinea descrescătoare a mediilor generale de concurs, conform solicitărilor candidaţilor admişi, exprimate în fişa de înscriere. În cazul în care media generală a unui candidat i-ar permite doar ocuparea unui loc la o opţiune pe care nu a solicitat-o în fişa de înscriere, el va fi trecut în categoria candidaţilor respinşi care îndeplinesc baremul minim de admitere si locul său devine vacant.

Locul devenit astfel vacant în lista iniţială a candidaţilor admişi va fi ocupat de un candidat declarat iniţial respins, care îndeplineşte baremul minim de admitere şi are cea mai mare medie generală. Această procedură se repetă de câte ori este necesar.

Pentru candidaţii cu aceleaşi medii generale, departajarea se va efectua pe baza următoarelor criterii, aplicate succesiv:

a. în ordinea descrescătoare a mediilor notelor de concurs, MC;
b. în ordinea descrescătoare a mediilor examenului de Bacalaureat, BAC;

Comisiile locale de admitere vor întocmi şi vor afişa, după 24 de ore de la încheierea corectării ultimei probe de concurs:

  • listele candidaţilor declaraţi admişi în prima etapă, pe opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute;
  • lista candidaţilor declaraţi respinşi în prima etapă, care îndeplinesc baremul minim de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute, indicându-se facultatea la care au fost admiși prin redistribuire pe baza opțiunilor făcute la înscriere ;
  • lista candidaţilor declaraţi respinşi care nu îndeplinesc baremul minim de admitere, în ordine alfabetică;

Eventualele contestaţii cu privire la modul de desfăşurare a concursului sau la rezultatele acestuia se vor depune la Comisia locală de admitere. Comisia centrală de admitere are sarcina de a asigura analizarea şi rezolvarea lor.

Depunerea contestaţiilor se face în ziua când se afişează listele pentru prima etapă, între orele 9:00 – 16:00 (inclusiv sâmbăta sau duminica). Rezultatul analizării contestaţiilor se va comunica în ziua următoare depunerii contestaţiilor, la ora 9:00, prin afişare la facultatea la care candidaţii s-au înscris la concurs.

Candidatul căruia i s-a modificat media generală în urma rezolvării contestaţiei poate fi declarat admis la una din opţiunile solicitate în fişa de înscriere, dacă noua medie generală obţinută este mai mare decât aceea a ultimului candidat admis la opţiunea respectivă, fără a fi afectat statutul candidaţilor deja declaraţi admişi. În cazul obţinerii la recorectare a unei medii generale egală cu a ultimului candidat, iniţial declarat admis, se aplică criteriile de departajare.

În urma rezultatelor la problele scrise, candidații sunt declarați admiși la facultatea unde au dat probele. Dacă sunt respinși cu barem la facultatea la care au dat concurs, candidații pot fi declarați admiși prin redistribuire la alte facultăți unde au rămas locuri libere, pe baza mediei obținute și a opțiunilor de redistribuire specificate la înscriere.

Candidaţii declaraţi admişi se vor înmatricula ca studenţi în anul I, zilnic între orele 9:00 – 16:00, într-o perioadă de 2 zile, începând cu ziua afişării listelor. La înmatriculare, candidaţii vor achita taxa de înmatriculare.

La sfârșitul primei etape de înmatriculare pot rămâne locuri libere dacă unii candidați declarați admiși nu s-au înmatriculat. Aceste locuri pot fi ocupate de candidații declarați respinși cu barem, chiar dacă s-au înmatriculat la o altă facultate prin redistribuire, pe baza unei cereri depuse la decanatul facultății.

A doua sesiune a concursului de admitere se va organiza pentru eventualele locuri neocupate. Detaliile și programul concursului va fi afișat la fiecare facultate cu locuri neocupate.

Ocuparea locurilor vacante se face printr-un nou concurs de admitere, după un calendar care va fi afişat la facultăţi. Listele finale privind rezultatele admiterii 2015 vor fi transmise la Comisia centrală de admitere la data de 11 septembrie 2015.

