REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Ea este Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10

Singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat din Timiş a fost obţinută în acest an de Diana Dehelean, elevă a Liceului Teoretic "Nikolaus Lenau" din Timişoara. Eleva a susținut patru probe de examen, fiind etnică germană.
Iulian Tudor
04 iul. 2018, 14:25
REZULTATE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Ea este Diana, singura elevă din Banat care a luat BAC-ul cu 10

Diana a luat nota maximă atât la Limba și Literatura Română, cât și la Limba și Literatura Germană, Matematică și Anatomie Anul trecut, Ansira Dinu, elevă a Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara, a luat singurul 10 din județul Timiș la examenul maturității.

Diana Dehelean a terminat profilul Ştiinţele naturii de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timişoara şi a obţinut media maximă la examenul de bacalaureat. Tânăra spune că a învăţat în mod constant, acesta fiind şi secretul reuşitei.

„Bacalaureatul a decurs foarte bine. Mă aşteptam să fie mai complicat, cerinţe mai dificile, dar cred că m-am descurcat foarte bine. Am ieşit de la fiecare examen cu un sentiment de libertate, că am mai trecut o probă şi cred că a meritat să învăţ în decursul a 12 ani pentru a avea un bacalaureat usor. A fost greu, să fiu sinceră. Am învăţat în mod constant. Cred că acest lucru se va dovedi util şi în continuare pentru că am exerciţiul de a învăţa în mod constant. În orice caz este o cantitate mare de muncă şi energie pe care am depus-o şi care a fost răsplătită”, a declarat Diana Dehelean.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2018. Elevă de 10 la BAC, frumuseţe răpitoare. Vezi cum arată cea mai deşteaptă ialomiţeancă

Eleva spune că de la zece ani şi-a dorit să studieze în străinătate, iar acum îşi va împlini visul.

„În continuare voi studia Dreptul. Am primit un răspuns afirmativ de la Oficiul German de Schimb Academic şi asta înseamnă că voi primi o bursă pentru studii în Germania. În următoarele săptămâni o să aplic pentru diverse universităţi din Germania. Dorinţa mea este să mă specializez pe Drept Internaţional şi Drept European şi ulterior, dacă se va ivi ocazia, să lucrez pentru organismele europene sau pentru organizaţii internaţionale care se ocupă cu respectarea drepturilor omului”, a spus Diana Dehelean.

Tânăra spune că iubeşte muzica şi că obişnuieşte să meargă la spectacole la filarmonică şi la operă şi că este pasionată de desen şi pictură.

„Într-o zi obişnuită mergeam la şcoală, veneam acasă şi mâncam, apoi făceam teme şi învătam. În programul săptămânal, vineri seara mergeam la Filarmonică şi, de obicei, duminică seara la Operă. Mai rar, odată pe săptămână sau la două săptămâni, mă întâlneam cu prietenii. Mare parte din programul zilnic era dedicat şcolii, cam cinci- şapte ore. În perioadele de început şi in finalul anului şcolar mai puţin, în perioadele cu teste toată ziua. În liceu nu prea am avut timp pentru alte hobby-uri în afara vacanţelor. În gimnaziu îmi plăcea foarte mult să desenez şi să pictez şi sper că acum voi avea din nou mai mult timp să mă dedic acestei pasiuni”, a mai spus eleva.


Rata de promovare la examenul de bacalaureat, în judeţul Timiş, este 63,61 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor, iar unitatea de învăţământ cu promovare de sută la sută este Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara.

Potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în acest judeţ, în urma examenului de bacalaureat, Diana Dehelean, o elevă de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara a obţinut media zece, aceasta fiind singura medie maximă obţinută în Timiş.

Care este cel mai bun liceu din Timișoara, în urma rezultatelor de la BAC

Medii între 9 şi 9,99 au obţinut 400 de candidaţi, medii între 8 şi 8,99 au obţinut 701 candidaţ, medii între 7 şi 7,99 au obţinut 696 candidaţi, în timp ce 574 de candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99.

Un număr de 2.372 de absolvenţi de liceu au fost declaraţi reuşiţi, dintr-un total de 4.267 înscrişi. Procentul de promovabilitate este 63,61 la sută, faţă de 71,93 la sută, cât a fost anul trecut.

În topul liceelor, pe primul loc se află Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara unde procentul de promovare este de sută şa sută. Pe locul al doilea se află Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara unde 99,43 la sută dintre candidaţi au promovat. Pe locul al treilea este Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara (98,21 la sută procent de promovare), iar pe locul al patrulea este Colegiul Naţional Bănăţean (97,86 la sută procent de promovare).

La polul opus sunt trei licee cu zero la sută promovare: Liceul Teoretic Socrates din municipiul Timişoara, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara şi Liceul Tehnologic „Cristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

Când se pot depune contestațiile

Rezultate Bacalaureat 2018. Elevii clasei a XII-a care au susținut examenul de BAC în perioada 25-28 iunie pot afla azi, 4 iulie, primele rezultate. Acestea sunt publicate pe www.româniatv.net, dar și pe www.edu.ro. De la ora 12.00 se pot depune și contestațiile notelor obținute.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Comisar-șef din IGPR anchetat de DNA pentru instigare la fals
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...