REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI. Anunţul BES pentru românii din DIASPORA

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI. Biroul Electoral pentru Străinătate reaminteşte românilor din diaspora că, potrivit legii, la ora închiderii secţiei de votare (21:00), pot vota doar alegătorii care se află în încăperea în care se află cabinele de vot.
Iulian Tudor
15 nov. 2014, 08:07
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI. Anunţul BES pentru românii din DIASPORA

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI. Într-un comunicat remis vineri seară, BES precizează că în sala de vot se pot afla „doar un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot” şi că, în afară de membrii biroului electoral al secţiilor de votare, de candidaţi şi de persoanele acreditate, „nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”.

De asemenea, Biroul Electoral pentru Străinătate subliniază că, potrivit art. 46 din Legea nr. 370/2004 şi precizărilor BEC din 11 noiembrie, „la ora închiderii secţiei de votare, ora locală 21:00, alegătorii care se află în sala de vot pot să-şi exercite dreptul de vot, iar prin sală de vot se înţelege doar încăperea unde se află cabinele de vot”.

În ceea ce priveşte procedura de înlocuire a reprezentanţilor formaţiunilor politice în birourile electorale, BES informează că aceştia pot fi înlocuiţi la cererea celor care i-au propus. În cazul în care reprezentaţii formaţiunilor politice absentează de la lucrările biroului electoral, inclusiv în ziua votării, nu se poate proceda la înlocuirea acestora cu persoane din lista întocmită de Ministerul Afacerilor Externe.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI.  În condiţiile în care există sesizări de la preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate potrivit cărora anumiţi membri ai birourilor, propuşi de partide, au anunţat că nu vor mai participa la lucrările secţiilor de votare în turul al II-lea al alegerilor, BES adresează „un apel ferm tuturor membrilor desemnaţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate să participe la operaţiunile electorale”.

Totodată, BES face apel şi la partide să facă toate demersurile necesare „pentru a asigura prezenţa reprezentanţilor desemnaţi în birourile electorale”, întrucât „buna desfăşurare a procesului de vot depinde inclusiv de prezenţa tuturor membrilor în cadrul biroului”.

Conform comunicatului, în vederea fluidizării procesului electoral în turul II, birourile electorale ale secţiilor din diaspora au fost completate cu persoane din lista MAE.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOI.  Astfel, în toate secţiile din Europa şi America de Nord unde au fost înregistraţi mai mult de 100 de alegători în primul tur şi în secţiile de pe celelalte continente unde s-au înregistrat mai mult de 500 de alegători birourile au în componenţă 7 persoane, numărul maxim, potrivit legii.

BES mai precizează că s-a luat măsura majorării numărului de ştampile cu menţiunea „VOTAT” distribuite secţiilor din străinătate şi că s-a solicitat mărirea numărului cabinelor de vot.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Singurele 4 zodii care vor avea noroc în dragoste până la final de iulie 2024. Cupidon e de partea lor
Capital.ro
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, promisiune pentru 1,1 milioane de români! Se va întâmpla până la final de 2024!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Un îndrăgit actor a murit subit la nici 30 de ani. Cauza decesului
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Precizări Poliția Română: Clarificări asupra ordonanței antidrog pentru șoferi
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!