Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, a câştigat un nou mandat de primar, conform rezultatelor provizorii publicate de BEC el obţinând 70,14% din voturile valabil exprimate.
După centralizarea de către BEC a unui număr total de 44.675 de voturi valabil exprimate în municipiul Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este câştigător cu 31.337 de voturi, reprezentând 70,14%.
Încă de duminică noaptea, Cătălin Cherecheş le-a transmis băimărenilor un mesaj pe Facebook în care le mulţumeşte „din toată fiinţa” sa. El le mai spune acestora că va fi „mai mult decât un primar”: „Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!”.
Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 (parţiale) BEC: Alianţa PSD-UNPR a câştigat pe linie alegerile locale
„Dragii mei, cu demnitate şi curaj aţi apărat oraşul. Aţi arătat ce înseamnă să fii băimărean adevărat, aţi demonstrat că Baia Mare e o adevărată capitală a Ardealului de nord şi impune respect. Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puţine ori am lăsat să se vadă emoţia ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în faţa voastră şi vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vehgeze din stele, murind în braţele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-aţi aşezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranţă şi recunoştinţă, lacrimi care se aştern şi mângâie. Vă mulţumesc şi vă iubesc! Voi sunteţi marea mea familie. Voi sunteţi energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!”, le transmite băimărenilor Cătălin Cherecheş, aflat în arest.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA,el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.
Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.
Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.
Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 – septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.
Braşovenii nu au ţinut cont de acuzele autorităţilor în cazul lui George Scripcaru
George Scripcaru a câştigat detaşat un al patrulea mandat la Braşov, după numărarea voturilor din 158 de secţii de votare din totalul celor de 177 aflate în municipiu el obţinând 51,48% din voturi, cu peste 30 de procente mai mult faţă de candidatul PSD, Răzvan Popa, arată rezultatele provizorii furnizate de Biroul Electoral Judeţean luni dimineaţă. La Consiliul Local Braşov, PNL a obţinut cele mai multe voturi – 30,63%, urmat de PSD – 26,95%, FDGR – 7,45% şi UDMR – 6,16%.
Candidatul PSD Răzvan Popa a obţinut 16,93% din voturi, urmat de Mihai Sturzu (independent), cu 9,38%, Adrian Gabor (PNL), cu 5,46% şi Cristian Macedonschi (FDRG), cu 4,11%. Restul de zece candidaţi la Primăria Braşov nu au reuşit să obţină peste 3%.
Primarul Braşovului, George Scripcaru, a candidat pentru prima dată din postura de independent şi a avut 14 contracandidaţi. George Scripcaru este trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
Prezenţa la vot în municipiul Braşov a fost cea mai mică din ultimii 12 ani, de doar 37, 28%. Astfel, au votat 93.344 de persoane din totalul 249.775 de locuitori cu drept de vot.
La Consiliul Local Braşov, după totalizarea voturilor de la 158 de secţii, situaţia este următoarea: PNL are 30,63% din voturile exprimate, PSD – 26,95%, UDMR – 6,16%, FDGR – 7,45%, ALDE – 4,86%, PMP – 5,78%, PER – 5,95%. Restul partidelor înscrise în cursă nu au reuşit să obţină pragul de 5%.