Rezultate admitere UMF Craiova. În anul 2016 concursul de admitere în învăţământul superior pentru anul I, studii universitare de licenţă, se organizează în luna iulie, iar în eventualitatea neocupării locurilor se va organiza sesiune de admitere şi în luna septembrie.
Concursul de admitere în anul I de studii s-a desfăşurat pe data de 25 iulie 2016 pentru programele de studii: Medicină (360 credite), Medicină dentară (360 credite) şi Farmacie (300 credite) cu începere de la ora 10.00.
Facultatea de Medicina si Facultatea de Medicina dentara
Grile Medicina si Medicina dentara Biologie – Chimie
Grile Medicina si Medicina dentara Biologie – Fizica
Facultatea de Farmacie
Grile Farmacie Chimie – Anatomie
Grile Farmacie Chimie – Botanica
Pentru programele de studii Asistenţă medicală generală (240 credite), Balneo – fiziokinetoterapie şi recuperare (180 credite) Moaşe (240 credite) şi Tehnică dentară (180 credite) concursul de admitere se va ţine pe data de 27 iulie 2016 cu începere de la orele 10,00.
DEPUNEREA ŞI REZOLVAREA CONTESTAŢIILOR
Instituţia organizatoare este singura în măsură să decidă asupra temeiniciei contestaţiilor şi îşi asumă întreaga responsabilitate. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul concursului de admitere, se depun numai la registratura UMF din Craiova, în termen de 24 de ore începând cu ora şi data afişării rezultatelor sesiunii de admitere. Termenul de rezolvare şi răspuns este de cel mult 2 zile de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Comunicarea rezultatului contestaţiilor se face prin afişare la sediul facultăţilor.
În cazul în care rămân locuri neocupate se organizează un al doilea examen de admitere în luna septembrie 2016. Afişarea rezultatelor celei de-a doua sesiuni trebuie făcută până la data de 30 septembrie 2016. Eventualele locuri rămase neocupate, după a doua sesiune, sunt anulate. În sesiunea de admitere din luna septembrie 2016 se organizează concurs de admitere pe bază de dosar, pentru cetăţenii membri ai Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi pentru cetăţenii statelor terţe care doresc să studieze pe locuri cu taxă în valută, în limba engleză, la program ele de studii Medicină şi Farmacie.
Candidaţii de etnie romă au alocate pri nordin ME N CȘ, un număr de 7 locuri la buget din numărul total de locuri bugetate repartizate pentru ciclul de studii universitare de licenţă la UMF din Craiova, pentru anul universitar 201 6- 2017.
Locurile repartizate candidaţilor romi le asigură acestora admiterea pe criterii minimale (media 5,00) şi scutirea taxei de şcolarizare. Locurile au fost distribuite de Senatul UMF din Craiova astfel:
-Asistenţa medicală – 1 loc,
-Moaşe – 1 loc;
-Balneo-fiziokineto terapie şi recuperare – 1 loc.
Numărul de locuri va fi ocupat în funcţie de media candidatului, departajarea acestora făcându-se prin medie, de la prima medie până la ultima medie a celor înscrişi.
Un candidat poate participa concomitent la admiterea la mai multe pro grame de studii cu condiția ca să se ţină seama că participarea la examenul propriu-zis de admitere să aibă loc în zile diferite şi dacă depune în timp util dosarul cu actele cerute pentru înscriere, dar va fi admis la o singură universitate/facultate/ prog ram de studii pe locuri subvenţionate de la bugetul de stat.
Candidatul declarat admis la mai multe universităţi/ facultăţi/ programe de studii va opta pentru universitatea/ facultatea / programul de studii la care doreşte să fie subvenţionat de la bugetu l de stat, prin prezentarea dosarului cu actele în original în termen de 5 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor. Neprezentarea dosarului cu actele originale în termenul stabilit, fără necesitatea anunţării în prealabil de către secretariate, duce au tomat la trecerea candidatului, declarat admis, pe locuri cu taxă.
Programele de studii la care Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează concurs de admitere sunt:
Admiterea la al doilea program de studii se face după cum urmează:
a) toţi candidaţii care au absolvit un program de studii vor susţine concurs de admitere, iar cei care au ocupat un loc bugetat la primul program de studii şi au fost declaraţi admişi vor fi înmatriculaţi pe locuri cu taxă;
b) toţi candidaţii care au absolvit un program de studii vor susţine concurs de admitere, iar cei care au ocupat un loc cu taxă la primul program de studii şi au fost admişi în numărul de locuri susţinute de la bugetul de stat vor fi înmatriculaţi pe locuri bugetate;
c) absolvenții licențiați ai Facultăților de Medicină sau Medicină dentară care au calitatea de medici rezidenți se pot înscrie fără concurs de admitere la programele de studiu Medicină dentară, respectiv Medicină, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, în vederea obținerii licenței în medicină dentară, respectiv medicină, în regim cu taxă, pentru echivalarea și completarea creditelor necesare obținerii celei de-a doua licențe conform OMS nr. 1509/2008.
Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele şcolare internaţionale, la disciplinele biologie, chimie sau fizică beneficiază de dreptul de a fi admişi pe locuri finanţate de la buget, fără susţinerea concursului de admitere.
Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii (premiile I, II, III) la olimpiadele şcolare naţionale, la disciplinele biologie, chimie sau fizică beneficiază de dreptul de a fi admişi pe locuri finanţate de la buget, fără susţinerea concursului de admitere.
Candidaţii care au obţinut performanţele respective pe timpul studiilor liceale beneficiază de facilităţile de mai sus, într-o perioadă de maximum trei ani de la absolvirea liceului. Absolvenţii cu diplomă de licenţă / absolvire ai învăţământului superior particular au dreptul să urmeze un al doilea program de studii în instituţiile de învăţământ superior de stat pe locurile finanţate de la buget, în urma reuşitei la admitere pe locurile bugetate. Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie stabileşte pentru fiecare program de studii o taxă de înscriere.
Taxa de înscriere la programele de studii Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Asistenţă medicală generală, Balneo – fiziokinetoterapie şi recuperare, Moaşe şi Tehnică dentară va fi în valoare de 250 lei / candidat. Taxele se vor încasa pe bază de chitanţă, de personalul numit prin decizia Rectorului, iar sumele se vor depune zilnic, pe bază de borderou, la Casieria Centrală a UMF din Craiova.