Rezultate alegeri SUA: Presa americană anunţă: CATACLISM, PRĂPASTIE, INCERTITUDINE

Presa americană, atât de dreapta cât și de stânga, este uimită de victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale, dar subliniază înfrângerea elitelor politico-mediatice.
Romania TV
09 nov. 2016, 14:37
Rezultate alegeri SUA: Presa americană anunţă: CATACLISM, PRĂPASTIE, INCERTITUDINE

Cataclism, prăpastie, incertitudine‘, ziarele americane se întrec în formule catastrofice, remarcă publicația franceză Le Courrier International, care sintetizează reacțiile ‘profund șocate’ ale principalelor publicații din SUA, care de altfel i-au fost ostile lui Trump în timpul campaniei electorale.

‘Președintele Donald Trump … Cuvintele pe care speram să nu le scriem niciodată’, notează The Washington Post, care vede în rezultatul scrutinului o victorie ‘a alegătorilor rurali și a zonelor industriale neglijate, care se consideră abandonate de elita politică’.

Cu Trump la conducerea țării, ‘va fi mai rău decât vă imaginați’, scrie un editorialist al publicației Slate, care a crezut până în ultima clipă că democrata Hillary Clinton va câștiga alegerile, potrivit Agerpres.

Partizanii lui Trump au reușit să transforme insulta în armă de luptă, iar acum au câștigat și ‘vor transforma America și vor zgudui lumea’, notează în acceași notă pesimistă Wall Street Journal.

Ceea ce ieri era încă ‘de neimaginat pentru zeci de mii de americani și pentru o mare parte a lumii’, iată că totuși s-a întâmplat, scrie la rândul său The New York Times, insistând mai departe asupra viitorului incert, întrucât nu știm ce va face noul președinte, nici în politica externă și nici în cea externă.

Citeşte şi Bitcoin creşte în faţa dolarului american ca urmare a votului pro-Trump

‘Știm că Trump este cel mai slab pregătit dintre candidații aleși președinte în istoria contemporană. Știm că prin cuvintele și acțiunile sale s-a arătat inapt din punct de vedere al temperamentului să conducă o națiune diversă cu 320 de milioane de locuitori (…) Știm că minte fără scrupule’, susține publicația The Times, una dintre cele mai înverșunate împotriva lui Trump, potrivit Agerpres.

Dar, acest ziar de stânga admite că victoria lui Trump este produsul unei ‘revolte’ împotriva sistemului (establishment-ului) și a statu-quo-ului politic. ‘Misoginismul și rasismul au jucat un rol în ascensiunea lui, dar și dorința intensă și chiar necugetată a schimbării’, estimează mai departe The Times, care mai crede că această schimbare a adus SUA pe marginea ‘prăpastiei’.

Totuși, Washington Post speră că ‘Trump va fi un președinte mai bun decât credem’ în acest moment, iar forța instituțiilor democratice îl va împiedica ‘să expulzeze milioane de oameni, să denunțe acorduri comerciale, să limiteze libertatea presei (…) și să saboteze eforturile mondiale împotriva schimbărilor climatice’.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'