Citeşte şi: Politehnica Bucureşti oferă cazare gratuită celor care vin să îşi depună dosarul

ADMITERE FACULTATE 2015. Topul celor mai căutate facultăţi. Vezi care sunt specializările vânate de angajatori

Campusul Universității Politehnice din București beneficiază de aproximativ 13.000 de locuri de cazare, repartizate în 2 complexe: Campus Regie şi Campus Leu.

Acest număr însemnat de locuri, face ca Universitatea „Politehnica” București să poată aviza favorabil peste 90% din cererile de cazare ale studenților, inclusiv ale studenților din anul I.

Deoarece siguranța studenților în campus este o prioritate absolută a conducerii U.P.B., începând cu anul 2005 au fost realizate următoarele:

  • montarea de interfoane la ușile de acces în toate căminele;
  • montarea de camere video la intrările și iesirile din cămine;
  • montarea de camere de supraveghere la intrările în complex și în interiorul acestuia.

Toate imaginile captate de către aceste camere sunt transmise într-un centru de monitorizare operat non-stop de angajați ai Serviciului Pază din U.P.B. și de către lucrători ai Biroului de Poliție Regie.

Lucrările de modernizare a campusului s-au întins pe o perioadă de 4 ani, timp în care au fost executate lucrări de reparații capitale în toate căminele. Odată cu lucrările de reparații, au fost implementate rețele structurate pentru acces la internet. Astfel toți studenții cazați în campus au acces permanent și nelimitat la informație prin conexiuni rapide și eficiente.

Venind în întâmpinarea studenților, au fost amenajate săli de lectură în toate căminele, acestia putând beneficia de spații adecvate pentru studiu. Amenajarea spațiilor verzi a fost o altă prioritate a conducerii U.P.B., plantându-se peste 1.500 de arbori și arbuști.

Pentru petrecerea timpului liber, studenții au la dispoziție câteva cluburi unde pot asculta muzică și dansa. Printre acestea le amintim pe cele care de-a lungul anilor au reușit să se impună ca și „branduri” în lumea studențească: Club Maxx, Club Dumars și Discoteca R2.

Fiecare facultate din cadrul U.P.B. are repartizat un număr de locuri de cazare, proporțional cu numărul de studenți ai facultății.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Colosul din România care renaște. A fost uitat după Revoluție, dar totul se schimbă. Apar și locuri de muncă
Capital.ro
Călin Georgescu a înlemnit. E lider de necontestat. Anunțul americanilor răstoarnă România
Playtech.ro
Ce diferență este între ambulanță și SMURD. E vorba de...
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Se întoarce roata. Cele 3 comisii cheie din care face parte Gigi Becali în Parlamentul României
wowbiz.ro
Primele imagini de la nunta lui Jador și a Oanei Ciocan! Cântărețul și aleasa lui s-au căsătorit în a treia zi de Crăciun. Cum a arătat mireasa în ziua cea mare și cine le-a fost alături la evenimentul important?
Spynews
Cuza de la Noaptea Târziu, surprins în ipostaze romantice cu iubita lui! Cum a apărut alături de Alexandra | FOTO
Spynews
Cea mai dureroasă imagine după accidentul de pe Drumul Morții din Suceava! Ce a rămas în urmă, după ce Constantin, Teodora și fiica lor au murit | FOTO
Evz.ro
Semnele care arată fără dubii. Ai telefonul ascultat
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
O femeie a fost strivită de propria mașină, în Mureș! Cum s-a produs întreaga tragedie
Cancan.ro
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cine îl sprijină, de fapt, pe Călin Georgescu. Adevărul ținut secret în spatele cortinei: Ați uitat când...
StirileBZI
Scumpiri de la 1 ianuarie 2025! Pentru ce produse și servicii vom plăti mai mult
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
VIDEO Filmul accidentului de pe Drumul Morții. Ce spun vecinii. Tatăl șoferului a leșinat când a aflat: "Ferească Dumnezeu! Nu trebuia"
substantial.ro
Sindicatele amenință cu proteste din cauza Ordonanței ‘trenuleț’
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în MAGAZINE! Plata cu CARDUL s-a MODIFICAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă