REZULTATE BACALAUREAT 2017 în Vaslui. În momentul publicării rezultatelor examenului de Bacalaureat 2017, notele din județul Vaslui se vor vizualiza AICI.
Peste 75% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în judeţul Vaslui au reuşit să promoveze examenul, cu peste şase procente mai mulţi decât anul trecut. Trei candidaţi au obţinut medii de 10 – doi de la licee din Vaslui şi unul de la un colegiul din Bârlad.
Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Vaslui este de 75,6%, cu 4,2 procente mai mare decât media naţională şi cu şase procente peste rezultatul de anul trecut.
Astfel, din totalul celor 2.520 de candidaţi prezenţi la examen, 1.905 au promovat. Dintre cei 613 elevi respinşi, 139 au avut medii între 5.00 şi 5.99, iar 474 au avut medii sub 5.00.
”Considerăm că aceste rezultate sunt bune şi o spun cu toată inima. Ar fi fost excepţionale dacă am fi avut acelaşi procent însă cu un număr mai mare de absovenţi care să fi participat la examen. De aceea, mai avem de lucrat să convingem elevii care termină liceul să vină să susţină şi bacalaureatul”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.
În judeţ s-au înregistrat trei medii de 10, obţinute de elevi de la liceele ”Anghel Rugină” şi ”Emil Racoviţă”, ambele din Vaslui, şi de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad.
„Recomand cu căldură Liceul Tehnologic «Petru Rareș» din Bârlad pentru că este o unitate de învățământ care oferă posibilitatea elevilor de a obține o calificare într-un timp relativ scurt, dar și de a dobândi cunoștințe temeinice pentru a-și putea continua studiile într-o instituție de învățământ superior. Astfel de licee cred că sunt cele mai potrivite în contextul socio-economic actual”, iată cartea de vizită făcută acestei unități de învățământ de nimeni altcineva decât cel mai bun elev al promoției 2017.
Ana-Maria Arsene a absolvit liceul cu media generală 9,62, la profilul tehnician în gastronomie. Merituoasa elevă s-a născut în satul Dinga, comuna Costești, județul Vaslui și a urmat școala gimnazială în comuna natală. A ales apoi să frecventeze Liceul Tehnologic din Bârlad și încă din clasa a IX-a a știut ce fel de viitor își dorește, iar pentru asta a făcut tot posibilul să ajungă la obiectivele propuse.
„În spatele unui șir de note maxime au stat ascunse multe ore de studiu, sârguință, dar și profesionalismul cadrelor didactice. Chiar din timpul primilor ani de liceu, am dorit să particip la diverse olimpiade. Am considerat că așa îmi pot dezvolta capacitatea intelectuală și nu doar frecventând orele de curs obligatorii. Munca individuală nu a rămas nerăsplătită. Sunt mândră că am reușit să obțin două premii – un loc I și un loc II la etapa națională de a Olimpiadei de Turism și alimentație. Țin să le mulțumesc cadrelor didactice care m-au susținut în evoluția mea, inclusiv domnului profesor Ionel Pasat, dirigintele clasei”, ne-a mărturisit Ana-Maria Arsene.
Cu bagajul de cunoștințe acumulate în liceu și cu dorința de a-și forma o carieră, șefa de promoție de la Liceul „Petru Rareș” își va continua studiile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Inițial, a vrut să urmeze medicina, dar nu a găsit nicio facultate cu acest profil care să ofere anumite avantaje olimpicilor, așa că a decis să urmeze facultatea de la Timișoara, care admis-o pe un loc fără taxă, i-a oferit cazare gratuită și o bursă de 500 de lei.
Ana-Maria recunoaște că a făcut alegerea cea mai potrivită atunci când s-a înscris la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad. Alături de partea teoretică, a contat enorm în pregătirea ei aplicarea în practică a cunoștințelor dobândite. Din păcate, puține licee din România oferă posibilitatea elevilor de a aplica ceea ce au învățat teoretic, de aceea, elevii Liceului Tehnologic „Petru Rareș” au un atu în obținerea succesului pe plan profesional.
Rezultatele școlare excelente nu țin decât de seriozitatea elevilor și nu de localitatea din care provin, respectiv mediul urban sau rural. Camelia Alexe este un exemplu elocvent în acest sens. Elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, a fost declarată șefă de promoție cu media generală 9.86. De loc din Ivești, a făcut zi de zi naveta timp de patru ani și în ciuda drumului obositor de fiecare zi, pe ploaie, viscol sau caniculă, a reușit să se mobilizeze și să învețe atât de bine încât a fost prima elevă din promoția sa.
„Sinceră să fiu, nu m-am așteptat să fiu șefă de promoție. Am crezut că prima pe liceu va fi o elevă de la Filologie. Am aflat cu cinci minute înainte că aveam cea mai mare notă și nici nu am avut timp să realizez. Am fost susținută de colegii clasei 12M1 și de diriginta mea, Carmen Mironescu, care aproape plângea de bucurie”, ne-a mărturisit Camelia Alexe.
Șefa promoției 2017 a Liceului „Eminescu” a absolvit gimnaziul la Școala din Ivești și, ca orice elev interesat de carte, a dovedit că se poate învăța în orice sat, dacă vrei. Camelia a reușit, cu media anilor de gimnaziu, să intre printre primele la Liceul „Mihai Eminescu”, profilul matematică – informatică și nu a făcut decât ceea ce a simțit, pur și simplu a învățat. Dacă alte șefe de promoție din oraș se orientează spre facultăți diferite de profilul liceului absolvit, Camelia vrea să-și perfecționeze cunoștințele dobândite, în cadrul Academiei de Științe Economice București, specializarea Statistică și Informatică economică. Ieri, la bacalaureat, s-a descurcat destul de bine la proba scrisă la matematică, iar pentru mâine, la biologie, se simte foarte pregătită.
Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie.
Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.
Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august – la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august – proba obligatorie a profilului.
Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.
Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 – 30 august – competenţele digitale.
În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00.
Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.
Sesiunea august-septembrie 2017
11 – 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
BACALAUREAT 2017. CALENDARUL examenului de bacalaureat
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – pr oba Ec) – probă scrisă
BACALAUREAT 2017. CALENDARUL examenului de bacalaureat
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
BACALAUREAT 2017. CALENDARUL examenului de bacalaureat
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
BACALAUREAT 2017. CALENDARUL examenului de bacalaureat
2 – 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale
SURSA: edu.ro
edu.ro NOTELE LA BACALAUREAT 2017
Potrivit statisticii, în 2004 au promovat Bacalaureatul 84,59% dintre candidaţii înscrişi la prima sesiune, în 2005 – 84,68%, în 2006 – 80,48%, în 2007 – 82,08%, în 2008 – 78,30%, în 2009 – 81,47%, în 2010 – 69,30%, în 2011 – 45,73%, în 2012 – 44,41%, în 2013 – 56,44%, în 2014 – 60,65%, în 2015 – 67,9%, iar în 2016 – 68,1%.
BACALAUREAT 2017. Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 68,1% după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii şase ani.