REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2014 EDU.RO HUNEDOARA. VEZI CE NOTĂ AI OBŢINUT AICI
Peste 56% dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat în Hunedoara.
„Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Hunedoara este, înainte de contestaţii, de 56,21%. La Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’ din Petroşani şi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfânta Ecaterina’ de la Mănăstirea Prislop promovabilitatea a fost integrală. Sunt două rezultate foarte bune, care onorează activitatea celor două instituţii de învăţământ”, a declarat luni, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie.
La cealaltă extremă se situează Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’ Petroşani, unde doar 11 elevi dintre cei 111 care s-au prezentat la Bacalaureat au reuşit să promoveze examenul (9,91% promovabilitate). O situaţie relativ similară este înregistrată la Colegiul Tehnic ‘Dragomir Hurmuzescu’ Deva unde Bacalaureatul a fost promovat de 7 dintre cei 77 de absolvenţi prezenţi la examen (12,99% promovabilitate).
„În cazul liceelor cu rezultate slabe va fi efectuată o analiză a activităţii pentru că dorim să aflăm cauzele principale care au condus la această stare de fapt. Poate îşi vor reorienta activitatea şi se vor axa în pregătirea elevilor care doresc să urmeze o şcoală profesională”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara.
În ceea ce priveşte notele obţinute de elevii hunedoreni, nu au fost consemnate medii de 10, în schimb 77 de candidaţi ai primit nota 10 la Matematică, 13 la Istorie, iar doi dintre absolvenţi au reuşit nota maximă la proba scrisă de Limba şi Literatura Română. La proba la alegere, 5 elevi au primit nota 10 la Geografie, doi candidaţi au primit 10 la Sociologie, iar câte unul au fost notaţi cu 10 la Logică şi la Psihologie.
La examenul de bacalaureat s-au înscris 3.817 absolvenţi de liceu, dintre care 3.524 s-au prezentat la probele stabilite.
Comparativ cu anul trecut, procentul de promovabilitate în judeţul Hunedoara este mai mare în acest an cu 2%.
BACALAUREAT 2014. Examenul de bacalaureat a început pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care s-a desfăşurat până pe 12 iunie.
BACALAUREAT 2014. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale a fost programată între 11 iunie şi 13 iunie. Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, a fost susţinută între 16 iunie şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.
BACALAUREAT 2014. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, a fost programată pentru data de 30 iunie. Ea a fost urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.
Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014. RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014.
Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014
Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în prima sesiune, mai au o şansă anul acesta, la sesiunea din toamnă. Probele scrise la a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2014 încep pe 25 august, cu examenul la limba şi literatura română, primele rezultate urmând să fie afişate pe 1 septembrie 2014.
BAC 2014. Sesiunea august-septembrie 2014:
CITEŞTE ŞI: Perle de la simularea de la BAC 2014: De ce îşi pun fetele poze dezbrăcate pe Facebook
În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii au primit tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.