REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 EDU.RO HARGHITA
VEZI CE NOTĂ AI OBŢINUT AICI
Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, în judeţul Harghita, este de 51,93 la sută, mai mare cu aproape zece procente faţă de 2013, fiind pentru prima dată în ultimii ani când un elev obţine media generală 10.
Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a declarat că procentul de promovabilitate la Bacalureat, de 51,93 la sută înainte de contestaţii este mai mare cu 9,44 la sută faţă de anul precedent, când doar 42,49 la sută dintre elevi au reuşit să ia notă de trecere examen.
La fel ca şi în anii precedenţi, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Liceului ‘Marton Aron’ din Miercurea Ciuc, procentul de promovabilitate înregistrat fiind de 92,16 la sută, pe locurile următoare situându-se Liceul Teologic ‘Segito Maria’ din Miercurea Ciuc, cu un procent de 88,89 la sută şi Liceul ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc, unde 87,32 la sută dintre elevi au promovat examenul. Dintre liceele cu predare în limba română, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, unde 83,46 la sută dintre elevi au promovat, fapt ce situează unitatea de învăţământ pe locul patru la nivel de judeţ, şi Liceul Teoretic ‘O. C Tăslăuanu’ din Topliţa, cu un procent de promovabilitate de 80,72 la sută. De altfel, de la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa provine şi singura elevă din Harghita, Suciu Raluca-Maria, care a reuşit să obţină media generală zece.
Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii de la Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihaly”, din Gheorgheni, cu un procent de 5.41 la sută şi de cei de la Liceul Tehnologic ‘Szekely Karoly’ din Miercurea Ciuc, unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 5,63 la sută.
Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a apreciat faptul că rezultatele au fost chiar mai bune decât s-a sperat, comparativ cu perioada 2011-2013.
„Rezultatele sunt mult mai bune decât în anii precedenţi, peste jumătate dintre candidaţi reuşind să promoveze examenul. (…) Trebuie să ţinem cont că la noi în judeţ mulţi dintre candidaţi au o disciplină în plus la examen, adică limba maternă, că limba română este o materie grea pentru copiii din zonă sau că matematica este grea pentru toată lumea. (…) O felicităm pe eleva de la Liceul ‘O.C. Tăslăuanu” care a obţinut media generală zece, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii ani şi tocmai de aceea bucuria este cu atât mai mare. În plus, trebuie să punctez că în acest an nu avem niciun liceu cu promovabilitate zero”, a declarat inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig.
BACALAUREAT 2014. Examenul de bacalaureat a început pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care s-a desfăşurat până pe 12 iunie.
BACALAUREAT 2014. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale a fost programată între 11 iunie şi 13 iunie. Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, a fost susţinută între 16 iunie şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.
BACALAUREAT 2014. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, a fost programată pentru data de 30 iunie. Ea a fost urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.
Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014. RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014.
Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă. Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2014 încep pe 25 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 1 septembrie 2014.
BAC 2014. Sesiunea august-septembrie 2014:
CITEŞTE ŞI: Perle de la simularea de la BAC 2014: De ce îşi pun fetele poze dezbrăcate pe Facebook
În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii au primit tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.